Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

  Korting op 420shop
  Werknemers coffeeshops: Deelnemers criminele organisatie?

  Er was eens een coffeeshopje in Terneuzen, ver in het zuiden van Zeeland, met in de lucht een mengsel van zilte zeegeur en het vage aroma van in het nabijgelegen BelgiŽ gebakken frieten.

  Dat coffeeshopje was een initiatief van een jonge, plaatselijke hippie, die na een bezoek aan India, alwaar hij de geheimen van hash en hookah (een waterpijp) leerde kennen, terugkeerde naar zijn geboortedorp met een flink brok hash.
  Hij wilde het geheim van hash met meer mensen delen, en dus begon hij kleine stukjes van zijn brok te verkopen aan belangstellenden.

  Al snel lekte het geheim uit, ook de plaatselijke veldwachter kreeg er lucht van, en de hippie werd opgepakt om hem zijn geheim te ontfutselen op het politiebureau. Nadat hij al zijn geheimen had prijsgegeven werd hij weer vrijgelaten, om vervolgens verder te gaan met de verkoop van hash, want al was het geheimzinnige er van af, hash bleef een gewild product.

  De hippie werd nog een paar keer opgepakt, maar even zo vele keren kwam hij weer aan een brok hash om zijn groeiende klantenkring te bedienen, en omdat hij verder niemand kwaad deed, liet de politie hem uiteindelijk begaan. Er werd wel bij verteld dat hij ergens een vast plekje moest vinden, want op straat viel het gedoe een beetje te veel op.

  De hippie maakte een dealtje met een vriend, die en cafeetje runde, hij werd in de uitspanning de huisdealer, en de politie viel hem niet meer lastig. De barbaas en de hippie werden op en gegeven moment partners, gezien de ontstane situatie een logisch gevolg.

  Na een paar jaar kwam de gemeente met de boodschap dat het gebouw waarin de bar van de compagnons in gevestigd was gesloopt zou worden, maar er werd bij verteld dat er voor de hash-bar een nieuw pand geregeld zou worden. De hippie en zijn vriend waren zo slim om een advocaat in te zetten om hun belangen te behartigen, want zij hadden geen ervaring met contracten en clausules.

  De advocaat deed zijn werk uitstekend en de gemeente kwam haar afspraak na, dus de hash bar verhuisde naar een nieuwe locatie. Aangezien de belangstelling voor hash, en later ook wiet, steeds groter werd, besloten de partners de bar beneden te vestigen, en de verkoop van hash ging naar de bovenverdieping.
  Op die manier hadden ze eigenlijk meteen twee bedrijfjes, een bar en een zogenaamde coffeeshop, de benaming die in Nederland in zwang raakte als aanduiding voor een bar of cafť waar hash en wiet wordt verkocht.

  Ondanks de uitbreiding bleek de vraag naar hash en wiet maar toenemen, de drukte leidde er toe dat er een nummertjes systeem werd geÔnstalleerd, zodat de vele klanten beneden in de bar op hun beurt in de coffeeshop konden wachten, met een nummer display boven de bar.
  Doordat ik me in 1996 ging bezig houden met het verstrekken van Mediwiet, en hiervoor naar medestanders in de diverse provincies op zoek was, kwam ik de hippie tegen in zijn coffeeshop, de hippie heet Maddy, hij kwam op skeelers naar zijn zaak, Checkpoint, de drukst bezochte coffeeshop waar ik me ooit naar binnen heb kunnen wringen.

  Maddy stemde meteen in toen ik hem vroeg Mediwiet verstrekker te worden, wat zoveel betekent dat mensen met een medische verklaring en een recept bij de aangesloten coffeeshops hun wiet voor half geld konden verkrijgen. Dit was volgens ons nodig omdat cannabis niet meer via apotheken verkocht mocht worden.

  Ik ben daarna nog een paar keer langs gegaan bij Checkpoint, ze hebben zelfs een keer bij ons gevoetbald tijdens ons jaarlijkse coffeeshop toernooi. De medewerkers van de coffeeshop hadden het steeds even druk, zeker met hun specifieke probleem, toen was de gulden nog geld, en werd er naast onze florijn ook betaald met Belgische franken, Duitse marken en s’zomers, als de campings volstroomden met Engelsen, ook nog in Engelse Ponden. De werkdruk was enorm, er waren dan ook voortdurend enkele werknemers overspannen thuis.
  De Euro was bij Checkpoint dan ook een welkome munteenheid, wisselkoersen en de rekenmachines werden overbodig.

  Maddy had altijd van die leuke prijzen op zijn hash/wiet menu, zoals fl 9, 80 voor Vikingwiet, of fl 11, 20 voor White Widow, waar anderen, ook ik, afronden naar fl 0,50 of een hele gulden. Hij verklaarde dat hij de inkoopprijs verdubbelde, en over de inkoopprijs werd onderhandeld tot op de stuiver.
  De advocaat had Maddy’s zaken zo goed geregeld dat hij bij volgende verplaatsingen op een nieuwe stek terechtkwam, met medewerking van de gemeente Terneuzen. Uiteindelijk werd hij tijdelijk in een noodgebouw van containers gehuisvest, tot hij, met toestemming van alweer de gemeente, een nieuwbouw mocht laten neerzetten. Ik ben daar persoonlijk nooit geweest, maar Maddy ben ik nooit vergeten en ik bleef via internet op de hoogte van de ontwikkelingen in Terneuzen.

  Vandaag was de uitspraak in de rechtszaak over de grootste coffeeshop ter wereld, en is Maddy veroordeeld tot 16 weken gevangenisstraf, gelijk aan de tijd die mijn favoriete hippie collega al achter de tralies heeft doorgebracht.

  Enkele van zijn medewerkers zijn tot werkstraffen en voorwaardelijke straffen veroordeeld, als zijnde deelnemers aan een criminele organisatie. Ik vind het onbegrijpelijk dat er straffen zijn uitgedeeld, want hij is decennia gedoogd, geholpen door de gemeente en uitgemolken door de belastingsdienst. De Belastingsdienst heeft jaren achtereen miljoenen belasting ontvangen van Maddy, daaraan hadden zij ook kunnen zien dat Checkpoint meer dan 500 gram per dag verhandelde, in porties van maximaal 5 gram.

  Als Maddy en zijn mensen dan al veroordeeld worden, moeten de Belastingsdienst en de gemeente Terneuzen zich voor het gerecht verantwoorden voor medeplichtigheid, want zij hadden via hun gegevens al lang kunnen (laten) ingrijpen.

  Het is misschien veel mensen ontschoten, maar Checkpoint had 100 mensen aan het werk, maar daar is geen krantenartikel aan besteed en geen vakbond voor opgestaan, want het zijn toch ‘maar’ cannabis dealers.
  Als er 6 mensen worden ontslagen bij een kattenvoer fabriekje vallen de pers en de vakbond over elkaar heen om er schande van te spreken. Reken maar eens uit wat het kost om 100 mensen van een uitkering te voorzien, en tel daarbij op dat Maddy geen miljoenen per jaar (meer) naar de schatkist draagt, de BV Nederland heeft dus weer eens een verlies/verlies situatie gecreŽerd. Triest.

  Mijn personeel is nu ook bijzonder ongerust, , vooral die met kinderen, zij willen liever bij een uitzendbureau op de loonlijst, welke ze dan aan ons verhuurt, om zodoende niet als leden van een criminele organisatie te kunnen worden beschouwd!

  Ik heb daar best begrip voor, maar als het zover moet komen is het gedoogbeleid failliet, en zijn wij als coffeeshopondernemers vogelvrij verklaard.

  In Praag mag je trouwens sinds 1 Januari 2010 met max. 15 gram cannabis over straat, dit is niet langer strafbaar in TsjechiŽ, de Haarlemse politie nam twee weken geleden van een van onze klanten 3 gram in beslag, op straat.

  Heeft Nederland nu een tweedehands IJzeren Gordijn om coffeeshops opgetrokken?

  Nol van Schaik,
  Coffeeshopondernemer.
  http://www.NolvanSchaik.info

  Deense Televisie interviewt Nol van Schaik en MvJ. Hirsch Ballin

  Bron:
  9 JUNI 2010 ! CoffeeShop STAKING !

  .
  Last edited by nolvanschaik; 29 March 2010, 20:37.

  #2
  Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

  Leuk geschreven vooral dat stukje geschiedenis. Hele beleid op gemeente niveau is een grote fars.

  Comment


   #3
   Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

   Mooi geschreven, en gelijk heb je!
   [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

   Comment


    #4
    Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

    Wat er gebeurd is met Checkpoint is gewoonweg schandalig en toont nog eens de hypocrisie van de overheid. Vette belastingen innen op iets dat zelfs niet legaal is, maar gedoogd wordt. Terneuzen heeft ook alles gedaan om Checkpoint te laten groeien, onder andere door een parking er rechtover, aangeduid met wegwijzers, zodat het makkelijk te vinden was!
    Ik mis Checkpoint gewoonweg enorm. Gelukkig heeft de zoon van Maddy de cafť heropend als De Engel. Zo kan ik toch nog terecht op mijn favoriete plek voor een blowtje, drankje, goeie muziek en interessante babbels. Sedert de eerste kleine checkpoint was ik reeds klant. Later kwam ik er niet meer mijn wiet ophalen, maar was het wel mijn stamcafť waar ik heel wat mensen kende.
    Maddy's vrouw heeft bij haar verklaring aan de politie het volgende gezegd: ik het nooit iemand pijn gedaan. De mensen wilden wiet en die konden ze bij ons kopen. Maar nooit heb ik deze mensen iets misdaan in enige zin.
    En dat is zeker waar. Samen met mij zijn er heel wat mensen die het vroegere checkpoint missen, en waarschijnlijk is dit het beeld van een sombere toekomst.

    Comment


     #5
     Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

     Het probleem is dat je als Coffeeeshop houder niet binnen de wet kan blijven.
     Je bent dus altijd de lul.

     Grtz. HJM
     http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

     Comment


      #6
      Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

      Ik hoop dat Maddy en de zijnen in beroep gaan, want dit is geen gerechtigheid, dit is afpersing en wederrechtelijke vrijheidsbeneming. Waarom wordt de Belastingsdienst niet aangeklaagd voor helen, zij hebben Maddy's "criminele" miljoenen belasting, na overhandiging van een recuutje, aangepaakt en vervolgens in het gat van de BV Nederland gestort. Nu ontnemen ze hem nog eens miljoenen, wanneer is deze vraatzuchtige staat tevreden? De Belgen worden door hun eigen domme beleid over de grens gedreven, want ze mogen 3 gram bezitten, maar moeten het vervolgens in Nederland gaan kopen. Belgie is dus schuldig aan uitlokking, in dit geval, en in het geval van de sluitingen in Roosendaal en Bergen Op Zoom.

      De Gemeente Terneuzen zou zich diep moeten schamen, want Maddy verdient dit niet!

      Comment


       #7
       Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

       Ik ken geen enkele shop die zich zo aan de wensen van flikken en gemeentebestuur aanpaste als de checkpoint. Bovendien was het een bloeiende, sociale zaak met sympathieke uitbaters en lekkere wiet en een geijkte weegschaal. Niet voor niets de best verkopende shop in de wereld. De mensen achter de toonbank waren allesbehalve criminelen, maar bekwame en vriendelijk verkopers die hun waar goed kenden. En die mensen zijn nu veroordeeld? Daar wordt je toch kwaad van?

       Wat ik niet snap is dat de Miami dan geen criminele of toch op zijn minst bedenkelijke organisatie is. Zij behandelen hun klanten als crap, verkopen niet de wiet die op het etiket van de pot te lezen is en 3 gram is vaak gelijk aan 2,5 gram. Zo'n enge, asociale vent staat dan met zijn psychopatische grijns naar je te kijken zonder ook maar ťťn woord te zeggen geeft hij je wiet. Durf niets anders te vragen (zoals een blikje cola dat in de koelkast achter hem staat) want dan wordt ie kwaad (cola koop je beneden). En waar is de tijd dat hij nog met een gigantisch mes op tafel vanuit zijn kelder verkocht. Als het de bedoeling was van Terneuzen om de overlast in te dijken dan hebben ze nu wel wat ze willen. Geen mens is nog geÔnteresseerd.

       Maar in de tijd dat ze nog klanten hadden (door Checkpoint) moesten zij toch ook meer dan 500 gram per dag liggen hebben? Die brave binnen-de-lijnen-van-de-wet handelende mensen van Miami... of niet?

       En gemeente Terneuzen vroeger maar klagen over de overlast aan Belgen en mensen uit noord Frankrijk, die wel eerst mooi hun skipiste, sportcomplex en cultureel centrum mochten betalen, waar elke Zeelander nu van kan genieten.

       Hoop ook dat de mensen van Checkpoint in beroep zullen gaan en dat er dan gerechtigheid zal volgen, maar geloof er niet echt in.

       Voor een goeie shop moeten wij nu naar Goes en dat was voor mij de druppel om te beginnen kweken. Lang leve de zelf-bevoorrading!!!! Niets meer voor de staat, allemaal voor mezelf en vrienden! Gemeente Terneuzen heeft me geholpen om een fantastische keuze te maken.
       Last edited by pedro; 26 March 2010, 03:53.
       The more I see, the less I know, the more I like to let it go

       Comment


        #8
        Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

        De plaatselijke overheden beperken het aantal coffeeshops: echter het aantal cannabisgebruikers daalt niet. Dus worden de resterende "gedoogde" shops megashops. Door checkpoint als een criminele organisatie aan te merken is Nederland, met zijn resterende coffeeshops in eens 600 criminele organisaties rijker.
        De winst van een ondernemeing wordt bepaald door de regels van "goedkoopmansgebruikt": winst is pas winst indien deze gerealiseerd is. Het voorzichtigheidsbeginsel dwingt de "goede koopman" echter een voorziening op te nemen ter grootte van de winst. Immers, het staat geenszins vast dat de gerealiseerde winst mag worden behouden, omdat er een gerede kans bestaat dat de gerealiseerde winst op een toekomstig tijdstip alsnog wordt aangemerkt als een wederrechtelijk verkregen voordeel en dus ontnomen kan worden. Dus coffeeshophouders: uw winst is in de toekomst door deze rechterlijke uitspraak vooralsnog nul.
        Last edited by Xtreme; 26 March 2010, 09:20.

        Comment


         #9
         Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

         700. de cijfers van de pers zijn altijd fout.

         In 1996 had Nederland het hoogste aantal coffeeshops ooit: 1460

         Ik ben nu ook een bendeleider!?

         Comment


          #10
          Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

          Een aantal (juridische) aspecten m.b.t. het checkpoint vonnis:
          Als je een coffeeshop exploiteert met meer dan 500 gram handelsvoorraad ben je een crimineel: je overtreedt alsdan de gedoogvoorwaarden.
          Als je personeel in dienst hebt is en/of vaste leveranciers er sprake van een criminele organisatie.
          Als je een vacature aanmeldt bij het CWI, en een werkzoekende wordt door het CWI doorverwezen, dan spoort het CWI de werkzoekende aan tot het deelnemen aan een criminele organisatie.
          De plaatselijke overheid heeft checkpoint gefaciliteerd: heeft zelfs bewegwijzering aangebracht.
          De plaatselijke overheid heeft maandelijks 1000 euro van checkpoint aanvaard als steun voor een drugsvoorlichtingscampagne.
          De belastingdienst heeft de boekhouding van checkpoint gecontroleerd en verzuimd het openbaar ministerie in te lichten: aan de hand van de dagomzet kon eenvoudig worden geconcludeerd dat de dagomzet in de buurt van de 10 kilo lag.
          Het Bureau Financieel Toezicht is kennelijk niet op de hoogte gebracht van "ongebruikelijke transacties": bij checkpoint is er ongeveer voor 10 miljoen per jaar contant anoniem ingekocht.
          Heel deze comedie doet mij denken aan het essay van Multatuli: Barbertje (Meddy Willemsen) moet hangen.
          Last edited by Xtreme; 26 March 2010, 11:42.

          Comment


           #11
           Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

           illegaal of legaal is iets wat tijd en locatie gerelateerd is. Per tijdvlak in de geschiedenis waren er de vreemste dingen, situatie's en zelfs mensen illegaal of juist legaal. Zoals als een neger die niet met de bus naar het centrum mocht. 's Avonds na het donker een straatverbod. Of een illegaal biertje drinken gedurende een nationale drooglegging, of een algeheel rookverbod op tabak voor ons eigen bestwil.. Een verbod op geld lenen als je niet tot een bepaalde bevolkings groep hoort. Een verbod op sex voor t huwelijk, of juist niet mogen scheiden uit een huwelijk waarin je als vrouw nog legaal verkracht konden worden... Iemand op grond van de wet van je erf afschieten me een legale shotgun. Illegaal werken, of zonder ID bewijs effe naar bakker.

           En zoals hier en nu in nederland, is wiet kweken crimineel en daarmee de belasting betalende coffeeshophouder dus illegaal? Shops betalen 100 % fucking belasting aan de regering, dat maakt de regering dus medeplichtig aan achterdeur crimminalitijd. Hoezo maf?!?! De regering verdiend dus net zoveel aan de wiet als een shophouder. Ofzelfs, al is het indirect, net zoveel als de gemiddelde broodkwekers die aan shops leveren. Natuurlijk flippen ze in denhaag van export wiet.

           Na tientallen jaren dikke ellende, willen de mensen rust, en een degelijk cannabis beleid in nederland kan ze die rust bieden. sinds jaar en dag worden we belaagd met leugens over cannabis criminalitijd in ons kikkerland, de media pist t als de nieuwe zure regen over ons heen. Maar vroeg of laat, komt de waarheid over verschillende onderwerpen betrefd cannabis in Nederland weer bovendrijven. En elke keer als dat gebeurd moeten wij cannabis liefhebbers die waarheid omhelsen alszijnde een licht in de leugens die over ons heen regenen. We moeten vooral door relativeren, we zijn al best ver gekomen.           thnx
           Last edited by dokkie; 26 March 2010, 12:56.

           Comment


            #12
            Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

            ik wil ook een eigen coffe shop beginnen waaren de tijde nog maar als toen.. nu krijg je nergens meer de kans een nieuwe shop te beginnen ze sluiten ze langzaam allemaal..
            sigpic

            Life Is A way Of Growing - Growing Is A Way Of Life!
            May Jah Bless The Herbs

            Comment


             #13
             Re: Uitspraak Coffeeeshop Checkpoint, alle coffeeshops crimineel?

             gewoon doen, de coffeeshops die toen opgezet werden, vroegen er ook geen toestemming aan de gemeente voor. Ze begonnen gewoon! Ze trapte hun droom door. Begin gewoon een jeugdhonk waar je mag blowen, maar geen softdrug verkoopt... Op gegeven moment vraag je vergunning aan op allerlij positieve gronden. Terwijl je dus gewoon een semie coffeshop runt. met een beetje fantasie kun je dan wel je ei kwijt denk ik..

             Maar ik weet tis makkelijker schrijven dan doen en in realitijd een pittig verhaal. maar onmogelijk is t niet..

             leef je droom dude...

             Comment

             Footer Left Ad

             Collapse
             Bezig...
             X