Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wetsvoorstel in BelgiŽ, wiet legaal maken.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Wetsvoorstel in BelgiŽ, wiet legaal maken.

  Korting op 420shop
  dit is een stukje uit het PDF bestandje, link onderaan de tekst.

  De indieners zijn van mening dat de huidige situatie waarbij het cannabisgebruik wordt verboden, te veel nadelen heeft op het vlak van gezondheid en veiligheid.
  De cannabismarkt wordt de facto overgelaten aan criminele netwerken. Dit wetsvoorstel beoogt dan ook het hele productie- en distributiecircuit en het gebruik van cannabis te reglementeren.
  het overnemen van die markt verloopt langs twee kanalen wat de distributie en de productie betreft: − de individuele thuisproductie voor strikt persoonlijk gebruik; − de oprichting van ďCannabis Social ClubsĒ, verenigingen zonder winstoogmerk die over een door de controlerende overheid afgegeven vergunning moeten beschikken en waarvan de hoofdactiviteit moet bestaan in het telen van planten en het bereiden van cannabis uit naam en voor rekening van hun aangeslotenen.

  http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/54/2660/54K2660001.pdf
  Legalize Regulate Educate Medicate

  #2
  Nee dank u.

  Comment


   #3
   wat neen dank u? nu kan ik je toch even niet volgen
   Legalize Regulate Educate Medicate

   Comment


    #4
    Kleine letterjes hazy eyes. Er staat nergens concreet wat je mag hebben, de koning gaat dat dan betalen. Geen maximum planten, al staat er halfweg ergens iets vermeld van 6 stuks. Dus ik was uitgezonderd 1 kweek al met al mijn rondes in overtreding. Ga je ze onder lampen mogen zetten of enkel buiten? Geen maximum aan stock dat je mag hebben, geen % thc die de cannabis mag hebben (wat als ze zeggen ok, max 15, daar ligt ergens de grens met een hard drug). Moet ge u gaan registreren om dat alles te laten controleren?

    Veel miserie die ik nu niet heb. Als ik gepakt word kan ik doorverwijzen naar het ambigue van dat gedoogbeleid. Is het er, is het er nu niet? Het is een grijze zone. Tegen dat als alles officieel op papier staat, dan kan ik des te harder gestraft worden. Dus neen, dank u.

    Niet dat het ooit gestemd gaat worden want ze hebben de meerderheid er niet voor en dan zou het ook nog is langs de senaat moeten passeren? Waar ze ook de zetels tekort komen.

    Comment


     #5
     Als er nergens iets concreet staat, hoe kunnen er dan kleine lettertjes zijn?

     Een legalisatie is zeker van doen. Het is niet omdat er een paar beter af zijn met een illegaliteit dat de overgrote massa daarmee gediend is.
     Natuurlijk willen de echte criminelen cannabis illegaal houden, dan kunnen ze ongeremd verder doen zoals men nu bezig is.
     Veiligheid, garantie, betaalbare wiet voor iedereen laat hen koud. Zolang ze maar zelf bediend zijn of kunnen bedienen.
     De medigebruiker is hiermee niet geholpen.

     En laat ons eerlijk zijn, een legalisatie in BelgiŽ? Ik zie het niet gebeuren. Maar een decriminalisering zoals in Portugal zou ons niet misstaan.
     Dan kan iedereen met gerust hart blowen en telen voor eigen gebruik.
     Het Nederlands model vond ik wel goed, uiteindelijk, je kan wiet kopen. Maar toch vind ik niet dat je daar van een legalisatie kan spreken. Dat is een gedoogbeleid dat eigenlijk nog veel criminaliteit creŽert.
     Last edited by Organisch; 18 September 2017, 05:26.

     Comment


      #6
      Omdat er in zijn bericht staat dat het een wetsvoorstel is voor social clubs op te richten en thuistelers toe te staan om wiet te kweken. Dan denk je goh, eindelijk. Als je dan verder door gaat lezen wat er in de eigenlijke artikels staat, de "kleine" letters, dan staat er daar dat de koning zal bepalen wat er wel en niet kan. De koning. Dat is die kerel die zijn vrouw drie kussen gaf op de wang toen de priester zei ge moogt de bruid kussen. Ik leg mijn lot ni in de handen van diene clown.

      Ik ben gene echte crimineel en wil cannabis liever niet geregulariseerd zien, niet op die manier. Het alternatief zal ni beter zijn. De medigebruiker is ook niet geholpen met 20 gram opbrengst van 1 plant voor wat olie van te maken. En als er ergens ne vzw is in vlaanderen, zeker als die in wiet gaat handelen, dan wordt er daar gefraudeerd tot en met. De echte criminelen met hun 100 en of 1000 en planten die kweken wiet voor export, die blijven bestaan.

      Als je het legaal wil maken doe het dan deftig. Laat de verkoop toe (is in dit model nog altijd het geval niet) en laat thuistelers als ik toe om een tweede lamp bij te hangen. Dan draai ik volcontinue en verdien ik 10 000 euro extra op mijn schamel loon. Ik heb ruim de ervaring om zelf te kweken, maar kan mij in het Nederlandse systeem geen 14 euro de gram permitteren dus ik voorzie mij zelf. En zelfs daar krijgen ze het niet in orde, waar de verkoop al kan maar de teelt ni.

      De verkiezingen komen eraan. Elke keer dezelfde zever. Diegene die het het hardst nodig heeft denkt dan met zo'n voorstel te moeten afkomen. In dit geval de socialisten van de ps. Die jaren IN de regering gezeten hebben. Waar was madam non haar voorstel dan? Heel die legalisatie is een lege doos.

      Comment


       #7
       En ja, de koning moet normaal gewoon zijne krabbel zetten onder hetgeen de regering bepaalt. Dus ze kunnen de cijfers er gerust zetten en dan kan hij als hij echt wil zen veto stellen, of laten ze het echt open? Soit, blijft een lege doos.

       Comment


        #8
        Ja, dat is zo in BelgiŽ. Het KB, koninklijk besluit, is hier enigszins "heilig".

        Wat ik dan niet snap is dat ge meteen denkt aan een tweede lamp. Ik zou al blij zijn als ik ťťn lamp mag hangen. Er is een verschil tussen 1 voor groei en 1 voor bloei, maar dat is wellicht uw intentie niet?
        In principe kunt ge inventief met de wet omgaan. Nu wordt 1 plant niet vervolgd. Maar eigenlijk vind ik dat dom. Want wat is het verschil met 1m≤ vol te groeien met 1 plant of meteen 16 planten op 1m≤ af te bloeien?
        Ik denk dat ze beter niet staren op het aantal, maar per vierkante meter leren kijken. Voor een hobbyteelt die op eigen gebruik gericht is vind ik 1m≤ ruim voldoende.

        De verkiezingen mikken nu vooral op de pensioenen, allez federaal dan In Antwerpen wordt de war on drugs iets repressiever dan voorheen toegepast. En ik vraag mij dan af, heeft Antwerpen wel een drugsprobleem? En als dat zo zou zijn, is dat prioritair?
        Ik hoop toch dat het Chris Peeters voor Antwerpen wordt Weg met dit belachelijk pestbeleid van gasboetes en waar auto's uit de stad gepest worden. Waar mobiliteit tot een totale stilstand gekomen is en waar de burger totaal geen inspraak meer heeft.

        Comment


         #9
         Het KB heeft de koning niets over te zeggen. Ja, hij moet er z'n krabbel onder zetten, maar da's ook maar bijzaak. Als hij dat niet doet sturen ze hem gewoon een weekje op vakantie, dan mag iemand anders die krabbel zetten.

         Maar ik ben het grotendeels wel eens met wat Beo zegt.
         Legalisatie is een stap vooruit, als er vooraf een degelijk plan op tafel komt. En dat is er tot nu toe gewoon nog niet.
         Enkele maanden terug hebben 3 aanstaande professoren samen een voorstel uitgewerkt en dit in boekvorm gegoten.
         Modest kocht dit boek, en had en toch enkele serieuze bedenkingen bij. Beowulf z'n theorie klopt en eigenlijk is het probleem dat er voor zo'n voorstel niet geargumenteerd worden met de personen die de grootste invloed zullen hebben aan de legalisering: namelijk de gebruiker en de thuiskweker. Alles in BelgiŽ komt uit een wetenschappelijke hoek, en bij wetenschap ben je niets zonder cijfers.

         Legalisering betekend ook dat er regelgeving rond komt, maxiumumhoeveelheid, maximum aantal planten, beperkingen in de grootte en materialen in de kweekruimte, beperkingen qua oogst en zelfs een compleet registratiesysteem.

         Je kunt bij wijze van spreken 1 plant zetten met een oogst van 200 gram, of 10 planten met een oogst van 20 gram. Hoe gaan ze dat ooit kunnen bepalen?
         En stel dat je maximum 1 kweekruimte mag hebben, dan kun je extra bestraft worden als je ergens in een micro kastje voorgroei doet, of droogt in een aparte ruimte.
         En vanaf wanneer is een wietplant cannabis? Als ik een ronde binnen draai laat ik 10 zaden opkomen waarvan ik er uiteindelijk 6 oogst. Een ronde buiten begint met 20 zaden en eindigt met 10 planten. En een guerilla ronde begint misschien wel met 40 zaden maar eindigt met 3 planten (maar dat zal wel niet legaal worden zeker ). Over dat soort zaken zou veel beter moeten worden nagedacht.

         Ohja, en het zou er ook voor kunnen gaan zorgen dat je vanaf dan nog eens extra geld kwijt bent aan je levensverzekering, autoverzekering, ...
         De huidige cannabiswetgeving draagt niet bij tot de volksgezondheid. Het aantal verslaafde gebruikers loopt niet terug. Drugsmisbruik richt bij steeds meer mensen onherstelbare schade aan. Tegenstanders beweren vaak dat een regulering van cannabis zal leiden tot een banalisering of commercialisering van de drug. Tegelijk moeten ze wel erkennen dat de huidige wetgeving nauwelijks positieve effecten heeft. Hoe kunnen we daarmee verder?
         Last edited by Modest; 20 September 2017, 19:27.
         Stap voor stap geraken we er wel.

         Comment


          #10
          Hij kan nog altijd vetoŽn... Als ze het legaliseren dan moeten ze het tegoei doen. Legaal is legaal. Zonder beperkingen. Dan kan je de illegale verkoop harder aanpakken. Maar dan moeten particulieren zoals ik ook de mogelijkheid krijgen om te produceren voor verkoop. Dat moet los staan van elkaar. Als er in dit voorstel effectieve cijfers op geplakt worden dan ga je achterover vallen. 6 planten. Idd, wie met regulier zaad begint is al direct in overtreding.
          Ach, er is een tweederde meerderheid nodig om de grondwet aan te passen. Die is er niet en zal er niet komen. Nooit. Ze hebben geld tekort dat het ni schoon is en de oplossing ligt voor de hand.

          Comment


           #11
           Ik geloof wel dat die er zal komen, maar niet binnen de eerste pakweg 10 jaar.

           Maar hoe zie je 'zonder beperking' samengaan met het distantiŽren van grootschalige kweek en verkoop en jij die als particulier wat extra planten bijzet en daar een (kleine) bijverdienste mee heeft?
           Stap voor stap geraken we er wel.

           Comment


            #12
            Dat zal dan het verschil zijn tussen wit en zwart. Zolang je je inkomsten aangeeft kan daar geen probleem zijn. Dan moet je een eenmanszaak oprichten en je kot laten controlleren voor je mag produceren voor verkoop. En dan is het aan de staat om bij verdachte volumes de illegale verkoop maar te bewijzen. Die zal er ook altijd zijn. En fraude kan je bestraffen met zware boetes. Win win situatie.

            Comment


             #13
             Het KB is hier heilig. Zonder KB is dit voorstel nietig en ongeldig. Het is niet dat ze hiervoor de koning gaan afzetten zoals men toen deed bij Boudewijn en de abortuswet he. Het volk oefent trouwens niet meer zoveel invloed als toen uit. Vandaag zijn andere tijden. We komen niet meer op straat als onze kinderen miljarden schulden erven, verkracht en vermoord worden; laat staan op straat komen als de koning weigert cannabis te legaliseren.

             Bij een legalisering komt er helemaal geen maximum hoeveelheid kijken. Je bedoelt wellicht regulariseren.
             Dat bepleitte ik in het andere onderwerp "cannabis en geloof". Een regularisatie zorgt voor een beter toezicht. Dat wil zeggen dat er een hoeveelheid bepaalt wordt en dat er een maximumleeftijd komt.
             De teelt staat ook onder controle en zal aan bepaalde normen moeten voldoen. Let op, het kan goed zijn dat uw staat zegt: de zware wietsoorten mogen niet.
             Bye bye Amnesia! En dat is nu net mijn favo rokertje.

             Een legalisering komt er nooit van jongens. De SPA heeft een wetsvoorstel klaarliggen, maar welke invloed oefent de SPA nog uit op politieke schaal? Zij is politiek even dood als het Vlaams Belang. Het meest haalbare en realistische is een decriminalisering. Met een decriminalisering zijn we al ver van huis. Want dan is telen niet meer strafbaar. Who cares dan dat er 20 of 1 staan? En zelfs daarvan moeten we de eerste jaren niet dromen. De verrechtsing van BelgiŽ is gaande en zij hebben drugs de oorlog verklaart. Drugs is de perfecte bliksemafleider om aan de ware maatschappelijke problematiek voorbij te gaan. NVA heeft het meeste politieke gewicht en zij zegt "njet!".

             Wat je zegt over aantal is exact wat ik zeg. Ik kan 24 kleine potten plaatsen en 15g per plant oogsten of ik kan 1 grote pot zetten, lang voorgroeien en evenveel oogsten. Daarom kijkt men dus beter per vierkante meter (in bloeifase) en niet meer per aantal. Ik vind ook dat je zoveel planten in groei mag hebben als je maar belieft. Zo kan je achterblijvers meteen weg gooien en beter selecteren. Het staat ook toe je volgende ronde voor te bereiden. Als je er nu 1 voorgroeit en er gaat wat mis moet je helemaal opnieuw beginnen om in regel te zijn met het "gedoogbeleid".
             Dit kan beter.
             Last edited by Organisch; 21 September 2017, 04:56.

             Comment


              #14
              Cannabis is al gedecriminaliseerd. Wat denkt ge dat dat betekent mss? Laagste prioriteit voor bezit van 3 gram of 1 vrouwelijke plant, zonder overlast. Dat houdt dus niet in dat kweken niet meer strafbaar zou zijn en overlast is een ruim begrip. Wat houdt dat in in Portugal? Dat ge u moet laten behandelen voor uw verslaving. Kom in dit topic aub niet af met uw sacrament.
              De spa heeft 40 jaar in de regering gezeten, waar waren ze toen met hun voorstel? En dan nog moet je die twee derde meerderheid hebben die er nooit geweest is en nooit zal zijn.
              Welke verrechtsing trouwens? We stemmen in vlaanderen al sinds den oorlog rechts. Alsof dat iets met nva te maken heeft. Die neigen gewoon naar extreem rechts maar kunnen het beter verkopen dan vlaams belang. De tsjeven zijn rechts en de open vld is dat grotendeels ook, zeker de laatste jaren.

              Comment


               #15
               Cannabis op zijn Belgisch decriminaliseren is een klucht. Mensen worden nog steeds vervolgd voor gebruik en actief opgespoord. Dat is geen laagste prioriteit he. Dat tijdens een terreurniveau 3 mensen van Trekt Uw Plant opgepakt werden en preventief opgesloten werden, maar de mogelijke terroristen mochten beschikken wegens te weinig bewijs kenmerkt toch alles?
               Of waarom werden trekt uw plant leden vastgehouden? Voor iets dat ze nog niet gedaan hadden, waar was het bewijs dan te vinden dat men dat nog wel verder gedeald zou hebben?
               De tijd dat jij 3 gram op zak mag hebben is voorbij. De flikken geven het niet meer terug zoals toen onder het bewind van Paars. Paars was voornamelijk een linkse regering. De VLD noemde zich verstandig rechts, maar handelt links.
               NVA doet zich extreem rechts voor? Maar gast, gij ziet ze vliegen zeker! Dat is een traditionele partij die gewoon het linkse Francofone beleid van de vorst verder handhaaft.
               Ze zet in de spotlight wanneer ze 100 illeganezen uitzet, maar nuanceert daar niet bij dat ze 10 000 andere Belg maakten via de snelbelgwet. Ze nuanceert daarbij niet dat de Belgische marine nu samenwerkt met mensensmokkelaars en illegalen rechtstreeks uit LibiŽ tot hier haalt. Ze dan afzet in ItaliŽ en die asielzoekers van daaruit illegaal Europa binnenstromen.
               Uw democratie wordt langs alle kanten verkracht, mede mogelijk gemaakt door de NVA.

               Ze verrechtsen enkel tegen eigen volk. Zoals de war on drugs, zoals gasboetes uitdelen, eigen volk massaal van een uitkering schrappen en naar een leefloon sturen, mensen die hoogopgeleid zijn met de zweep naar jobs begeleiden die mijlenver van hun opleiding verwijderd is. Ze laten U langer werken en gaan nu aan uw pensioen sleutelen.
               Wat men zegt ligt dikwijls toch mijlenver van wat men doet.

               Met de verrechtsing van de maatschappij bedoelde ik dat linkse partijen zoals de SPA en de PS politiek dood zijn. In wezen is de NVA merendeel links dan rechts, maar economisch voert zij zeker een rechts beleid. Ze verpakt dit niet beter dan het VB. De NVA doet aan pertinent volksverraad.
               Nu komt ze weer op de proppen met dezelfde techniek als bij de vorige campagne: Confederalisme. En tussendoor mompelt ze over de pensioenen.
               Vorige keer was het: Confederalisme en tussendoor het sociaal economische.
               Dat confederalisme is een siroop om vliegen te vangen. Dat gaat er nooit van komen, maar ze verwerven er wel macht mee om uiteindelijk uw pensioenrechten nog meer af te pakken. Ge stemt in uw nadeel door een dooie mus te vangen. Net zoals men het confederalisme vorige keer gebruikte om uiteindelijke het sociale economische te hervormen. Wat namen wij in de praktijk waar? Vlamingen die in garageboxen sliepen, op straat van ontbering stierven, die uit hun sociale woning gezet werden om SyriŽrs op te vangen.
               Fuck het confederalisme, wijle willen een onafhankelijkheid! En beter nog: BLIJF VAN ONS PENSIOEN!

               Vlamingen stemden op minder migratie, maar kregen meer migratie. De NVA heeft Merkel gevolgd daarbij heel Vlaanderen verraden. Wij stemden tegen migratie. Francken kan wel doen uitblijken dat hem veel mensen uitwijst, maar de praktijk toont ons toch een heel ander verhaal. Nooit werden er zoveel vreemdelingen Belg als onder deze rechtse regering. Ze is verdorie linkser dan Di Rupo. Hoe kan je economisch rechts beleid voeren, maar dan wel de migratiequota verhogen? Dat is je eigen volk naaien man! Want wie is vrijgesteld van deze economische druk? De vluchteling uiteraard. Zij krijgen alle tijd de integreren en zullen geen druk kennen hun uitkering te verliezen. Vluchtelingen krijgen 160 euro per kind kindergeld als het kind hier geboren is (Dank U Homans, NVA). Geef die mensen de beste opleiding, het ontbreekt hen gewoon de logica en het verstand in grote lijnen om het hier effectief te maken. Zij komen aan onze sociale tepel hangen en daarvoor heeft de NVA ons sociaal economische hervormd. Want de vluchtelingen ontbreekt niets, krijgen zelfs voorkeur op eigen volk. Ze had beter een beleid gehandhaafd zoals Oostenrijk etc dat vluchtelingen weg joeg. Ze trekt bootjes met asielzoekers beter terug richting LibiŽ dan ze hier binnen te sleuren waarvan de meeste illegaal zijn en geen recht op verblijfspapieren hebben. De verkrachtingen, aanrandingen, moorden die plaatsnamen in ons Avondland is mede mogelijk gemaakt door de NVA.

               Vreemd dat wij ons lot in handen van deze moordenaars leggen en de propaganda over drugs nablaten. Waarom wijzen mensen hun neus waar dictators, onderdrukkers en moordenaars ze wijzen? De praktijk naast de theorie leggen is niet meer voor deze generatie?

               Sorry voor de geweldige off topic. Maar het mag wel eens geweten zijn dat wat NVA zegt niet hetzelfde is dan wat NVA doet. FŁhrer Bart Dewever gooit een beentje en het volk schraapt er de restjes van af. We zijn ver heen ...
               Vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen.
               Last edited by Organisch; 22 September 2017, 07:23.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X