Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Petitie: Volkert vd Graaf geen 6 jaar strafvermindering!!!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: Petitie: Volkert vd Graaf geen 6 jaar strafvermindering!!!!!

    @lekker plantje: Nope, met de groep bedoel ik de meerderheid.

    Zijn er nog mensen die uit geloofsovertuiging bij voorbaat al tegen de doodstraf zijn?

    Grtz.

    Comment


      #17
      Re: Petitie: Volkert vd Graaf geen 6 jaar strafvermindering!!!!!

      Ik ben tegen de doodstraf, maar niet uit geloofsovertuiging.
      In het Nederlandse strafsysteem is nu eenmaal opgenomen dat bij goed gedrag een strafvermindering kan volgen van maximaal 1/3 deel van de opgelegde gevangenisstraf. Tijdens het spel de spelregels veranderen strijdt met ons rechtssysteem. De tegenhanger van de strafvermindering is de strafvermeerdering van maximaal 1/3 bij meerdere delicten van de zelfde aard. Stel dat er voor een bepaald delict een maximum straf geldt van negen jaar. Als je voor vier van deze delicten wordt veroordeeld dan bedraagt de straf niet vier keer negen jaar, maar maximaal twaalf jaar (negen plus drie jaar). In diverse staten van de US worden weer andere regels gehanteerd zoals detentieperioden van 300 jaar of vier keer levenslang.

      Comment


        #18
        Re: Petitie: Volkert vd Graaf geen 6 jaar strafvermindering!!!!!

        ik heb helemaal niks met die ethische discussies rond wel of geen doodstraf. Mensen gaan dood, en heel erg veel mensen gaan dood door anderen. Hier is het inmiddels zo dat je bijna niet dood MAG gaan, is dat dan beschaafd ? Alleen als je een stuk kaas ben heb je de kans beschaafd te worden, dat dunne schilletje wat we hier beschaving noemen is die term gewoon niet waard. Er is namelijk ook helemaal niks beschaafds aan het separeren van mensen van de rest van de maatschappij, mensen zijn namelijk sociale wezens.

        Dus kijk ik liever realistisch : waarom veel mensen permanent opzadelen met hoge kosten om een handje vol lui perse buiten de maatschappij te houden ? Waarom wel isoleren en weg laten kwijnen en niet gewoon doorpakken en het nuttige eruit halen ? Er is dacht ik genoeg aangetoond dat celstraf je geen betere burger maakt (in tegendeel...), en we weten ook allemaal dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Het is natuurlijk niet zo dat dat dan maar met willekeur en zonder proces uitgevoerd moet worden. Maar zo'n figuur als Robert M zou je na z'n proces wat mij betreft meteen mogen afmaken.

        Medelijden met de dader is verraad aan het slachtoffer. Het gaat er nog niet eens zozeer om dat die dader rechten heeft, nee de maatschappij als geheel heeft rechten, waaronder wat mij betreft het recht op permanente verwijdering van dergelijke gevaren. En de meest economische manier om dat te bereiken is composteren na onderzoek of er iets hergebruikt kan worden.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #19
          Re: Petitie: Volkert vd Graaf geen 6 jaar strafvermindering!!!!!

          idd gewoon n spuitje geven!!!!scheelt n hoop kosten.
          grtz

          Comment

          Bezig...
          X