Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Meer gebruikers van cannabis zoeken hulp

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Meer gebruikers van cannabis zoeken hulp

  Korting op 420shop
  Utrecht - De vraag naar hulp bij gebruikers van cannabis en amfetamine neemt toe terwijl het aantal gebruikers van heroÔne en methadon dat hulp zoekt bij de verslavingszorg afneemt. Dit blijkt uit het Jaarbericht 2007 van de Nationale Drug Monitor van het Trimbos-instituut dat woensdag is gepresenteerd.

  Het aantal rokers is iets afgenomen. De sterfte door roken blijft echter omvangrijk al tekent zich een lichte daling af. Het aantal jongeren onder de 16 dat in het ziekenhuis werd opgenomen met een alcoholprobleem steeg. Het aantal personen verdacht van een Opiumwetdelict stabiliseerde. Het aandeel softdrugsdelicten nam toe.

  Cannabis: hulpvraag blijft toenemen
  In tegenstelling tot de daling in het aantal opiaatcliŽnten blijft het aantal mensen dat voor een primair cannabisprobleem hulp zoekt bij de verslavingszorg gestaag groeien, van 1951 in 1994 naar 6544 in 2006. Van 2005 naar 2006 ging het om een toename van zeven procent (van 6100 naar 6544).

  Ook het aantal ziekenhuisopnames waarbij cannabismisbruik en -afhankelijkheid als nevendiagnose werd gesteld steeg, van 299 in 2005 naar 377 in 2006 (+26%). Deze stoornissen komen echter weinig voor als hoofddiagnose (54 opnames in 2006).

  De toename in de hulpvraag kan wijzen op een toename van het aantal probleemgebruikers van cannabis, maar eveneens op een verbetering van het hulpverleningsaanbod voor cannabisproblematiek, of een toenemende bewustwording van de verslavende eigenschappen van cannabis, waardoor gebruikers wellicht sneller hulp zoeken.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X