Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hardcore dead? How.... *overdose*

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Hardcore dead? How.... *overdose*

    Korting op 420shop
    do 17 okt 2013, 16:32
    Gabber verovert nu ook de wereld

    door Nico van der PlasAMSTERDAM - Na trance en house is er weer een Nederlandse muziekstijl die momenteel de wereld verovert: gabber.

    Dat werd vandaag wel duidelijk op het Amsterdam Dance Event, waar de hele dag werd gesproken over het inmiddels alweer 20-jarige fenomeen hardcore.
    Op dit speciale onderdeel van het ADE, onder de naam Hard Dance Event, kwamen ondermeer party-organisatoren en hardcore-dj's als Promo, Outblast en Thresher samen om de invloed en doorbraak van dit typisch Hollandse verschijnsel te verklaren.
    "Het is een manier van leven", aldus Hans Smit van party-organisatie Art of Dance. "In de jaren 90 zag je het al, iedereen in trainingspak met kaalgeschoren hoofd. Dat publiek is nu volwassen, net als de artiesten en organisaties -het is doorgegroeid en zoveel meer dan de happy hardcore die toen bekend werd."

    Hardcore, 20 jaar geleden in Nederland ontstaan als gabber, is door de loeiharde beats en het hoge tempo lastige muziek voor een groot publiek. "Daarom heb je nu ook een mainstream variant", aldus dj Promo, die hierbij spreekt van 'popcore'. "Het is geen pure hardcore, maar wel een muziekstijl die in andere landen de weg vrijmaakt voor de hardere dancegenres. Dankzij internet is hardcore nu overal, op dezelfde manier waarop eerder Nederlandse trance- en house-dj's zijn ontdekt."

    http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/muziek/21981448/__Gabber_verovert_nu_ook_de_wereld__.html


    Never been away, Always stand Strong, Hardcore wil never die!

    If life keeps putting you down, You better stay high

    #2
    Re: Hardcore dead? How.... *overdose*

    promo heeft nix te vinden, het publiek - zij met oren - bepaalt wat het haalt .. 'de muziek raakt versnipperd' is zo een enge gedachte waaruit blijkt dat voor promo enkel meer van hetzelfde goed genoeg is en dat is saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, ze willen niet dat iets mainstream wordt (zie happy hardcore) want dat is erg jammer maar ze willen wel 'iets groots' bereiken .. kan er iemand volgen??

    los van wat je van dit genre vind, kan je je moeilijk van de indruk ontdoen dat men denkt in vakjes .. ( gaan met die hakjes! )

    Comment

    Bezig...
    X