Mededeling

Collapse
No announcement yet.

10 miljoen euro van drugsbende verbeurd verklaard

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  10 miljoen euro van drugsbende verbeurd verklaard

  Korting op 420shop
  Een belangrijke drugsbende uit de Kempen is tien miljoen euro armer gemaakt. In tegenstelling tot de rechter in eerste aanleg, ging het hof van beroep in Antwerpen wel in op de vraag tot verbeurdverklaring van het crimineel vermogensvoordeel. De celstraffen van de beklaagden werden grotendeels bevestigd.

  Blikken verf
  De bende rond de Nederlander Jack R. verhandelde naar schatting 25 ton cannabis. De drugs zaten verstopt in blikken verf en werden vanuit Casablanca (Marokko) naar de haven van Antwerpen vervoerd. Van daaruit werden ze verder verzonden naar Duitsland, Denemarken en Groot-BrittanniŽ. De politie kwam de zaak op het spoor nadat een voormalig bendelid in 2003 verklaringen aflegde.

  62 miljoen
  Volgens een berekening van de federale politie verdiende de bende ruim 62 miljoen euro. De rechtbank in Turnhout was twee jaar geleden niet ingegaan op de vraag tot verbeurdverklaring van het openbaar ministerie. Het hof van beroep deed dat wel, maar raamde het vermogensvoordeel op 'slechts' 10 miljoen euro.

  Beklaagde Boi R., een leidinggevende figuur binnen de organisatie, kreeg zoals in eerste aanleg zes jaar cel. Ook Antonius D.B. hoorde zijn vijf jaar cel bevestigd worden. Frits V.d.K. en Karl G. kregen ieder drie jaar cel, tegenover respectievelijk vijf en vier jaar cel. De straffen van de andere beklaagden werden bevestigd.

  Duitse gevangenis
  Ook kopstuk Jack R. had beroep aangetekend tegen zijn gevangenisstraf van acht jaar effectief, maar het parket besliste om hem (nog) geen dagstelling te sturen. De man zit momenteel in een Duitse gevangenis. Zolang hij zijn celstraf van 12 jaar daar niet heeft uitgezeten, weigert Duitsland om hem uit te leveren. Om de zaak niet te laten verjaren, werd beslist om ze zonder hem te behandelen. (belga/gb)

  Grtz

  #2
  Re: 10 miljoen euro van drugsbende verbeurd verklaard

  Das dan nog maar een klein deel van hetgeen ze in werkelijkheid hebben

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X