Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Fluoride

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Fluoride

  Korting op 420shop
  Geschiedenis van gebruik van Fluor
  Het gebruik van fluoride ter voorkoming van cariŽs start in Amerika in de dertiger jaren. Twee feiten speelden hierbij een rol. Ten eerste de fluorverbindingen die als afvalstoffen vrij kwamen bij de staal- en aluminiumindustrie. Deze afvalstoffen veroorzaakten massale vissterfte, degeneratie van gewrichten bij koeien en bij mensen hoofdpijn, buikpijn, huidklachten, pijn aan de ogen en algemene malaise. Ten tweede constateerde men dat kinderen die water dronken uit bronnen met een hoger fluoridegehalte lelijke, bruinverkleurde tanden kregen. Men had bovendien de indruk dat deze tanden harder waren. Deze twee feiten bij elkaar gebracht zorgde er voor dat de fluorideverbingen van de metaalindustrie gebruikt gingen worden in de strijd tegen cariŽs. Er kwam hoegenaamd geen protest. Al snel constateerden wetenschappers dat er wel degelijk ernstige bijverschijnselen gevonden konden worden bij de mensen die fluoride gebruikten. Fluorzouten (zeker het vaak gebruikte Natriumfluoride) zijn hoogst giftig en zijn te vergelijken met arseen. Bovendien zijn fluorzouten stapelgiften. Ze hopen zich op in het lichaam.

  Mogelijk verbod in BelgiŽ
  Het plan van het Belgische ministerie van volksgezondheid voor een verbod op de verkoop van fluortabletten en -druppels, heeft voor- en tegenstanders van fluoridegebruik verrast. De voorstanders omdat fluoridegebruik aantoonbaar tot minder gaatjes in tanden en kiezen leidt, de tegenstanders omdat het voor het eerst zou zijn dat toedienen van het in hun ogen giftige fluoride wettelijk wordt verboden.

  Internationale onderzoeken op het gebied van fluor gebruik

  Verwoestende effecten
  Voorstanders van het gebruik van fluoride geven stilzwijgend toe dat fluroide schade kan veroorzaken, zij het uitsluitend bij hoge concentraties: toevoeging van meer dan twee delen fluoride aan een miljoen delen water is in verband gebracht met een verhoogd risico van tandbederf, in de vorm van gevlekte tanden en kiezen, en een concentratie van meer dan acht delen per miljoen (dpm) zou tot botafwijkingen en degeneratieve ziekten kunnen leiden. De heersende opvattingen worden door enkele wetenschappers weerlegd. Uit publicaties van onderzoeksresultaten blijkt, dat
  lage niveaus van fluoride reeds een verwoestend effect op de gezondheid kunnen hebben, in de vorm van tandbederf en osteoporose.

  EU botst met BelgiŽ over fluor
  BelgiŽ loopt het risico in strijd te handelen met toekomstige Europese regelgeving, indien het fluor als voedingssupplement gaat verbieden. Deze waarschuwing heeft een woordvoerder van de Europese Commissie gisteren geuit naar aanleiding van een aankondiging van de Belgische minister Magda Aelvoet (Volksgezondheid). Volgend jaar juli wordt een nieuwe EU-richtlijn van kracht over voedingssupplementen, waarbij fluor is genoemd in een lijst van additieven die zijn toegelaten. De lijst, waarop ook vitaminen en mineralen staan, is door de EU-lidstaten goedgekeurd na aanbevelingen van deskundigen. Minister Aelvoet kondigde deze week aan fluor in onder meer tabletten en kauwgom binnenkort te zullen verbieden wegens schadelijke gevolgen voor de gezondheid en met name het zenuwstelsel.

  Fluor commissie BelgiŽ
  Verontrust door het stijgend aantal gevallen van fluorvergiftiging en/of osteoporose, die in de bevolking vastgesteld worden, evenals door de vermenigvuldiging van gefluoreerde producten, die vrij ter beschikking staan, hebben de HOGE GEZONDHEIDSRAAD (HGR) en de NATIONALE RAAD VOOR DE VOEDING (NRV) aan een gemengde commissie de taak toevertrouwd documentatie, bedenkingen en voorstellen in verband met de fluorproblematiek te verzamelen.

  Fluoride, een gevaarlijk gif

  Je kunt niet teveel van het goede krijgen als het om fluoride gaat, zo lijken overheden en tandartsen te denken. Vrijwel elk product voor de verzorging van het gebit, van tandpasta tot flosdraad, tandenstokers en mondwater, bevat tegenwoordig fluoride. Volgens voorstanders van het gebruik van fluoride draagt deze stof bij tot sterke tanden en botten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat we, door deze gebitsverzorgende producten te gebruiken, een bepaald percentage binnenkrijgen van een stof die giftiger is dan lood en bijna even giftig als arsenicum.

  Terwijl de gevaren van fluoride worden erkend in de Verenigde Staten, waar productetiketten door de fabrikant dienen te worden voorzien van waarschuwingen, wordt de Nederlandse consument minder goed geÔnformeerd. Aangezien fluoride niet als een medicijn wordt beschouwd, zijn fabrikanten niet verplicht om de hoeveelheid fluoride in een product op het etiket te specificeren. Evenmin dienen zij een maximale dosis voor dagelijks gebruik te vermelden, waardoor er geen controle is over de consumptie van fluoride en er geen restricties zijn wat betreft de hoeveelheid die iemand kan kopen.

  Hoewel Nederland hierop een uitzondering vormt, wordt in veel landen fluoride aan het drinkwater toegevoegd, omdat dit bevorderlijk zou zijn voor de gezondheid. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt echter, dat dagelijks gebruik van 2,0 tot 8,0 milligram fluoride Ė een hoeveelheid die bij veelvuldig gebruik van fluoridentandpasta en gefluorideerd water gemakkelijk wordt bereikt Ė kan leiden tot fluorose van het skelet, een ernstige botziekte die tot verzwakking en soms tot kreupelheid leidt.

  Vergeleken met volwassenen, lopen kinderen, vanwege hun kleinere postuur, meer risico van fluoridenvergiftiging. In gebieden waar fluoride aan drinkwater wordt toegevoegd, komt opvallend veel fluorose van het gebit voor, oftewel gevlekte tanden en putjes en kuiltjes in het gebit. Speciale kindertandpasta helpt fluoridenvergiftiging niet voorkomen. Integendeel, deze tandpasta heeft vaak een verleidelijke smaak, zoals aardbei of sinaasappel, waardoor kinderen al gauw geneigd zijn om de tandpasta door te slikken.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  Re: Fluoride

  Nou ja, goed om te weten. Was er altijd vanuit gegaan dat het niet erg was, terwijl ik toch ook wist dat fluoride verbindingen zwaar ongezond zijn.
  Force of habit I suppose.

  Comment


   #3
   Re: Fluoride

   ....en wij hebben dat onze kinderen opgelepeld in alle denkbare vormen, goedgelovig en bezorgd om onze kleintjes.

   Comment


    #4
    Re: Fluoride

    Ik wist ook niet dat het erg was.. ik heb jaren van dat spul v/d apotheek gehad voor mondspoeling!
    [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

    Comment


     #5
     Re: Fluoride

     Did you know that sodium Fluoride is also one of the basic ingredients in both PROZAC (FLUoxetene Hydrochloride) and Sarin Nerve Gas (Isopropyl-Methyl-Phosphoryl FLUORIDE) - (Yes, folks the same Sarin Nerve Gas that terrorists released on a crowded Japanese subway train!). Let me repeat: the truth the American public needs to understand is the fact that Sodium Fluoride is nothing more (or less) than a hazardous waste by-product of the nuclear and aluminum industries. In addition to being the primary ingredient in rat and cockroach poisons, it is also a main ingredient in anesthetic, hypnotic, and psychiatric drugs as well as military NERVE GAS! Why, oh why then is it allowed to be added to the toothpastes and drinking water of the American people?
     ndependent scientific evidence over the past 50 plus years has shown that sodium fluoride shortens our life span, promotes various cancers and mental disturbances, and most importantly, makes humans stupid, docile, and subservient, all in one neat little package. There is increasing evidence that aluminum in the brain is a causative factor in Alzheimer's Disease, and evidence points towards sodium fluoride's strong affinity to 'bond' with this dangerous aluminum (remember it is a byproduct of aluminum manufacturing) and also it has the ability to 'trick' the blood-brain barrier by imitating the hydrogen ion thus allowing this chemical access to brain tissue.
     Concerning the 'practice' of putting sodium fluoride into drinking water, where did this insanity begin and WHO tried it first? From personal research, the very first occurrence of purposefully putting sodium fluoride into drinking water was in the German ghettos and in Nazi Germany's infamous prison camps. The Gestapo you see had little concern about sodium fluoride's 'supposed' effect on children's teeth; instead, their reason for mass-medicating water with sodium fluoride was to STERILIZE HUMANS and force the people in their concentration camps into calm, bovine, submission. (See for reference: "The Crime and Punishment of I.G. Farben" written by Joseph Borkin.) Kind of shocking isn't it folks!! Ah, but it gets even better.
     Bron: http://www.greaterthings.com/Lexicon/F/Fluoride.htm
     Veel gestelde vragen over het forum

     JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
     420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

     Comment


      #6
      Re: Fluoride

      Fluoride: wel of niet gebruiken?

      Infoteur: Victorho (http://victorho.infoteur.nl)
      Categorie: Mens en Gezondheid / Diversen
      Website: http://www.infonu.nl In de negentiende eeuw werd door artsen en tandartsen fluoride aanbevolen tegen gaatjes (cariŽs), zij zagen namelijk steeds meer tandbederf. In 1907 werd daarom de eerste fluoridetandpasta op de markt gebracht. Echt wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van fluoride op het gebit werd ook begin twintigste eeuw gestart. Vooral in Amerika werd veel onderzoek gedaan naar fluoride in drinkwater. Nu een eeuw later is er al veel meer bekend.

      Fluoride of fluor

      Op internet zijn talloze websites te vinden die schreeuwen dat we fluor absoluut niet mogen gebruiken in tandheelkundige middelen. Volkomen terecht. Maar wat ze hier fout doen is dat ze fluor verwarren met fluoride. Fluor is een chemisch element (voor de natuur- en scheikundigen: atoomnummer 9), fluoride is een aanduiding voor het fluor-ion. Dit ion is essentieel voor de opbouw van tanden. Het fluor-ion - gebonden met andere stoffen - komt veel voor in ons milieu. Fluoride is normaal dan ook niet giftig, maar bij hoge concentraties soms wel. Daarom wordt er ook gewerkt met de eenheid ppm: parts per million (delen per miljoen).

      Producten en middelen met fluoride

      Ter preventie van tandbederf (cariŽs) zijn er op de markt vele middelen die fluoride bevatten:
      Fluoridetabletten
      Fluoridedruppels
      Fluoridetandpasta
      Spoelen met fluoride-oplossing
      Lokale fluorapplicatie (gels met fluoride)

      Effecten op het gebit

      Op de tand bevindt zich glazuur, dat gevoelig is voor zuren. In aanraking daarmee lost het glazuur op. Door fluoride-ionen te binden ontstaat een molecuul in het glazuur dat minder gevoelig is voor zuur en dus minder snel oplost. Hierdoor is het glazuur beter bestand tegen inwerking van zure producten van bacteriŽn en is er minder kans op gaatjes (cariŽs).

      Reactie glazuur met fluoride: Ca5OH(PO4)3 + F- → Ca5F(PO4)3 + OH-

      Het gaatjesremmende effect van tandpasta's met 0,1 tot 0,15% fluoride varieert van 20 tot 50%. Indien men de concentratie verhoogt naar maximaal 0,25%, dan stijgt de remming (of juist de effectiviteit) met 10%. Kinderen die twee maal per dag of vaker hun tanden poetsen krijgen minder cariŽs dan kinderen die maximaal eenmaal per dag poetsen.

      Gevaar van fluoride bevattende producten

      Tabletten met fluoride
      Het gebruik van fluoride voor het tegengaan van gaatjes (caries) kan een gevaar opleveren voor de gezondheid. Bij tabletten en tubes tandpasta is deze kans niet heel erg groot. Een kind van 1 jaar (10 kg) loopt een ernstige vergiftiging op (mogelijk letaal) bij het inslikken van 200 fluoridetabletten (0,25 mg/tablet). Bij kinderen van 5 jaar (20 kg) is dit 400 tabletten.

      Tandpasta met fluoride
      Tabletten worden niet veel meer gebruikt in Nederland. Tandpasta natuurlijk wel. De hoeveelheid tandpasta die toxisch is (mogelijk letaal) voor een kind van 1 jaar (10 kg) is 100 gram (ongeveer 1,5 tubes van 75 ml in met een fluoride-concentratie van 0,05%). Voor een kind van ongeveer 5 jaar (20 kg) is dit 200 gram.


      In Nederland bevat 90% van de verkochte tandpasta's fluoride.
      Fluoride-applicatie
      Zoals u ziet zijn deze producten bij grote inname pas schadelijk. Daarentegen is de toepassing van een fluoridegel in een applicatielepel wel sneller gevaarlijk. Bij een dergelijke toepassing loop je bij het inslikken van de gel een kans op intoxicatie. Soms klagen mensen na de applicatie over misselijkheid en overgeven. Dit wijst op een reversibele (dus omkeerbare) beschadiging van de maagmucosa (maagslijmlies). Onderzoek wijst ook uit dat de nieren de urine onvoldoende kunnen concentreren. Het gebruik van 1% of 1,23%-gels is dan ook af te raden. In Nederland wordt aangeraden om een 0,4% fluoridegel te gebruiken.

      Het Nederlandse fluoridebasisadvies

      Het fluoridebasisadvies is in 1998 tot stand gekomen door onder andere de Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT) en de Nederlandse Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg. Het advies geeft duidelijke richtlijnen in het gebruik van fluoride. Het basisadvies is opgedeeld in verschillende leeftijden:

      Tussen 0 en 1 jaar
      Dit geldt dus vanaf de doorbraak van de eerste tanden tot de tweede verjaardag: Eenmaal per dag poetsen met een fluoridepeutertandpasta (500-750 ppm fluoride).

      2,3 en 4 jaar
      Hier luidt het advies om tweemaal daags te poetsen met een fluoridepeutertandpasta (500-750 ppm fluoride).

      5 jaar en ouder
      Dit geldt voor kinderen vanaf vijf jaar, gedurende de jeugd, adolescentie en volwassenheid:
      Tweemaal per dag poetsen met een fluoridetandpasta (1000-1500 ppm fluoride).

      Voor alle leeftijden
      Er kunnen door de tandarts of mondhygienist extra maatregelen worden toegepast. Bijvoorbeeld op advies het gebruik van een fluorideoplossing of een lokale fluoride-applicatie.
      Artikel informatie

      Infoteur: Victorho (http://victorho.infoteur.nl)
      Gepubliceerd: 19-12-2008 Rubriek: Mens en Gezondheid (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl)
      Subrubriek: Diversen (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/)

      Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/...gebruiken.html
      Meer? Voor meer informatieve artikelen ga je naar www.infonu.nl
      Mee schrijven? Meld je nu aan als Infoteur: Schrijf mee met InfoNu, deel je kennis en verdien!

      © 2008 - 2009 Victorho

      Comment


       #7
       Re: Fluoride

       Comment


        #8
        Re: Fluoride

        Ik ben dan wel geen tandarts, maar wel redelijk goed op de hoogte van de materie en mijn tenen krullen als ik dit onderwerp lees, ook al is het een oud, je komt er met Google wel op uit. Alles wordt op een hoopje gegooid: fluor (=F2, een gevaarlijk gas), fluoride (de geÔonoseerde vorm in de vorm van een zout, bv. natriumfluoride), systemisch gebruik (=inslikken) en topisch gebruik (=aansmeren).

        Systemisch gebruik wordt al een tijdje afgeraden juist om al die boze dingen die men hier neerschrijft, maar topisch gebruik (in bv. tandpasta) wordt nog altijd aangeraden, ook door de Hoge Gezondheidsraad die zogezegd fluoride zou verbieden al in 2009. Ik citeer uit hun aanbevelingen uit 2011:

        1. de lokale applicatie via dagelijks gebruik van een gefluorideerde tandpasta wordt aanbevolen
        ter preventie van tandcariŽs (...)

        2. Vanuit geneeskundig oogpunt is er geen enkele reden om het dagelijks of regelmatig inslikken
        (per os) van een fluoridepreparaat (tabletten of druppels) aan te bevelen.

        einde citaat
        http://www.health.belgium.be/interne...s/19075434.pdf

        Zeker wij als cannabisgebruikers doen er goed aan ons gebit goed te verzorgen, juist omdat wiet een droge mond veroorzaakt en dat in combinatie met de boefkicks maakt ons gevoeliger voor tandbederf. Ik laat ze alleszins ieder jaar fluorideren en gebruik op aanraden van mijn tandarts een supplement met Recaldent (MI Paste) en ik kan je garanderen dat mijn gebit in orde is. Ik drink ook veel als ik rook en tot nu toe heb ik de discipline gehad dat dit enkel water is.

        Comment


         #9
         Re: Fluoride

         flouride is niet alleen zwaar giftig, het verkleind ook je pijnappelklier deze klier ook wel het oog van horres , alziende oog of derde oog genoemd. maakt mensen paranormaal begaafd.

         is het dan ook niet facinerend dat het oog van horres al vroeger was afgebeeld, ik las dus ook dat het oog van horres nu word geinterpeteerd als het als ziende oog.
         Wat ook zo is! maar vroeger bedoelde ze dat ze af wisten van de pijnappelklier. lees het boek van enki.

         Comment


          #10
          Re: Fluoride

          Zal zo'n vaart niet lopen zeker ?
          Wij poetsten altijd met tandpasta met fluoride, en dagelijks (of was het wekelijks?) twee van die kleine fluoridepilletjes.
          Ik leef nog steeds, en ik ben hartstikke knap, en slim ook.
          Last edited by QnQ; 10th April 2014, 12:20. Reden: en bescheiden.
          Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

          Comment


           #11
           Re: Fluoride

           Whahaha!! @ QnQ Vooral bescheiden zeker

           Was is op vakantie in Bodrum, en als ik daar letterlijk hooguit 2 minuten onder de douche stond waren m'n handen al helemaal verschrompeld alsof ik minstens een half uur in bad had gelegen. Ik nam een beetje aan dat dit ook door fluoride kwam, in ieder geval een zout.

           Kan dit soort stukjes toch wel waarderen. Het zorgt dat je er in ieder geval over na kan denken.
           Last edited by dr00p; 13th April 2014, 18:46.
           Rough! Rough! Arrrr..

           Comment


            #12
            Re: Fluoride

            Zymafluor tabletten raad ik niet aan, maar terug naar de tijd voor de fluor tandpasta wil ik ook niet.

            Toen was er bijna niemand met een goed gebit.

            Dingen in drinkwater doen is dom.
            http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

            Comment


             #13
             Re: Fluoride

             En ondanks dat alles blijven ze het in sommige landen toch in het drinkwater mengen.
             De Duitsers deden het ook bij de krijgsgevangenen, daardoor zouden ze volgzamer zijn
             en minder agressief.

             Comment


              #14
              Re: Fluoride

              Hier gooiden ze kamfer door het eten van soldaten voor dat doel.

              Er zijn trouwens maar weinig landen waar je zoals in Nederland koffie kan maken van kraanwater.
              Vooral in mijn omgeving is het water erg goed, hť Vale?
              http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

              Comment


               #15
               Re: Fluoride

               Kamfer deden ze bij gevangenen in het eten om de sexuele prikkel te remmen, ben laatst in het gevangenismuseum geweest in veenhuizen en daar werd dat onder de rondleiding verteld.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X