Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De geschiedenis van Cannabis Sativa

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De geschiedenis van Cannabis Sativa

  Korting op 420shop
  - De geschiedenis van cannabis

  Cannabis sativa wordt al sinds 2800 voor Chr.
  verbouwd in China. Hoewel vooral vanwege de hennepvezels voor de fabricage van touw, gebruikten de Chinezen het ook als medicijn-tegen-ongeveer-alles.
  De hennepplant vervult al eeuwenlang vele functies.
  Het is in al die eeuwen gebruikt als medicijn, als middel in religieuze ceremonies, als grondstof voor textiel en als drug.

  Meer dan 4000 jaar geleden was hennep al bekend bij de chinezen.
  - In 2737 voor Christus werd het beschreven in Chinese medische geschriften.
  - In India werd het gebruikt in religieuze ceremonies.
  - In de Romeinse tijd kregen gasten na de maaltijd hennepkoekjes aangeboden.
  - De Engelsen gebruikten het niet als drug maar als grondstof voor textiel en touw.


  Hennep (Cannabis sativa) is een eenjarige netelachtige plant in de hennepfamilie (Cannabaceae), waartoe ook hop behoort.

  In totaal worden zo'n 40.000 verschillende producten van deze plant afgeleid.

  De term hennep slaat meestal op variŽteiten die niet geschikt zijn voor de productie van drugs.
  Deze laatste groep duidt men veelal aan met cannabis of marihuana.
  De plant is tweehuizig. Naast mannelijke en vrouwelijk planten, treft men ook hermafrodieten. Deze vrouwelijke planten ontwikkelen onderaan mannelijke bloemen en kunnen zo zichzelf bevruchten. Hun zaad is eenzijdig vrouwelijk. Hun nakomelingen zijn onvruchtbaar.  Nuttige plantendelen

  cannabis:
  Sensemilla. De onbevruchte vrouwelijke bloemen (sensemilla) bevatten de hoogste concentraties aan THC. Volgens de Europese norm mogen hennepplanten 0.3% THC bevatten. In Canada is dat 1%. Bepaalde variŽteiten die speciaal voor de productie van THC worden gekweekt, gaan hier echter ver boven.
  Mannelijke bladeren. De mannelijke bladeren bevatten eveneens THC maar de vrouwelijke bladeren scoren hoger. Bij variŽteiten die speciaal voor de productie van THC worden gekweekt, worden de mannelijke bladeren verwerkt tot hasjiesj of in het Vlaams shit.
  hennep
  De vezels van de bast zijn bijzonder sterk en lang en laten zich makkelijk van de plant losmaken zolang ze niet volledig is opdroogd.
  Het zaad. Hennepzaad is eetbaar, voedzaam en gezond voor mens en dier. Het wordt onbewerkt gebruikt als vogelzaad onder de naam kempzaad. Kempzaad werkt op zangvogels zoals haver op een paard. Van Boeddha wordt beweerd dat hij in zijn ascetische periode ťťn kempzaadje per dag at. Vissers gebruiken het zaad als aas.  Afgeleide producten

  Zaad

  Kempzaad bevat 35% vezels en 30% hennepolie.

  Meel. De zaden kan men tot meel vermalen. Hennepmeel is glutenvrij wat belangrijk is voor mensen die allergisch zijn voor gluten.
  Olie. Hennepolie bevat 20% alfa-linoleenzuur en 60% linolzuur. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn nodig omdat ons lichaam die niet zelf kan aanmaken. Bovendien hebben ze een gunstig effect op het cholesterolgehalte en daarmee op het risico op hart- en vaatziekten.
  In de keuken gedraagt hennepolie zich min of meer zoals pindaolie. Ze is alleen een stuk gezonder.
  Hennep wordt gebruikt in schoonheidsproducten voor huid en gezicht, omdat het een droge olie is en daarom makkelijk in de huid dringt. De olie zou gezond zijn voor de bloedsomloop.
  Rudolf Diesel zelf gebruikte hennepolie als brandstof voor zijn eerste dieselmotoren.

  Bier en dranken

  In Duitsland worden hennepextracten tot bier verwerkt in sommige landen tot alcoholvrije dranken of siroop. Henneparoma is soms moeilijk te onderscheiden van hop, een andere plant uit dezelfde familie die veel frequenter in bier voorkomt.


  Vezelproducten  In het dorp Oude Pekela staat een hennepverwerkende fabriek Hempflex. In de wijde omgeving wordt hier hennep geteeld en verwerkt in de fabrieken.


  HennepvezelStrooisel. In zijn ruwe vorm wordt hennepvezel gebruikt als bodembedekking voor dierenhokken. Hoewel de vezel licht is en behoorlijk wat water en geurtjes kan absorberen, is hij ook slijtvast waardoor er in de hokken geen papperige brij ontstaat. Daarnaast is de vezel onschadelijk wanneer hij wordt opgegeten.
  Vezel. De vezel wordt gebruikt voor het afdichten van de verbindingen van (water)leidingen door om de schroefdraad vezels te wikkelen. Bij het nat worden zetten de vezels uit en zorgen zo voor een goede afdichting. Door de komst van de knelkoppelingen wordt dit nog weinig toegepast.
  Touw. Henneptouw is erg sterk en wordt zowel in de landbouw als scheepsbouw gebruikt. Het touw wordt als dichting gebruikt tussen de houten delen van schepen. De productie van het touw is weinig milieubelastend en niet duur.
  Papier. Hennepvezel wordt opnieuw populair voor de productie van papier. Onder andere vloeitjes (in Vlaanderen: sigarettenblaadjes) worden eruit vervaardigd. Door hennep te gebruiken, moet je geen bos rooien en cannabis groeit ook veel sneller terug dan bijvoorbeeld de papierberk.
  Textiel. Tot de Tweede Wereldoorlog was hennep een belangrijke vezel voor het vervaardigen van kledij naast of in de plaats van katoen. Ze werd al in 600 voor Christus in China aangewend en bereikte Europa in de Middeleeuwen. In Ontario, Canada wordt tegenwoordig weer kleding, zoals sokken en truien, verkocht, gemaakt van hennepvezels.
  Canvas. Hennep was eeuwenlang het standaard canvas voor zeilen uit de scheepvaart en tenten.

  Drugs

  Marihuana is een drug die men rookt en in mindere gevallen oraal wordt gebruikt. Het wordt onder andere voorgeschreven aan terminale patiŽnten. Marihuana bestaat uit de gedroogde afgerijpte bloemen van onbevruchte vrouwelijke cannabisplanten (sensemilla) die geselecteerd werden omwille van hun hoog gehalte aan psychoactieve stoffen. Alle cannabisplanten bevatten delta-8 en delta-9 tetrahydrocannabinol (THC) en een variabele samenstelling van een zestigtal cannabinoÔden. Deze variabele samenstelling remt tolerantie door gewenning af. Alleen wortels en stengels bevatten geen THC. Het merendeel van de in Nederland gekweekte marihuana is vermoedelijk afkomstig van oorspronkelijke skunkhybrides. Deze in Nederland gekweekte marihuana wordt ook wel nederwiet genoemd. Een deel van de in Nederland verkochte nederwiet, wordt in Vlaanderen verbouwd. Bijna alle in Vlaanderen gekweekte marihuana komt van Nederlandse zaden of stekken. Een aantal soorten zijn: Super Silver Haze, Purple Haze, Skunk, SuperSkunk, White Widow, Nederwiet, K2, Afghaan, Nepal, Maroc, Kif, Red Libanon, Lavendel, Northern Light, Shiva, Bubblegum, AK 47 en Moonlight.
  Hasjiesj (in Vlaanderen: shit) is een vaste, teerachtige bereiding uit de hars van cannabisplanten. Ze kan worden bereid uit dezelfde plantdelen als gebruikt voor Marihuana. Hasjies kan echter ook bereid worden uit de mannelijke of zelfs vrouwelijke bladeren. Hasjiesj bestaat ook in een bijna vloeibare vorm enkel te bereiden met bloesems. Deze vorm is echter behoorlijk zeldzaam.

  Speciale toepassingen

  Natuurlijk herbicide

  In Ontario in Canada wordt hennep wel eens gekweekt als natuurlijk herbicide. Cannabis groeit er zo razendsnel dat het niet alleen alle onkruid verdringt, maar ook zichzelf, wat we natural outcrop noemen. In een geschikt klimaat hoeft een cyclus ook maar 90 dagen te duren. Met 4 teelten per jaar kweek je heel snel een lokale variŽteit die perfect aangepast is aan ondergrond en klimaat en die woekert als geen andere gewas.

  Erosiebestrijding

  In het Verre Oosten wordt cannabis ingezet als windscherm. De uitgesproken verticale wortelstructuur bestrijdt er bodemerosie. Ook in Nederland werd de plant gebruikt en toegestaan als windscherm en 'erfafscheiding', waarbij sommige slimmeriken de THC-loze variant verruilden voor de roesverwekkende variant.

  Risicofactoren

  Hoewel de werkzame stof THC soms ook medicinaal wordt voorgeschreven, blijkt uit recente studies dat veelvuldig gebruik van cannabis mogelijk ook een onafhanklijke risicofactor vormt voor de ziekte schizofrenie

  Grtz

  Bron : Wiki
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

  ik doe mijn profielwerkstuk over Cannabis, bedankt voor de handige informatie. maar heb je toevallig bronnen van deze informatie?

  Comment


   #3
   Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

   Bedankt JD voor de nuttige info .
   Wist niet dat herma zaad onvruchtbaar was, dus als ik het goed begrijp is het vrouwlijk en onvruchtbaar zaad?
   lijkt me perfect om met te buitenkweken .

   oh btw je hebt een stukje dubbel gepost,

   peace

   Comment


    #4
    Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

    @Smokey:
    Het geen wat je zegt van Herma zaad klopt niet helemaal. Ik weet er zelf niet veel van, maar heb ergens gelezen dat hermazaad weer herma's kan opleveren. En die zouden zich dan weer verder bevruchten enzovoort. Maarja om echt zeker te zijn zouk het nog is moeten opzoeken

    Grtz
    Skannabis

    Btw TXP succes met je profielwerkstuk. Ga ook eens naar Bobo zijn website : http://www.cannabobo.be Hier zal je ook veel bruikbare informatie vinden

    Comment


     #5
     Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

     Oorspronkelijk geplaatst door TXP
     ik doe mijn profielwerkstuk over Cannabis, bedankt voor de handige informatie. maar heb je toevallig bronnen van deze informatie?
     Hey welkom op het forum, ik hoop dat je genoeg informatie kan vinden!

     Kijk eens op wikipedia:
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Marihuana
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Joint
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Hennep

     Ga je het uitgebreid hebben over cannabis? of wil je het over bepaalde onderdelen van cannabis hebben? Het is wel een heel uitgebreid onderwerp...
     Veel gestelde vragen over het forum

     JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
     420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

     Comment


      #6
      Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

      Oorspronkelijk geplaatst door Skannabis
      @Smokey:
      Het geen wat je zegt van Herma zaad klopt niet helemaal. Ik weet er zelf niet veel van, maar heb ergens gelezen dat hermazaad weer herma's kan opleveren. En die zouden zich dan weer verder bevruchten enzovoort. Maarja om echt zeker te zijn zouk het nog is moeten opzoeken
      Zal het ook eens nakijken
      Veel gestelde vragen over het forum

      JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
      420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

      Comment


       #7
       Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

       De term hennep slaat meestal op variŽteiten die niet geschikt zijn voor de productie van drugs.
       Deze laatste groep duidt men veelal aan met cannabis of marihuana.
       De plant is tweehuizig. Naast mannelijke en vrouwelijk planten, treft men ook hermafrodieten. Deze vrouwelijke planten ontwikkelen onderaan mannelijke bloemen en kunnen zo zichzelf bevruchten. Hun zaad is eenzijdig vrouwelijk. Hun nakomelingen zijn onvruchtbaar
       Dit slaat enkel op hennep zaad die gebruikt word in de industrie, als men begint te praten over de zaden voor onze cannabis teelt is dit totaal anders.

       Grtz

       Comment


        #8
        Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

        ja had dat ook overal gelezen daarom dat ik het hier nog eens vroeg maar het telt aleen voor kemp wat ik dus over het hoofd had geslagen,

        Grtz uit de zetel

        Comment


         #9
         Re: De geschiedenis van Cannabis Sativa

         Als je deze site eens doorneemt word je al veel wijzer

         http://mediatheek.thinkquest.nl/~kld049/index.html

         Grtz

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X