Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Moorden zijn teken dat Mexico de oorlog tegen drugs wint'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Moorden zijn teken dat Mexico de oorlog tegen drugs wint'

  Korting op 420shop
  De 4200 moorden die de voorbije 18 maanden in het Mexicaanse drugsmilieu werden gepleegd, zijn een teken dat de militaire aanpak van de drugsmaffia loont. Dat is het standpunt van de Mexicaanse regering. Mensenrechtenorganisaties zien geen einde komen aan de geweldspiraal.

  De gewelduitspattingen in het drugsmilieu maken duidelijk dat de overheid "de oorlog aan het winnen is" en dat de kartels "vertwijfeld" zijn, analyseerde de Mexicaanse procureur-generaal Eduardo Medina eerder deze week. Hij deed zijn uitspraak na de moord op zeven politiemensen dinsdag (27 mei) en de vondst van afgehakte hoofden en lijken met martelsporen.

  We zijn in oorlog

  Nadat hij in december 2006 aan de macht was gekomen, wierp president Felipe Calderón 20.000 soldaten en meer dan 5000 agenten van de federale politie in de strijd tegen de machtige drugsmaffia in zijn land. "We zijn in oorlog", heeft de president herhaaldelijk laten horen.

  De ordediensten hebben al verscheidene drugsbaronnen opgepakt, maar het lijkt erop dat die snel weer vervangen worden. Er komen steeds meer gewelddadige confrontaties tussen het leger en drugssmokkelaars en de dodentol loopt schrikbarend hoog op.

  Repressief beleid

  Hoewel de regering aan de winnende kant meent te zijn, zijn mensenrechtenorganisaties daar niet van overtuigd. Volgens hen moet de overheid afstappen van haar repressieve beleid en zich meer focussen op aspecten als de professionaliteit van de politie, het witwascircuit en de overheidscorruptie.

  Volgens de Mexicaanse overheid verdient de georganiseerde misdaad ongeveer 6 miljard euro per jaar met de smokkel van drugs naar de VS. Mexico geeft per jaar ongeveer 2,5 miljard euro uit aan de strijd tegen misdaadbendes.

  Grtz

  #2
  Re: 'Moorden zijn teken dat Mexico de oorlog tegen drugs wint'

  En met die 2,5 miljoen nemen ze 5 miljoen aan smokkelwaar in beslag $$$
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X