Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dagget mor wet!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Dagget mor wet!

  Korting op 420shop
  Cannabis nog altijd de meest gebruikte drugs onder jongeren


  Cannabis is nog altijd de meest gebruikte drug onder jongeren. Dat meldt de federale overheidsdienst Volksgezondheid na inzage van het Belgisch Nationaal Drugsrapport 2009.
  In 2008 beweerde 7,6 procent van de jonge Vlamingen tussen 11 en 22 jaar in de voorgaande maand cannabis te hebben gebruikt, 2,1 procent gebruikte minstens één andere illegale drug. Na cannabis zijn ecstasy en amfetamines de meest gebruikte drugs bij jongeren. Jongens gebruiken nog altijd vaker drugs dan meisjes.

  De illegale kweek van cannabis blijkt de laatste jaren significant toegenomen. In 2003 werden 35 cannabisplantages ontdekt, in 2006 niet minder dan 666.

  Inspuiten
  Onder problematische consumptie vallen volgens het rapport de dagelijkse consumptie van cannabis en de consumptie van heroïne, cocaïne en inspuitbare drugs. Ook de uitgaanswereld, bijvoorbeeld op festivals en in discotheken, is een van de milieus waar dergelijk gebruik wordt vastgesteld: 1,1 procent van de personen die in 2008 op festivals in de Franse gemeenschap werden ondervraagd, beweerde in de loop van de voorgaande maand drugs te hebben ingespoten.

  Andere opmerkelijke vaststelling is de daling van het aantal gebruikers van inspuitbare drugs besmet met hiv: van ongeveer 10 procent in 1985 tot ongeveer 1 procent in 2008 (in vergelijking met het totale aantal besmette gevallen).

  05/03/10 13u02

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X