Mededeling

Collapse
No announcement yet.

03-05-2010 Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  03-05-2010 Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

  Korting op 420shop
  Michiel van Nispen op het canabistribunaal

  Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

  03-05-2010 • Het Nederlandse drugsbeleid moet op de schop, de verkoop en teelt van softdrugs moet worden gelegaliseerd. Dat bepleitte SP-kandidaat-Kamerlid Michiel van Nispen vandaag op het Cannabis Tribunaal in Den Haag. Onder leiding van oud-Tweede Kamer voorzitter Frans Weisglas werd er gedebatteerd over het softdrugsbeleid. Van Nispen: “Het legaliseren van softdrugs heeft veel voordelen. Het is uiteindelijk juist beter voor de volksgezondheid, je kunt gerichter controleren en voorlichting geven en je haalt cannabis uit de criminele sfeer. Het debat over het drugsbeleid kon de afgelopen jaren niet worden gevoerd omdat CDA en PvdA elkaar in de haren vlogen. Dat moet na de verkiezingen van 9 juni direct echt anders.”

  CDA-prominenten Gerd Leers en Dries van Agt waren het openlijk oneens met het softdrugsbeleid van hun eigen partij en spraken zich daarover uit op het Cannabis Tribunaal. Van Nispen benadrukte dat Gerd Leers wijze woorden sprak met zijn opmerking dat hij ‘onder de Haagse kaasstolp’ nog voorstander was van een verbod op softdrugs, maar er in de praktijk in Maastricht achter kwam dat een verbod op softdrugs geen verstandig beleid is. Van Nispen: “Dit is de kern van de discussie. Niet de emotie of de ideologie moet in het drugsbeleid overheersen, maar de ratio en het verstand. Welk beleid is effectief en voorkomt zo goed mogelijk gezondheidsschade? Daar moet het om gaan. Pas wanneer je de teelt en de bevoorrading van coffeeshops reguleert kun je eisen stellen aan de kwaliteit van het spul en kun je hierop controleren. Daarnaast moet betere voorlichting worden gegeven over de risico’s, zeker aan jongeren.”

  Dries van Agt (CDA) spreekt zich uit tegen het huidige CDA-standpunt over softdrugs
  In het debat ging het ook over de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit. Van Nispen: “Het verbieden van softdrugs biedt alleen maar grotere kansen aan criminelen. Het is een bekend gegeven in de criminologie, dat hoe harder je drukt op een bepaald fenomeen met repressie, hoe lucratiever en illegaler de criminele business wordt. Deze bestrijding van softdrugs kost de samenleving ontzettend veel geld. De schatting is dat we ongeveer 420 miljoen euro kunnen besparen door softdrugs te legaliseren. Nederland moet de successen met het softdrugsbeleid juist met trots uitdragen in internationaal verband." Dat dit op dit moment niet gebeurt noemde ook oud-premier Van Agt een kwalijke zaak. Van Nispen: "Als de internationale regels ons verhinderen een verstandig drugsbeleid te voeren, dan moeten we ons inzetten die internationale regels aan te passen, of de ruimte zoeken binnen de bestaande verdragen. We moeten nu echt de verstandige keuze durven maken en stappen zetten om softdrugs te legaliseren."

  #2
  Re: 03-05-2010 Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

  Tja het lijkt wel of Nederland steeds verder terug in de tijd gaat , andere landen zijn nu veel vrijer en Nederland kapt alles af snap er geen reet meer van in dat kut Nederland .

  Greetzz GG

  Comment


   #3
   Re: 03-05-2010 Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

   http://frontpage.fok.nl/nieuws/38583...galiseren.html

   Bolkestein wil alle drugs legaliseren

   Alle drugs moeten worden gelegaliseerd. Dat bepleiten VVD-coryfee Frits Bolkestein, oud-minister van Volksgezondheid Els Borst (D66) en hoogleraar strafrecht Theo de Roos dinsdag in een opiniestuk in NRC Handelsblad. Bolkesteins partij is tegen legalisering van drugs. D66 wil alleen softdrugs legaliseren.
   Door het opheffen van het verbod op drugs kunnen drugsbendes volgens hen worden verdreven. Daardoor zou de werkdruk van politie en justitie tientallen procenten lichter worden. Ook wordt de samenleving door legalisering volgens de auteurs veiliger. Het stuk is verder onderschreven door een reeks hoogleraren, juristen en drugsdeskundigen.
   De auteurs stellen dat het huidige gedoogbeleid voor softdrugs 'onwerkbaar' is. "Geen enkele coffeeshop kan daarop draaien. Het geeft slechts aan het OM de macht om elke coffeeshop de nek om te draaien, en daar is het de laatste jaren ook ijverig mee bezig."
   Legalisering is volgens hen ook goed voor de volksgezondheid, omdat de kwaliteit van de drugs dan is gewaarborgd. "De drugs zijn dan voorzien van bijsluiters en voorlichting wordt geloofwaardig." De drugs zouden niet moeten worden verstrekt aan minderjarigen en buitenlanders.


   sigpic
   Kruimel um, draai um, steek um op en paas um door.

   Comment


    #4
    Re: 03-05-2010 Legaliseren van softdrugs de verstandigste keuze

    huppa gewoon alle softdrugs legaal maken mwa geen btw en alles over wiet gooien want voel t al hangen
    Schutto In tha house

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X