Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Eis 4 jaar voor ontvoering met geweld

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Eis 4 jaar voor ontvoering met geweld

  Korting op 420shop
  Op 19 februari werden zijn kameraden door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot 2,5 en vier jaar cel. De twee Leeuwarders, 20 en 24 jaar oud, hadden op 11 en 12 september vorig jaar een man en een vrouw uit Dokkum bedreigd, mishandeld en ontvoerd. Een derde man, ook een Dokkumer, werd door de mannen in zijn eigen woning bedreigd met een mes.
  De slachtoffers kregen het zwaar te verduren. De Leeuwarders dachten dat zij de oogst van hun wietkwekerij hadden geroofd. De derde verdachte, een 20-jarige Leeuwarder, stond donderdag terecht. Ook tegen hem eiste de officier van justitie vier jaar cel. De Leeuwarder heeft volgens de officier een belangrijke rol gespeeld in de ontvoeringen en het geweld dat de ontvoerders gebruikten jegens de slachtoffers.
  De Leeuwarder beweert dat zijn rol minder groot is dan de slachtoffers beweren. De Dokkumers hebben voor hun leven gevreesd, wist de officier. De leeggeroofde wietkwekerij was in de woning van de vrouw. Zij werd als eerste meegenomen in de auto van het drietal. Ze werd bedreigd en geslagen. Het tweede slachtoffer werd in zijn eigen woning met een mes bedreigd.
  Vervolgens was de derde Dokkumer aan de beurt. De man kreeg de verdachten de volgende dag op bezoek. Hij werd meegenomen naar recreatiegebied de Groene Ster bij Leeuwarden, waar hij werd geslagen en geschopt. Hij zou ook tegen het hoofd geschopt zijn. Hij werd meegenomen naar de woning met de lege wietkwekerij.
  Daar werd hij met tieribs en stroomdraad op een stoel vastgebonden. Nadat de Leeuwarders waren vertrokken, slaagde de Dokkumer erin zichzelf te bevrijden. De 20-jarige verdachte had zichzelf behoorlijk in de vingers gesneden, door aan de ontvoeringen mee te doen. De uit Irak afkomstige man, hij kwam hier met zijn moeder toen hij zeven jaar oud was, had ooit een verblijfsstatus. Doordat hij herhaaldelijk met justitie in aanraking kwam heeft hij inmiddels een andere status: die van van ongewenste vreemdeling. Die kreeg hij in augustus 2006, daarna pleegde hij nog meer strafbare feiten. Hij zal zeer waarschijnlijk het land uitgezet worden, nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X