Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uitspraak over koffieshop Checkpoint Terneuzen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Uitspraak over koffieshop Checkpoint Terneuzen

  Korting op 420shop
  25 maart 2010

  Burgemeester: lessen trekken uit zaak Checkpoint

  (Novum) - Uit de veroordelingen van medewerkers van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen kunnen lessen worden getrokken over het gedoogbeleid. Aan de hand van deze ervaringen moet het gedoogbeleid van softdrugs in Nederland worden vernieuwd. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen nodigt de politiek uit naar de kwestie te kijken.

  De eigenaar van de megacoffeeshop werd donderdag veroordeeld tot zestien weken cel, die hij al in voorarrest heeft uitgezeten, en een boete van tien miljoen euro. Ook de vijftien medewerkers van de zaak hoeven niet de cel in. Justitie had zwaardere straffen geŽist, maar de rechter liet de rol van de overheid zwaar meewegen.

  De gemeente wist volgens de rechtbank al jaren dat de coffeeshop veel groter was dan toegestaan volgens het gedoogbeleid. Er werden zelfs borden geplaatst om drugstoeristen de weg te wijzen naar de zaak. De rechter vond dat daarom geen al te zware straffen konden worden opgelegd.
  De gemeente benadrukt dat zij geen partij was in de zaak, maar wil wel leren van de uitspraak. "Er zijn lessen te trekken voor iedereen die met het gedoogbeleid te maken heeft: coffeeshops, overheid en politiek", zegt Lonink.

  Volgens de burgemeester, die voorstander is van kleinschalige coffeeshops voor lokale voorziening, moet het gedoogbeleid worden aangescherpt.
  Lonink pleit voor de aanpak van de problemen bij de verkoop en bij de levering aan coffeeshops. Nu is over de route naar de zogenoemde achterdeur, de levering aan de coffeeshops, geen eenduidig beleid voorhanden. De burgemeester zegt daarvoor al in 2006 ideeŽn te hebben aangedragen. "Deze uitspraak vergroot de urgentie."
  De burgemeester wil de landelijke politiek uitnodigen om vůůr de verkiezingen de zaak Checkpoint en de huidige situatie in Terneuzen te betrekken in hun mening over een nieuw gedoogbeleid. "Daarbij kunnen wat mij betreft de ervaringen en de huidige gedoogsituatie in Terneuzen, waarbij nu al wordt geŽxperimenteerd met striktere regels, als praktijkvoorbeeld dienen."
  Last edited by pedro; 26 March 2010, 19:17.
  The more I see, the less I know, the more I like to let it go

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X