Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ledverlichting bevat giftige stoffen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Ledverlichting bevat giftige stoffen

    Korting op 420shop
    Hoewel ledverlichting bijzonder energiezuinig is, is ze niet altijd even milieuvriendelijk. Uit nieuw onderzoek blijkt dat sommige producten giftige stoffen bevatten zoals lood en arsenicum.Brandweerlui
    Volgens Ogunseitan zijn de hoeveelheden die bij een gebroken led vrijkomen niet groot genoeg om meteen tot kanker te kunnen leiden, maar zijn ze wel significant voor personen die er vaak aan blootgesteld worden. Consumenten lopen dus niet meteen gevaar, maar vooral personen die regelmatig met de stoffen in aanraking kunnen komen, zoals arbeiders aan de productielijnen van de leds. Ook politiediensten en brandweerlui komen vaker in aanraking met gebroken verlichting.

    Wie thuis met gebroken ledverlichting te maken krijgt, beschermt zichzelf best bij het opruimen, zegt Ogunseitan. Hij raadt aan een maskertje en handschoenen te dragen, en een aparte borstel te gebruiken.

    De wetenschappers raden ook de overheid aan om de verlichting niet bij het gewoon afval te deponeren, maar apart te verwerken. Er moeten ook strengere wetten komen die producenten verplichten om de hoeveelheid giftige stoffen in hun producten te verminderen, zegt Ogunseitan. Bron:
    www.hln.be
    http://www.thcfarmer.com/forums/search.php?searchid=3180598&photoplog_searchinfo=1

    #2
    Re: Ledverlichting bevat giftige stoffen

    de standaard tl-buizen, peertjes, kaarsjes en kogeltjes die we jarenlang hebben gebruikt werden gevuld met poeder om kleurlicht te kunnen bieden.
    die poeder is verdomme net zo schadelijk voor je longen als de huidige leds voor de gezondheid.
    jarenlang is er niks over gezegt en nu is LED licht ineens schadelijk tijdens de productie.
    heb ik destijds dan gezonde poeder in m'n longen gekregen?????????
    hoe langer we zoeken hoe meer schadelijke rommel we in huis vinden.
    om maar te zwijgen over de hedendaagse mobiele telefoons!!!!!
    HOE MOET IK ONTKIEMEN
    JA IK KEN DE REGELS NU ONDERHAND WEL

    Comment


      #3
      Re: Ledverlichting bevat giftige stoffen

      Alle elektronische en elektrotechnische apparatuur moet sinds juli 2006 aan bepaalde voorwaarden voldoen volgens een Europese richtlijn.
      Deze richtlijn heet btw;
      RoHS - Directive on the Restriction of the Use of Certain Hazardous Substances
      http://www.rohs.eu/english/index.html

      Dus de componenten die hier gefabriceerd, ingevoerd en verkocht worden behoren hieraan te voldoen. De "goedkope troep" die vanuit het buitenland ingevoerd wordt, voldoet waarschijnlijk niet aan die richtlijn... die hoeven ook niet aan de Europese fabricatie-eisen te voldoen en worden blijkbaar dus wel ingevoerd. De richtlijn wordt dus niet uitgevoerd, wat de zwakte van de EU weergeeft!
      Zoals gewoonlijk wordt alles weer opgeklopt door de media.....getuige het aantal berichten die nu op het internet zweven:
      http://www.google.com/search?source=...&aqi=&aql=&oq=




      Comment


        #4
        Re: Ledverlichting bevat giftige stoffen



        Ook het giftige (en kankerverwekkende) arseen en nikkel en koper en zilver bleken in dusdanig ruime mate aanwezig, dat de lampen volgens de Californische wetgeving als gevaarlijk chemisch afval zouden moeten worden gezien. De onderzoekers simuleerden een situatie waarin de lampen op de stort terecht zouden komen en keken dan hoeveel zware metalen er ‘uitloogden’. Dat was dus aanzienlijk. De onderzoekers vermelden tussendoor ook nog dat de lampen wellicht gebromeerde vlamvertragers bevatten, ook een spulletje waar groenen een broertje aan dood hebben.

        De studie is al weer enkele maanden oud (zie hier: http://www.c2w.nl/vieze-ledjes.118584.lynkx ) dus je zou hopen dat de instantie die zich op dit gebied als de ultieme voorlichter beschouwt, MilieuCentraal, een kritische noot toevoegt aan zijn led-promo. Maar die hebben we hier in ieder geval niet gevonden. Weliswaar gaat het in dit onderzoek om een bepaalde categorie van led-lampen (kleintjes die op een pin zitten) en niet om de lampen die als alternatief voor de gloeilamp zouden moeten dienen, maar de onderzoekers wijzen er op dat die laatste lampen nog onderzocht moeten worden.

        Het verbazingwekkende aan deze studie is vooral dat groenen wederom met hun ogen dicht een product blijken te hebben omarmd waar ze eigenlijk niks van af wisten. En dat moet richting aan de toekomst geven?

        De studie in Environmental Science and Technology staat hier: http://www.groenerekenkamer.nl/grkfi...0en%20Lood.pdf
        Bron:http://www.groenerekenkamer.nl/
        http://www.thcfarmer.com/forums/search.php?searchid=3180598&photoplog_searchinfo=1

        Comment


          #5
          Re: Ledverlichting bevat giftige stoffen

          Typisch een propaganda spreuk:
          Het verbazingwekkende aan deze studie is vooral dat groenen wederom met hun ogen dicht een product blijken te hebben omarmd waar ze eigenlijk niks van af wisten. En dat moet richting aan de toekomst geven?

          Comment


            #6
            Last edited by Pariaz; 23 February 2011, 04:57.

            Comment

            Bezig...
            X