Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Blowende student slechter in wiskunde

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Blowende student slechter in wiskunde

  Korting op 420shop
  Studenten die betere resultaten willen halen voor wiskunde, kunnen maar beter stoppen met blowen. Dat concluderen economen op basis van een studie in Maastricht.

  De gemeente Maastricht nam in 2011 een rigoureuze maatregel om drugstoeristen te weren: alleen Nederlanders, Duitsers en Belgen kregen nog toegang tot de dertien coffeeshops in de stad. Buitenlanders die een jointje wilden halen, hadden pech. Nou ja, met die pech viel het achteraf wel mee. Sterker: buitenlandse studenten zijn juist beter af met dit besluit, zo concluderen twee economen, Olivier Marie van de Universiteit Maastricht en Ulf Zlitz van IZA Bonn.
  De twee bestudeerden de studieresultaten van ruim 4.000 studenten vr en na de invoering van de maatregel. De uitkomsten liegen er niet om. Om te beginnen: de slagingskans van jongeren die niet meer welkom waren in de coffeeshop, lag bij tentamens 5 procent hoger dan jongeren die wel een toegangspasje hadden. Laagvliegers profiteerden nog meer: hun slagingskans lag 7,6 procent hoger. Volgens Marie komt dat doordat zij verhoudingsgewijs vaker blowen. Ook vrouwen sprongen er beter uit.
  Een andere opvallende uitkomst: niet blowende studenten zagen hun cijfers voor wiskundige vakken omhoog gaan. Hoe dat kan? Volgens onderzoeker Marie speelt een rol dat in Nederland de wiet vrij sterk is - het THC-gehalte ligt hier twee tot drie keer hoger dan in andere landen. ,,Softdrugs hebben sowieso een negatief effect op het brein. Hoe hoger het THC-gehalte hoe schadelijker.''
  Straatdealers

  Onderzoeker Marie snapt dat buitenlandse studenten via vrienden of straatdealers alsnog aan cannabis konden komen, maar hij vermoedt dat de verschillen tussen de groepen dan niet zo groot zouden zijn. ,,Studenten die niet meer naar de coffeeshop konden, gaven aan de stof beter te begrijpen en zich meer gemotiveerd te voelen in de schoolbanken. Dat zijn hele serieuze uitkomsten.''

  Maar zouden hun studieresultaten ook niet verbeteren doordat ze minder tijd doorbrachten in de coffeeshops en dus meer tijd hadden om te studeren? Nee, zegt Marie resoluut: ,,In de online-evaluaties gaven de studenten expliciet aan dat ze niet meer tijd zijn gaan besteden aan hun studie.''

  Bron: AD.nl
  Veel gestelde vragen over het forum
  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL
  "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

  #2
  De gemeente Maastricht nam in 2011 een rigoureuze maatregel om drugstoeristen te weren: alleen Nederlanders, Duitsers en Belgen kregen nog toegang tot de dertien coffeeshops in de stad. Buitenlanders die een jointje wilden halen, hadden pech.
  Sinds wanneer zijn Belgen en Duitsers geen buitenlanders meer in Nederland?
  En toegang kregen ze helemaal niet meer, enkel Nederlanders met een pasje.
  Heb een beetje moeite met een artikel dat zo begint, als van het begin al geen reet klopt...
  Die studie hangt precies ook maar met gaten aan mekaar hoe ze het voorstellen in het artikel.
  A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on

  Comment


   #3
   Ik was zo verdomde goed in wiskunde dat toen ik de leraar uitlegde dat ie op breuken kon rekenen dat ik gelijk niet meer naar school hoefde..

   Eitje.
   Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
   Hallo vuur, mijn naam is olie.

   Comment


    #4
    1+1 = 3
    Ad usum proprium!

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X