Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Videokaarten gevaarlijk voor wachtwoorden!!!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Videokaarten gevaarlijk voor wachtwoorden!!!

    Korting op 420shop
    Volgens onderzoekers van het Georgia Tech Research Institute vormt de almaar stijgende (parallelle) rekenkracht van videokaarten in toenemende mate een gevaar voor korte of onzorgvuldig gekozen wachtwoorden. De rauwe rekenkracht van een hedendaagse videokaart is namelijk vergelijkbaar met die van dure supercomputers die zo'n tien jaar geleden nog van de band rolden.


    Door deze grote rauwe rekenkracht zouden wachtwoorden bestaande uit zeven of minder tekens hopeloos onveilig zijn, ongeacht of het een willekeurige reeks van tekens is of een bestaand woord. De onderzoekers stellen dat relatief korte wachtwoorden door moderne videokaarten vatbaar zijn voor zogeheten brute force aanvallen. Bij dit soort aanvallen wordt elke combinatie van zowel hoofd- als kleine letters, cijfers en andere tekens bij langs gegaan, totdat de juiste is gevonden. Internetgebruikers doen er dan ook verstandig aan om wachtwoorden van minstens twaalf tekens lang te gebruiken, zo luidt het advies.


    Met alleen deze maatregel ben je er echter nog niet, zo beweren de onderzoekers. Bij zogenaamde dictionary aanvallen wordt met veelgebruikte woorden geprobeerd een wachtwoord te raden. Lange wachtwoorden bieden zodoende niet automatisch extra bescherming. Ook blijken gebruikers vaak te kiezen voor hetzelfde wachtwoord bij verschillende accounts, wat extra risico's met zich meebrengt.

    Volgens de onderzoekers moeten we er rekening mee houden dat onze wachtwoorden steeds eenvoudiger te kraken worden naarmate videokaarten sneller worden en meer parallelle en rauwe rekenkracht steeds minder gaat kosten.

    Bron:BBC

    asusares001.jpg
    . 1250 euro+-

    Grtz
    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    #2
    Re: Videokaarten gevaarlijk voor wachtwoorden!!!

    Wat ik niet helemaal uit het artikel begrijp is:
    Bedoelen ze dat je eigen videokaart gebruikt word om je wachtwoorden te achterhalen?

    Waarom niet met je cpu? die heeft toch meer rekenkracht?

    Ben benieuwd
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment

    Bezig...
    X