Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Onkruidverdelger Roundup mogelijk kankerverwekkend

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Onkruidverdelger Roundup mogelijk kankerverwekkend

    Korting op 420shop
    Landarbeiders
    Er is 'beperkt bewijs' dat de onkruidverdelger bij mensen non-Hodgkin-lymfklierkanker kan veroorzaken. Inmiddels is al overtuigender bewezen dat ratten en muizen door blootstelling aan glyfosaat verschillende vormen van kanker kunnen ontwikkelen. Volgens het IARC is het middel aangetroffen in het bloed van landarbeiders, wat aantoont dat het door het lichaam wordt opgenomen. Het agentschap maakt zich vooral zorgen over mensen die dagelijks met glyfosaat werken.

    Roundup
    Monsanto, de fabrikant van Roundup, is het hartgrondig oneens met het besluit van het IARC. "Elk voorgeschreven gebruik van glyfosaat is onschadelijk voor de gezondheid", aldus woordvoerder Phil Miller in een reactie.

    Amerikaanse chemisch bedrijf Monsanto is wereldleider op het gebied van de genetische modificatie van zaden en producent van Roundup, een van de meest gebruikte onkruidbestrijdingsmiddelen ter wereld, dat bestaat uit glyfosaat. In Nederland mag Roundup vanaf einde dit jaar niet meer aan particulieren verkocht worden.

    Bron: HLN.

    #2
    Re: Onkruidverdelger Roundup mogelijk kankerverwekkend

    Ik kwam toevallig gisteren dit filmpje tegen:
    Veel gestelde vragen over het forum

    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

    Comment


      #3
      Re: Onkruidverdelger Roundup mogelijk kankerverwekkend

      Je zou toch verwachten dat elk gif wat je sproeit om onkruid te verdelgen slecht voor je is en dat je zorgt dat je dat niet binnen krijgt. Mag dus aannemen dat die boeren dan ook zorgen dat ze beschermd zijn. Of als ze dat nog niet waren, dat ze daar nu wel voor zorgen dan.

      Wat ik in dit bericht verontrustender vindt is de suggestie dat RoundUp net zo kankerverwekkendheid zou zijn als werken in wisseldiensten

      Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

      Comment

      Bezig...
      X