Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Perikelen in huize Zonneschien.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Perikelen in huize Zonneschien.

    haha,
    bedankt voor het antwoord omni!

    Comment


      Re: Perikelen in huize Zonneschien.

      Terpenen wat doen die? (Terpenen Isolatie de toekomst van cannabis?)

      september 7, 2015Admin0 comment

      Er zijn al meer als 500 stoffen ontdekt in de cannabisplant, waarvan ook geur en kleurstoffen, maar geen een andere plant heeft cannaboiden. Er zijn al meer als 100 cannaboiden ontdekt waarvan de bekendste THC en CBD. Voor de medicinale eigenschappen zijn de zogenoemde ‘terpenen’ waarschijnlijk het meest belangrijk, hiervan zijn er reeds meer als 100 ontdekt. Deze kunnen zelf actief zijn, zoals myrceen (rustgevend), limoneen (anti-depressief), pineen (luchtwegverwijderaar) en Linalool (angstverminderend). Ook kunnen ze de effectiviteit of bijwerking van andere aktieve stoffen beinvloeden. Terpenen komen ook voor in andere planten.

      Lees hier



      Limonene (o.a. Lemon Haze) - angstremmend, kalmeerd darmstelsel, verminderd misselijkheid, anti-bacterieel, remt tumorgroei, behulpzaam bij huidaandoeningen
      Alpha Pinene (o.a. Jack Herrer, Skunk)
      Linalool (o.a. Lavendel Haze, G13 Amnesia Haze) - pijnstillend, bevordert slaap, angstremmend, verlicht spierspasme, anti epileptisch, anti-bacterieel, verdovend
      - pijnstillend, ontstekingremmend, bevordert slaap, verlicht (spier) spasme, draagt bij aan kalmerend effect bij sterke indica`s
      Beta Carophyllene (o.a. Hashplant) - ontstekingremmend, kalmeerd darmstelsel, helpt bij malaria, beschermd cellen van het darmkanaal, pijnstillend
      Eucalypthol - pijnstillend, ontstekingremmend, remt tumorgroei, helpt bij lupus en artritis, helpt bij astma
      In de cannabisplant zijn de terpenen hetgeen de geur en smaak geeft. Daarnaast dienen ze ook als natuurlijk afweermechanismen om de plant te beschermen tegen schadelijke insecten of andere invloeden van buitenaf. Monoterpenen, die zeer vluchtig zijn, domineren tijdens de bloei om insecten af ​​te weren. Sesquiterpenen, die een bittere smaak hebben, zijn meer aanwezig op bladeren, om herbivoren af te weren.
      Terpenen beinvloeden grotendeels hoe het effect van cannabis zal zijn. Zo kan een cannabissoort met slechts 10 % THC een veel heviger psychotroop effect teweeg brengen dan een cannabissoort met 30 % THC, afhankelijk van de aanwezigheid en de soort terpenen. Dit komt omdat bepaalde terpenen o.a. de absorptie van THC in de bloedbaan kunnen verhogen, hun effect hebben op de ontvankelijkheid van de CB-receptoren, en in sommige gevallen zelfs binden op de CB(2)-receptoren.
      Daarom is het wenselijk dat cannabis een hoog gehalte aan terpenen heeft, dit blijkt uit de farmacologische activiteit van de terpenen. Zij zijn minstens zo belangrijk als cannabinoiden in de farmacologie van cannabis. Ze reageren in synergie met elkaar.








      In de HighTimes van vorig jaar stond ook een mooi stuk
      Talking Terpenes Read more




      Terpeen Isolatie kan de toekomst zijn van Cannabis



      Met dat gezegd, is er relatief weinig bekend over terpenen wat cannabis betreft. Meestal denkt de cannabisgemeenschap dat ze alleen de bron van aroma en smaak zijn van hun favoriete cannabissoort. Er zijn echter een aantal mogelijke toepassingen van terpenen, die onbekend zijn voor mensen die zichzelf als een cannabis kenner beschouwen.
      Bijvoorbeeld, veel derden testfaciliteiten, testen diverse cannabissoorten en edibles in het lab. Zij kunnen dan de database raadplegen om te bepalen wat het gemiddeld terpeen profiel is voor elke soort en vergelijken bij toekomstige proefnemingen, met deze normen. Hetzelfde proces zou kunnen helpen de genetische oorsprong van een bepaalde soort te bepalen voor het geval het niet bekend is.
      “Er gaan geruchten, dat in de zeer nabije toekomst, een aantal zuivere terpeen producten op de markt komen.”

      Verder nog, zijn terpenen op zichzelf van belang voor een aantal onderzoekers. Een groot deel van de focus in de cannabis industrie is veranderd in de richting van de isolatie van terpenen en de mogelijke toepassing van een dergelijk proces. In feite zijn er geruchten over een aantal zuivere terpeen producten, die naar verwachting in de zeer nabije toekomst op de markt komen – vooral van The WERC Shop en Cannabis Biotech.

      Kenny “K” Morrow is een van de meest gewilde cannabis consultants in de wereld. Via zijn bedrijf Trichome Technologies, overlegt Kenny alles van de kweekruimte specificaties, teelt tot verwerking en extracties. Volgens hem, struikelde hij over de mogelijkheid van het isoleren van terpenen tijdens het uitvoeren van grootschalige cannabis extracties.read more


      http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

      Comment


        Re: Perikelen in huize Zonneschien.

        ,

        Thanks HJM

        Comment


          Re: Perikelen in huize Zonneschien.

          Haha Buddy Jezus,
          Vette tekst
          2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
          2016 - Greyvol's buitenkweek
          2017 - Santa Maria van Space Cees

          Comment


            Re: Perikelen in huize Zonneschien.

            Dank je.

            Nog wat leuks:
            Het vertaalde deel van Running Water

            Signaal versterking en transport - Silicium (Si)

            Waarom aandacht voor Silicium?
            Silicium is een onmisbaar element voor het transport van voeding in de plant. Het is na zuurstof het grootste element van de aardkorst. Deze grote aanwezigheid maakt dat silicium meestal niet als voedingelement gezien wordt net zoals als koolstof, zuurstof en waterstof. Door moderne landbouwmethodes wordt er nog maar weinig silicium beschikbaar gemaakt voor plantopname. Daarom is extra aandacht voor silicium noodzakelijk.



            Silicium komt de plant binnen via de wortels of via het blad als siliciumzuur. Dit is niet voldoende beschikbaar in de natuur. De meest gebruikelijke vorm van silicium wordt gevonden in klei, zand en glas. Het verweren van silicium duurt heel lang en er is koolstof nodig om siliciumzuur te vormen. Dit wordt gedaan door bodemleven. (USDA, USA)

            Met moderne managementtechnieken en chemicalien is er minder divers bodemleven over om siliciumzuur te produceren dat beschikbaar is voor opname door de plant via de bodemoplossing. Als gevolg daarvan worden planten vatbaarder voor ziektes.

            In de plant polimerizeert silicium tot silica gel als de concentraties te hoog worden. Dit gebeurt hoofdzakelijk bij verdamping aan de buitenzijde van het blad (de epidermiscellen). De rol van boron is belangrijk om silicium mobiel te houden gedurende de verplaatsing door de plant.

            Functies van Silicium:Positieve effecten silicium
            Silicium beschermt tegen biotische stress!

            Silicium beschermt tegen abiotische stress!


            Silicon - The trigger element

            Why the attention to Silicon?

            Silicon is an essential element for the transportation of nutrients into the plant. It is the second largest element on the earthcrust (after oxigen). Yet only a very limited amount is made available to the plant.
            Silicon enters the plant via the roots or the leafs as silicilic acid, which is not available in sufficient numbers in nature. The most comon forms of silicon are found in clays, sand, glass etc. Weathering of this silicon takes very long and requires carbon to form silicilic acid. This is done by soil biota. (USDA, USA) With modern management techniques and chemicals, less and less divers soil life is left to produce the silicilic acid that is available for uptake by the roots via the soil solute. As a result plants become more susceptable to diseases.

            In the plant, silicon polymerized to silica gel when concentrations get to high. this is mainly the case at the transpiration cells at the outside of plants (the epidermis). The role of Boron is important to keep silicon in mobil state during the translocation phase.

            Functions of Silicon:


            Silicion is stored in the epidermis as a thin Silicon-Cellulose layer, making the cell wall stronger. (image left: section through a leaf of a living plant showing the epidermis where silica gel is polimerized and the cuticle (stained red). Note the stoma with the substomatal chamber )

            Because of this layer the cuticles transpire less water.
            Also because of this the leaf surface is harder, making it more difficult for insects and fungi to penetrate the leafs
            Silicion stimulates chlorophyll production, which provide a higher light efficiency, leading to more photosynthesis
            Silicon increases the osmotic pressure in the cells
            reducing the sodium uptake
            reduces salt stress
            increasing the Potassium uptake
            Silicon promotes (hair-)rootmass increase.
            Silicon facilitates the production of ribulose-2P-carboxylase, which regulates the CO2metabolism.

            Silicon protects against biostic stress!

            Mechanically though the silicon layar in the cuticle

            Reducing insects grazing
            Preventing fungi entering the cells
            Chemically

            facilitates the production of phenols, phytoalexins, and other trigger elements and enzymes to induce the systemic defence mechanism.

            Silicon protects against abiotic stress.

            Chemical stress from:

            excessive salt
            metal toxicity
            nutrient inbalance.
            Physical stress from:

            wind
            drought
            (UV) radiation
            high & low temperatures
            Last edited by HJM; 13 September 2015, 20:35.
            http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

            Comment


              Re: Perikelen in huize Zonneschien.

              Zit zelfs in zonnepanelen , machtig elementje.
              Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
              Het systeem betreurt dit ten zeerste.

              Comment


                Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                Ben je nog met nieuwe soorten bezig HJM?
                Baas in eigen brein.

                Comment


                  Re: Perikelen in huize Zonneschien.



                  Ik ben bezig met Omni's White x Kill Bill te testen.
                  Ook ben ik bezig met nieuwe zaden van San Fume (Plank cut SAnta Maria x C99) x (Cheese x Cocoa Kush) Made by Sandero.
                  Dulci Jubilo #2 is af (Caramel x Cannatonic)
                  Ook heb ik Sattva (Ultra Indica x Wonder Woman) bij gemaakt.

                  Je ziet, ik ben hier niet veel meer, maar zit niet stil
                  http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

                  Comment


                    Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                    Goed om te.lezen! Ik had al zo'n vermoeden. Ben benieuwd naar die eerste 2. Succes.
                    Baas in eigen brein.

                    Comment


                      Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                      Van de week heb ik zalf gemaakt.
                      Deze zalf is zeer genezend op wonden, psoriasis, neuropathie in handen en voeten enz.

                      Ik ben begonnen met een blok vet van cocos en palm en heb dat au bain marie gesmolten en op 60 gr. gehouden.
                      Daar heb ik 2 dagen wiet wortel en knipsel, mirre, en kaneel stukjes in laten trekken.
                      Toen heb ik de laatste 2 uur er goudsbloem en roze blaadjes bij gedaan.

                      Daarna alles door een koffie filter gedaan.

                      Het meeste heb ik ik ijsklontjes zakken en in de vriezer gedaan.

                      De mirre conserveert wel wat, maar niet langdurig. Vandaar.
                      Attached Files
                      http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

                      Comment


                        Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                        Gave brouwelarij HJM! Er is dus toch een dokter in de zaal..
                        Heb je toevallig ook een zalfje voor politiek wanbeleid?
                        Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
                        Het systeem betreurt dit ten zeerste.

                        Comment


                          Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                          Jazeker, een verdwijn put, napalm, Spaanse Wurgpaal, Sharia, ongebluste kalk enz.

                          Als je dat zonde vind; gooi ze in een stal varkens die 2 dagen niet te eten hebben gehad.
                          http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

                          Comment


                            Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                            Mooi werk HJM, dat ziet er goed uit.
                            ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

                            Comment


                              Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                              Het resultaat van een samenwerking tussen BlackBut en mij. St. Amnesia (Amnesia Haze x Anodynum)

                              Mooie grote koppen en in 10 weken klaar. Niet slecht voor een >95% sativa.
                              Attached Files
                              http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

                              Comment


                                Re: Perikelen in huize Zonneschien.

                                Ziet er goed uit. Is die Anodynum ook al een kruising van jou of van Blackbut?

                                Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

                                Comment

                                Bezig...
                                X