Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

BING, nieuwe zoek machine van Microsoft.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    BING, nieuwe zoek machine van Microsoft.

    Korting op 420shop
    Nieuwe zoekmachine Bing (Microsoft) open voor grote publiek


    Verleden week werd hij al aangekondigd, en nu heeft hij in alle stilte de deuren geopend voor het grote publiek: de nieuwe zoekmachine van Microsoft, die als werktitel Kumo meekreegt, heet Bing, en je kan hem zelf uittesten. Wij waren alvast onder de indruk van enkele leuke gimmicks. Zo krijg je, wanneer je na het invullen van een trefwoord, op de link "video" klikt, thumbnails van video's rond dit trefwoord. Dat zijn we al gewoon, maar het speciale is dat je, wanneer je je cursor over zo'n thumbnail beweegt, de video reeds begint te spelen zodat je een preview krijgt. En dat alles razend, razend snel.

    ij het tabblaadje "web" kan je geen bijkomende filters instellen. Maar bij "Images kan je zoeken op grootte, layout, kleur, stijl en enkel mensen; bij "videos" kan je selecteren op lengte, screen size, resolutie, en bron; bij News kan je meteen de rss feeds opvragen; Maps opent meteen een nieuw scherm met daarop de landkaarten; en More brengt een opsomming van de hiervoor genoemde tabblaadjes, plus "xRank", waar je dan kan zien waar de internauten naar zoeken.

    Maar voor ons is het natuurlijk van belang: hoe goed kan de zoekmachine om met Nederlandstalige woorden? En daarin moet de zoekmachine blijkbaar nog groeien. De medische term "hartfalen" bij Google leidt naar veel meer nuttige informatie dan Bing, die binnen de 10 eerste resultaten al meteen enkele marketing artikels brengt. Google heeft 137.000 resultaten naar dit woord, maar Bing toch een respectabele 132.000.

    Wat ons bij deze resultaten opviel is dat Bing aan semantiek of instant vertaling doet - bij de zoekresultaten zie je bijvoorbeeld ook een verwijzing staan naar een tekst in het Italiaans, op een Europese site. Anderzijds levert de zoekmachine naar "hoorspel" bij Bing ons resultaten op die wij tevoren nog nooit bij GOogle gezien hadden. Bing heeft in onze ogen een grote kans op slagen - vooral omdat uiteraard deze zoekmachine als standaard ingesteld zal worden bij de IE browser. Naar onze bescheiden mening lijkt hij ook "serieuzer" dan Live Search.

    Microsoft heeft blijkbaar begrepen dat het idee om alle producten "live" te noemen, niet zo goed was, en de geloofwaardigheid van bijvoorbeeld de zoekmachine onderuit haalde, door die onder dezelfde noemer te zetten als chatprogramma's. Hoe en waarom Microsoft tot het besluit kwam om de nieuwe zoekmachine niet langer "Live Search" te noemen, maar Bing, is ons niet bekend. Kwatongen beweren dat het een afkorting is voor "But It's Not Google".

    Lees meer commentaren over Bing bij Techmeme, en test hem zelf eens uit?

    Een kritisch artikel over Bing vind je bij PC World, dat vindt dat Bing teveel op voorhand beslist wat jij mag zien. Maar wat vind jij van Bing? Is het een bink van een zoekmachine, of zal bing met een grote bong de vergetelheid ingaan?

    http://www.bing.com/

    [Bron: Netties.be]

    Grtz
    Last edited by westport; 3 June 2009, 16:11.
    420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
    Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    #2
    Re: BING, nieuwe zoek machine van Microsoft.

    Ben een .net consultant van beroep, en ik vraag me af tot wat dit op termijn gaat leiden ...
    sigpic

    Comment


      #3
      Re: BING, nieuwe zoek machine van Microsoft.

      nog een boete voor microsoft zeker...
      sigpic

      Comment

      Bezig...
      X