Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kurk`s Greenhouse 2018 - RQS Autoflowers

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kurk`s Greenhouse 2018 - RQS Autoflowers

  Korting op 420shop
  Hi all

  Long time ago! Eindelijk uit die sofa geraakt na een koude maar relaxte winter! Happy to be back! We proberen om de resultaten van vorig jaar te overtreffen, wat niet gemakkelijk zal zijn!

  Dit jaar wederom Royal Queen Seeds gekozen. Begonnen met 3 te ontkiemen eerste ronde:

  - Royal Jack Automatic (RJA #1) Voorste Pot, achtergebleven in pot
  - Royal Gorilla Automatic (RGA #1) Middelste Pot, achterste verpot in de serre
  - Royal Widow Automatic (RWA #1) Achterste Pot, verpot en middelste in de serre


  Begonnen binnen op de vensterbank half maart. Ging maar heel traag doordat het zo koud bleef en weinig zon kregen. Half april in de serre gezet. Twee van de drie toch nog verpot naar volle grond juist na sporen bloei vanwege het wegvallen van de twee andere kiemlingen in de serre, lees hieronder verder.  Voor de rest gaat het goed. Heel licht voeding Bio Nove Autoflower mix en PK 13+14 gegeven, en de overgebleven RJA #1in de pot heeft wat teveel voeding gekregen terwijl de rest bijna geen teveel vertoond. Allen hebben ze welgenoten van de zon die ze tot nu toe hebben gekregen! Staan er mooi bij eind derde week van de bloei.  Nog een foto van de RGA #1 up close die al vanaf het begin vol trichomes stond. Hopelijk wordt het een bom waar de Gorilla Glue genetica bekend voor staat.  2de ronde: op 21 April 6 nieuwe zaadjes te ontkiemen gelegd:

  - 2x Royal Jack Automatic (RJA #2)
  - 2x Royal Gorilla Automatic (RGA#2
  - 2x Royal Cheese Automatic (RCA #2)

  Allen ontkiemd en direct in de serre geplaatst.  Een slak heeft een van de RJA #2`s zijn stam bijna volledig weg gegeten. Een van de RGA#2`s was ook zo slecht aan het groeien dat ik deze uit de serre verwijderd heb en bij de kruiden heb gezet.

  Blijven over tweede ronde #2:

  - 2x RCA #2 (Voorste Links en Voorste Rechts 2)
  - 1x RGA #2 (Middelste Rechts)
  - 1x RJA #2 (Achterste Rechts)  De overblijvers doen het uitstekend goed, mooie volle bladeren en nog geen duidelijke tekorten. Ik laat het rustig zijn gang gaan en geef enkel regenwater.

  Niet veel foto's getrokken tussenin. Volgende update wat meer close-ups!  Dat de zon maar mooi blijft schijnen!

  Laterzzz


  Kurk
  Attached Files
  Last edited by kurkentrekker; 26th May 2018, 01:11.
  Ignorance is bliss

  #2
  Jezus kurk, het lijkt wel augustus in die serre van je! Succes met alles dit jaar!

  Comment


   #3
   Succes. Ik gluur ook ff mee.

   Comment


    #4
    Hello growers

    Weer een week voorbij, speciale temperaturen met veel zon overdag en veel regen in de avond. Ideaal voor de 2e ronde die net hun eerste vrouwelijke genen hebben getoond. Daar ik precies weer wat tekenen van spint rond de hoofdtop en bepaalde aangetaste bladeren, heb ik roofmijten besteld en in de serre gezet. dit in koffiefilters en hier en daar op de bladeren, net zoals vorig jaar.

    Het gaat in mijn ogen beter dan vorig jaar, en vorig jaar was al een waanzinnige oogst! Heb ook nog een scrog projectje gestart in de serre met een niet autoblower skunk. Hoop dat deze vroeg begint de bloeien en dat het net mooi vol geraakt.

    1ste ronde:

    De White Widow Automatic vertoond overal nieuwe scheuten in zijn knoppen. Ik weet niet goed of ik bezorgd moet zijn of niet! Iemand een idee wat dit zijn, bananen? Of nothing to worry about?

    RWA #1:    De Glue Automatic ziet er echt heel goed uit, begint heerlijk te stinken. Er heeft wel een vogel op gescheten...

    RGA#1:    De Jack Automatic heeft wat last van overvoeding gehad en daar ik even enkel water heb gegeven, vertoond de plant nu tekorten. overblijver in de pot dus terug voeding gestart, ik hoop dat hij nog mooi afvloeit.

    RJA#1:    2e Ronde:

    begonnen met een eerste keer 1/4e van de aanbevolen voeding Autoblower mix van biobuzz en lekje Pk13+14. Ze lijken het goed op te nemen!

    De Cheese Automatic zusjes doen het uitzonderlijk goed. mooie, dikke volle planten die het naar hun zin hebben in de serre. Een plant wat aangevreten door een rups, heb ze nog niet kunnen lokaliseren. Hoop dat het allemaal wat normaal blijft.


    RCA#1 + #2    De royal Glue #2 ontwikkelt zich ook ten volle. Begint zich aardig uit te zetten en voelt zich goed in het middelpunt van de belangstelling in de serre.

    RGA#2:    De laatste Jack Automatic volgt de anderen aardig en lijkt me al een pak groter dan dat men grootste plant vorig jaar was (1m76).

    RJA#2:    Men scrog projectje:    Er word nog meer zon voorspeld, ik ben benieuwd wat het allemaal gaat geven.    Laterzz


    Grtz Kurk
    Attached Files
    Last edited by kurkentrekker; 3rd June 2018, 11:59.
    Ignorance is bliss

    Comment


    • belladonna
     belladonna commented
     Editing a comment
     Wat is dat met die 2 bovenste foto's zijn dat banaantjes???

    • kurkentrekker
     kurkentrekker commented
     Editing a comment
     Ik weet het ook niet goed! Lijken me gewoon nieuwe scheuten... hoop ik...

    #5
    Hello

    Update Eerste Ronde:

    Alle planten gaan de 5e week bloei in. ik geef een halve dosis aanbevolen voeding Bionova Autoflower Supermix en halve dosis PK13+14.

    RWA#1: Ik blijf men twijfels hebben over deze plant. Toppen groeien vrij raar, zijtoppen met maar 1 lob per blad en heel weinig echt volle toppen. Weet niet goed hoe dit nog zal evolueren. Speciaal zaad, dat is zeker...    RGA#1: Blijft er uitzonderlijk goed uitzien. niet overdreven groot, maar toppen ontwikkelen zich goed. Stinkt verschrikkelijk lekker, vol trichomes. Kan niet wachten tot deze klaar is    RJA#1: De over en ondervoeding spelen haar parten, maar ik denk wel dat ze nog oke zal afbloeien. Tekorten gestagneerd en ik blijf beperkt voeding bijgeven.    Grtz Kurk
    Ignorance is bliss

    Comment


     #6
     Mooi man! Gaat weer goed hier net als vorig jaar. Prachtige planten had je toen.
     Die kas en je verzorging leidt tot mooie volle autoflowers zo vroeg in het seizoen. Knap en jaloers. Denk niet dat de mijne zo mooi en vol zullen worden maar ik hoop het wel.
     Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

     Comment


     • kurkentrekker
      kurkentrekker commented
      Editing a comment
      Bedankt! Credits zijn voor dit forum en hun gebruikers die alles delen en me alles geleerd hebben. Goede verluchting, af en toe een lekje voeding en regenwater werkt wonderbaarlijk goed voor mij. De weergoden waren ons ook dit jaar gunstig gezind in het voorjaar. Ik kijk uit naar de oogst!

      Grtz

     #7
     Hiiigh!

     Tweede ronde update. Dames doen het voortreffelijk en hebben nog een mooie groeispurt genomen. Denk dat ze alle vier rond de 1m zullen zijn nu. Niets op aan te merken. Echte bloei start vandaag voor mij, mooie zichtbare topontwikkeling. Ik geef om de twee dagen 1/4e van de aanbevolen dosis, plantjes vertonen geen enkel tekort/teveel. Misschien hier en daar een verband puntje. Ach ja...

     RCA#1:     RCA#2:     RGA#2:     RJA#2:     Om af te sluiten nog wat budporn van de eerste ronde:

     RGA#1:     RWA#1:     De hele boel tesamen:     Laterzzz


     Grtz Kurk
     Last edited by kurkentrekker; 10th June 2018, 21:21.
     Ignorance is bliss

     Comment


     • belladonna
      belladonna commented
      Editing a comment
      Oei banaantjes

     #8
     QnQ wat is dit ? Bericht 4 1 ste en 2 de foto is dat man? herma?
     God was never on your side..

     Comment


     • QnQ
      QnQ commented
      Editing a comment
      De keren dat ik dit tegenkwam werden ze herma een paar weken later.
      Ze lijken nu te foxtailen, misschien gewoon doordat het te warm is geweest.
      In ieder geval goed in de gaten houden die top.

      Foto #3 in post nr.5 is ook een rare top met stressblad.

     • kurkentrekker
      kurkentrekker commented
      Editing a comment
      Ja ik vond het ook raar, maar ik zie niet echt bananen/mannelijke knoppen in de top. Het leken me vooral nieuwe scheuten. Vanavond een uitgebreide fotosessie en hopen dat het niks is!

     • kurkentrekker
      kurkentrekker commented
      Editing a comment
      foxtailing inderdaad QnQ, thx voor de hint. vingers crossed dat het geen herma is en dat de top zich nog mooi ontwikkelt en afbloeit!

     #9
     Ik hoop in elk geval dat het geen herma is/wordt!

     RWA#1:


     Grtz


     Kurk
     Ignorance is bliss

     Comment


     • BackYardPlant
      BackYardPlant commented
      Editing a comment
      Die heeft 't zeker een beetje warm (gehad), of niet? Of is het genetisch bij deze?

      Foxtailing als ik 't goed zie

      vind 't zelf juist prachtig als dat gebeurd, mits het maar vroeg gebeurd zodat het alsnog hard/dik kan worden, en niet pas ergens op 't einde zodat het van dat fluffy stuff word waarvan je heel je grinder moet vol stoppen om nog geen eens een halve gram erin te hebben zitten.

      Zie op het eerste gezicht geen herma tekens, maar ik vind die moeilijk herkennen op foto's in de toppen zelf, in de oksels lukt het me nog wel
      (als ik er met m'n neus op kan duiken in het echt dus ook wel)

     • kurkentrekker
      kurkentrekker commented
      Editing a comment
      Lijkt inderdaad foxtailing. ik heb al goed gekeken en nog geen enkel teken van mannelijke alle, zal morgen de oksels eens bestuderen. Als het een herma is dan zal de schade al wel gedaan zijn, we naderen einde week 6 bloei. zijn ook autoflowers dus teveel licht lijkt me sterk. warmte kan zeker. kan jammer genoeg geen ramen meer open zetten omdat de planten te zichtbaar zijn dan, jammer genoeg. Echt wel een dikke top aan het worden dus ik hoop da deze de laatste twee weken nog mooi aandikt.

      de rest lijkt er geen last van te hebben. Heb geen Royal White Widow Automatic meer gezet dus als het genetisch is blijft het hierbij. Was wel eer de bedoeling om een extra RWA te zette in plaats van 2x RCA. goede keuze, zo blijkt.

      bedankt voor dewijze raad en vingers crossed!

     #10
     Zucht ik zal eerlijk bekennen ik ben stinkend JALOERS en man o man wat zal het lekker ruiken daar . HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM ben verlief op de geur van wiet planten die vol in bloei zijn.
     Knappe toppen man echt Pas maar goed op ze en houd de dieven buiten
     God was never on your side..

     Comment


     • kurkentrekker
      kurkentrekker commented
      Editing a comment
      Thx bella much appreciated. Het zijn zo`n mooie planten om te zien groeien en bloeien en de geur is echt overweldigend! Het ligt goed verscholen en ik heb iet wat goed contact met de directe buren, blijft altijd het risico zeker. Laten we hopen dat we op een dag ons daar geen zorgen meer over moeten maken... Hoop doet leven...!

     #11
     BANANAS REPORT:

     Pffff vandaag bananen gespot op de foxtailende RWA gespot. Deze zo snel en volledig mogelijk proberen te verwijderen, op het eerste zicht lijkt het al bij al beperkt. Dagelijkse inspectie volgt, zou zonde zijn nu we week 7 van de bloei ingaan...:     De RGA heeft ontzettend veel trichomes geproduceerd en ziet er nu al om op te eten uit. Stinkt hemels. De trichomes zijn half clear/half Milky onde de scope, dus kunnen nog even gaan. Oordeel zelf:     Grtz Kurk
     Attached Files
     Ignorance is bliss

     Comment


      #12
      Eu banaan heb je nog meer fruit soortjes oké ben nog steeds jaloershaha zelfs met een banaan
      God was never on your side..

      Comment


       #13
       Ahnee kurk! Wat kut zeg, het zijn inderdaad zo'n mooie dikke toppen en dan dit. Heb je nog geen echte open bloemen gevonden? Dan zou je denken dat het nog wel mee valt. Ik weet wel uit ervaring dat die bananen er in een rap tempo bij kunnen komen dus ik zou het wel echt dagelijks checken.

       je kan deze zeker niet uit de kas plaatsen? Het zou wel heel jammer zijn als er een banaantje open gaat en al die mooie planten van je bevrucht worden.

       Ik duim voor je, het moet gewoon goed komen!!!!

       Comment


       • kurkentrekker
        kurkentrekker commented
        Editing a comment
        I like your optimism! Heb inderdaad nog geen open gevonden, maar we zien wel. Uit de kas halen lijkt me niet echt een optie. Hoe snel wordt een zaad gevormd? nog Max 2 weken afbloeien dus vingers crossed indeed! Ik houd het goed in de gaten, meer kan ik niet meer doen. Hopen dat de 2e ronde niet dezelfde problemen oplevert. heb een extra raam uit de serre gehaald voor meer luchtstroom en hopelijk minder warmte!

        Grtz

       #14
       Even geleden!

       #1 ronde:

       De dames lijken allen (bijna) klaar. Hier en daar een stukje toprot op de Glue en een paar bananen op de WW weggehaald. Ik heb graag het iets stevigere werk en ik zie nog geen amber, dus ik denk ze nog een paar dagen te laten staan. Ik las dat de dames op hun potentste waren als ze Milky trichomes hebben? Oordelen jullie zelf maar:

       RGA#1:       RWA#1:       RJA#1:

       Attached Files
       Ignorance is bliss

       Comment


       • Ess
        Ess commented
        Editing a comment
        Wat een beauty die RWA#1. Verder zie ik veel milky maar ook nog enkele heldere tricho's. Persoonlijk zou ik nog minstens een weekje wachten.

       #15
       2e Ronde:

       Dames doen het uitstekend. 2x RCA#2 en 1x RGA#2 beginnen de eerste toppen aan te maken en zijn gigantisch groot. heb 1x RCA#2 moeten afbuigen omdat ze tegen het dak van de serre kwam... dat beloofd!

       De RJA#2 heeft de eerste vrouwelijke kenmerken al laten zien 3 weken geleden, maar is nog niet in bloei geschoten. blijft maar groeien, al 1m70. zijn stam is abnormaal dik. benieuwd wat dit gaat geven...

       Er worden zomerse temperaturen gegeven volgende week, hoop dat het niet te warm wordt in de serre!

       RCA#2       RCA#2       RGA#2       RJA#2       Men scrog projectje begint ook aardig vorm te nemen. Volgende keer update.


       Grtz Kurk
       Ignorance is bliss

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X