Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Politie treft wiet aan in plaats van vuurwerk

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Politie treft wiet aan in plaats van vuurwerk

  Korting op 420shop
  Om schulden van zijn bedrijf te delgen begaf een inwoner van Hegebeintum (33), die maandag terechtstond, zich op het glibberige pad van de hennepteelt.

  Op de ochtend van 20 november vorig jaar kwam deze verboden activiteit aan het licht. Bij de politie was de melding binnengekomen dat hij zich met illegaal vuurwerk zou bezighouden. Dat werd niet aangetroffen in zijn bedrijfspand in Ferwert.

  Het oog van de politiemensen viel echter wel op een betimmerde rechthoekige ruimte, waarvoor dozen waren opgesteld. Het bouwsel onttrok een kwekerij met 367 hennepplanten aan het zicht. De ondernemer was met de derde oogst bezig. De eerste was mislukt. Oogst nummer twee had de man bijna twee kilogram wiet opgeleverd. Die verkocht hij naar zijn zeggen voor €5700 aan zijn stekjesleverancier.

  Op voorstel van de officier van justitie legde de politierechter hem 80 uur werkstraf op. De voorts geëiste twee maanden voorwaardelijke celstraf achtte de rechter niet nodig. De €1282 winst die hij bij de verkoop van de wiet had gemaakt, moet hij in de staatskas storten. In eerste instantie was op grond van de berekening van de politie een ‘pluk-ze-vordering' van €53.262,10 ingediend.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X