Mededeling

Collapse
No announcement yet.

canabis de geschiedenis hoe het begon 2

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  canabis de geschiedenis hoe het begon 2

  Korting op 420shop
  avonturen van cannabis.
  Auteur: mr. drs. BOU catagorie: Cannabis, Grondstoffen op 14 september, 2007
  Cannabis sativa is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld. In China werd het zeker rond 2800 v.Chr. reeds verbouwd, maar het gebruik kan vele duizenden jaren ouder zijn. Cannabis groeit daar namelijk in het wild. De Scythen verspreidden de plant in de richting van de Midden Oosten en de in de Middeleeuwen had de hennep ook West Europa veroverd. Na de “ontdekking” van Amerika werd cannabis ook daar inheems. In Mexico kreeg het de bijnaam Maria Joanna, oftewel marihuana,oorspronkelijk benaming komt van de mexicaanse stad maria joanna.
  Cannabis oftewel hennep bevat een psychoactieve stof, het is een “softdrug”. In de opiumwet van 1928 werd het daarom verboden. Al wordt het gebruik in Nederland tegenwoordig gedoogd, het blijft verboden. In sommige andere landen kan de roker van marihuana in de gevangenis belanden!
  De psychoactieve stof heet tetra-hydrocannabinol (THC), maar cannabis bevat nog talloze andere werkzame stoffen. Daardoor is het niet snel verslavend en geen van deze stoffen is kankerverwekkend. THC ontspant, het maakt vrolijk en creatief, het is een pijnstiller, het wekt de eetlust op en het is een slaapmiddel. Het verstoort echter de concentratie, het leidt wel degelijk tot een roes. In het verkeer kan dat levensgevaarlijk zijn!
  Cannabis is tweehuizig, wat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. De eenjarige plant groeit snel: rond half mei gezaaid kan men het eind augustus oogsten en de plant kan enige meters hoog worden. De lange wortels breken de grond en maken zo de akker vruchtbaarder. Met zijn lange wortels staat cannabis ook stevig, de plant werd ooit gebruikt als windscherm rond de akkers. Cannabis groeit vrijwel op iedere grond, heeft weinig voedsel nodig en is resistent tegen ziektes. Kunstmest en pesticiden zijn overbodig. Door de dichte groeiwijze is het verbouwen van cannabis zelfs een goede manier om onkruid te bestrijden!
  Een hectare cannabis levert gemiddeld 2000 kg zaad op. Dit zaad is voedzaam. Het bevat geen THC, maar vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Men kan het vermalen tot meel, dat vrij is van gluten. Het is beter verteerbaar dan sojameel, men kan er zelfs babyvoeding van maken. De olie, bijna 20% van het gewicht van het zaad, bestaat uit onverzadigde vetzuren. Het is een goede spijsolie, gezond en niet duur. Uiteraard kan men er zeep van zieden en zalf van maken, maar ook een plastic die biologisch afbreekbaar is. Er kan een olielamp op branden, men kan er een auto op laten rijden, of er zelfs een hele auto van bouwen. Het uitgeperste zaad dient als veevoer. Het zaad is volstrekt ongevaarlijk.
  De stam van de cannabis heeft lange vezels die gemakkelijk loslaten. Men kan er draden van spinnen, die sterker zijn dan enige andere vezel. De Chinezen gebruikten canvasvezels voor hun boogpezen, maar van canvas kan men ook de meest soepele stoffenhoutpulptegen talloze kwalen! Voor de farmaceutische industrie is cannabis dan ook gevaarlijk. In de 19e eeuw werden extracten van cannabis nog verkocht in de apotheken. Ze werden gebruikt tegen krampen, toevallen, astma, slaapstoornissen, migraine en andere kwalen. Hennepzaadolie hielp tegen eczeem en psoriasis, hoge bloeddruk, hoog cholesterol gehalte, reuma, ontstekingen en diabetes. Een medicinale toepassing wordt tegenwoordig weer toegestaan, maar is aan strikte regels gebonden. Cannabis helpt ook tegen ADHD en voor kinderen lijkt dit medicijn ongevaarlijk.
  Medical marijuana for ADD and its good for kids! duurt 4 minuten.
  Het grootste gevaar van cannabis is het verbod: het is crimineel! Maar waarom is de plant verboden terwijl deze zoveel goede eigenschappen heeft? In de jaren twintig van de vorige eeuw was alcohol in de VS verboden. Misdaadsyndicaten namen de productie en handel over, misdaadbestrijders traden tegen hen op. In het zuiden van de VS ging met name de zwarte bevolking over op marihuana, die gemakkelijk groeit en dus vrijwel gratis is. Toen de alcohol weer werd vrijgegeven, begon men de marihuana te demoniseren. Een gezonde roker heeft immers geen trek in alcohol!
  Intussen had DuPontHearstHemp for Victory duurt 11 min  Na de oorlog werd Maria Joanna weer weggetrapt. De volgende video laat zien wat het verbod betekende voor de boeren.
  Willy Nelson: Hemp and the Family Farm duurt 6 minuten

  kleren kopen van canvas en uiteraard talloze andere producten, zoals papier, voedsel, bouwmateriaal en nog veel meer!
  Magic Weed: A History of Marijuana duurt 48 minuten.
  part 1


  part 2  part 3  part 4
  Cannabis groeit snel en moeiteloos op vrijwel iedere plaats. Het gewas biedt voedsel, kleding, brandstof, bouwstoffen, veevoeder, grondverbetering, papier, medicijnen en nog veel meer. Het op grote schaal verbouwen van cannabis zou kunnen leiden tot een groene revolutie.
  Hemp Revolution in 4 delen, samen een uur.

  part 1  part 2  part 3  part 4
  wederom steek er een op en enjoy

  grtzz
  Last edited by prorider; 13 June 2009, 19:04.
  you got to smoke tha weed,weed,weed,give me a rizla please,please,please

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X