Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

  Korting op 420shop
  DEN HAAG - Tientallen coffeeshops en cafés in het oosten van het land worden er van verdacht de Belastingdienst afgelopen jaren voor miljoenen euro's te hebben opgelicht met een frauduleus kassasysteem.

  De bedrijven draaiden hun inkomsten op de kassa's terug, zodat zij gigantische bedragen minder belasting hoefden af te dragen. Coffeeshops als The Zoo in Amersfoort, Zilyon en Diamond in Doetinchem en Bazar in Apeldoorn kregen afgelopen dagen in verband met een strafrechtelijk onderzoek te maken met invallen door tientallen rechercheurs van politie en de fiscale opsporingsdienst FIOD. Gisteren werden bovendien invallen gedaan bij de leverancier van het bewuste kassasysteem, firma De Haan uit Almere.

  Volgens justitie leverde het bedrijf een systeem met een verborgen "afroom-module", waarmee de kassa kan worden teruggedraaid. Een vertegenwoordiger van dit bedrijf is gisteren gearresteerd. Ook werd de woning van directeur Yvonne de Haan in Huizen doorzocht. Zij reageert aangedaan op de verdenkingen aan het adres van haar bedrijf: "We bestaan al dertig jaar. Ik ga zelfs naar de kerk en ben lid van de Rotary."

  Volgens de directeur kan haar bedrijf niet verantwoordelijk worden geacht voor wat klanten met de kassasystemen uithalen. "Alles wat onze klanten manipuleren, wordt in de software vastgelegd. Justitie zou ons juist dankbaar moeten zijn", aldus De Haan.

  Het openbaar ministerie sluit nieuwe aanhoudingen in het nog lopende onderzoek naar de kassafraude niet uit. Bij de actie werden drie kluizen en sieraden in beslag genomen.

  Bron: Telegraaf
  Veel gestelde vragen over het forum
  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL
  "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

  #2
  Re: Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

  best slim zo een kassa

  Comment


   #3
   Re: Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

   "We bestaan al dertig jaar. Ik ga zelfs naar de kerk en ben lid van de Rotary."
   Haha, het is meteen duidelijk dat ze naar de kerk gaat als ze dit als argumenten telt xD

   Comment


    #4
    Re: Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

    Net ff bij de Zoo geweest en de deur zit nog in de gevel, was zowaar nog open en werd nog gewoon verkocht... De kassa is wel buiten werking

    Comment


     #5
     Re: Coffeeshops verdacht van grote kassafraude

     dan zouden ze wel heel erg stom zijn.elke euro die ze zwart betalen voor de inkoop van wiet verdubbelen ze in de winkel naar wit geld.en als ze zelf een hokje hebben is het helemaal kassa

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X