Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Betoog Nederlands Legalisatie van marihuana

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Betoog Nederlands Legalisatie van marihuana

  Korting op 420shop
  Legalisatie van marihuana


  Dit gaat over het legaliseren van marihuana, net als dat nu in Nederland het geval is, in landen als bijvoorbeeld de US, en de westerse landen.
  In debatten over de legalisatie van drugs, in het bijzonder dat van softdrugs zoals marihuana is altijd het verschil te onderscheiden tussen vrijheid van het individu en het concept van een verzorgingsstaat. De verdedigers van legalisatie verwoorden, onder andere, dat marihuana niet alleen minder schadelijk dan toegestane drugs zoals alcohol en tabak is, maar zelfs bewezen bepaalde geneeskrachtige eigenschappen te bezitten. Tegenstanders van de legalisatie hebben een heel ander argument. En dat is dat de legalisatie van marihuana als voorloper aan verhoogde verslaving aan harddrugs dienst zal doen en uiteindelijk zal leiden tot een verhoging van het aantal misdaden.

  Hoewel marihuana inderdaad een aantal schadelijke gevolgen heeft, is het niet schadelijker dan legale drugs zoals alcohol en tabak. Onderzoek door de Britse Medische Vereniging toont zelfs aan dat de nicotine veel verslavender is dan marihuana. Verder veroorzaken de consumptie van alcohol en het roken van sigaretten meer sterfgevallen per jaar dan het gebruik van marihuana (b.v. door longkanker, maagzweren, ongevallen door drankgebruik in het verkeer enz.).
  In tegenstelling tot alcohol en tabak, heeft de marihuana een hallucinerend effect op de geest. Dit is gevaarlijk op zichzelf. En net als bij andere drugs, zijn er veel verslaafden aan marihuana die hun toevlucht zullen nemen tot de misdaad om hun verslaving te financieren. Door legalisatie zal het makkelijker te krijgen zijn, wat een verhoging van het misdaadtarief zal betekenen. Gegevens hier uit Nederland tonen aan dat decriminalisatie en de uiteindelijke legalisatie van marihuana hebben geleid tot een verhoging van misdaad in de Nederlandse maatschappij.
  De laatste jaren hebben wetenschappers en medische onderzoekers ontdekt dat marihuana bepaalde geneeskrachtige kwaliteiten bezit. Men erkent nu bijvoorbeeld dat het gebruik van marihuana helpt om het lijden van patiënten te verlichten die door multiple sclerose (MS) worden getroffen. Het recentste onderzoek dat door een universiteit in Madrid werd geleid wijst erop dat je door het gebruik van marihuana kanker 'glioma' cellen kunt doden.
  Ondank dat marihuana MS-patienten kan helpen wegen de nadelen volgens de US en de UK niet op tegen de voordelen. De legalisatie kan ook leiden tot een stroom van sociale problemen als verslaving, de toevlucht tot criminaliteit en mensen onder invloed op de werkvloer etcetera.
  Het gebruik van marihuana kan leiden tot de overstap van de gebruikers op gevaarlijkere middelen als morfine en cocaïne. De sociale problemen hierdoor kosten overheden veel geld omdat ze rehabilitatieprogramma’s opzetten.
  Een groot aantal mensen gebruikt al marihuana terwijl dit voor hun onwettig is. Overheden zouden in plaats van hier weinig aan te doen de werkelijkheid onder ogen moeten zien. De legalisatie van marihuana zal de overheid in staat stellen om het gebruik te regelen, wat daardoor de vele gebruikers beschermt tegen schadelijk misbruik.
  Mensen zouden de vrijheid moeten worden gegeven om hun leven te leven zoals zij willen. Natuurlijk zijn er wetten tussenbeide om deze vrijheid te limiteren, vooral wanneer rechten van anderen worden overtreden. In het geval van het gebruik van marihuana, is het een misdaad zonder slachtoffers, voor zover niemand buiten de gebruiker zelf de gevolgen van het gebruik van marihuana ervaart. Ook hier in Nederland zijn wetten als het verplicht dragen van een riem in de auto. De overheid maakt deze wetten om de mensen tegen zichzelf en anderen te beschermen. Als het zo is dat het gebruik van marihuana ook andere leden van de maatschappij treft, dan kunnen wetten hiervoor wel acceptabel zijn.
  Marihuana word, als het niet gelegaliseerd is, verkocht door dealers met connecties uit de criminele onderwereld. De legalisatie zal helpen om deze verkoop uiteindelijk bijna helemaal te verschuiven naar legale coffeeshops. De verbreking van deze criminele verbinding zal ervoor zorgen dat gebruikers niet meer met de georganiseerde misdaad in contact moeten komen. Alleen is het niet onvoorstelbaar dat dezelfde misdadigers die nu marihuana verkopen dan zelf ‘coffeeshops’ beginnen om zich een wettig legale basis te geven om hun criminele activiteiten te doen…
  Marihuana lijkt op zich helemaal nog niet zo slecht, alleen de latere gevolgen als de sociale problemen kunnen problemen geven en dat kunnen we het beste in toom proberen te houden

  #2
  Re: Betoog Nederlands Legalisatie van marihuana

  als alleen al 10% van de mensen in nederland die slaap en kalmerings pillen slikt overstapt op medi-wiet loopt de medicijnenmafia miljoenen mis ,gaat gewoon niet gebeuren.en dat we nog gewoon tabak mogen roken met alle schadenlijke gevolgen vandien komt omdat je er 10 jaar eerder aan dood gaat.schijnen de pensioenfonsen niet erg te vinden.

  Comment


   #3
   Re: Betoog Nederlands Legalisatie van marihuana

   quote: "Door legalisatie zal het makkelijker te krijgen zijn, wat een verhoging van het misdaadtarief zal betekenen. Gegevens hier uit Nederland tonen aan dat decriminalisatie en de uiteindelijke legalisatie van marihuana hebben geleid tot een verhoging van misdaad in de Nederlandse maatschappij'"

   Heb je een bron van die gegevens? De gegevns die ik heb wijzen namenlijk 100% de andere kant op !

   Quote2 :"In tegenstelling tot alcohol en tabak, heeft de marihuana een hallucinerend effect op de geest" Nog nooit iemand echt dronken goed bekeken? Alcohol leidt wel degelijk tot halucinaties en paranoia. Daar zijn vele publicaties over, vooral in het russich en pools, maar evengoed wetenschappelijk.

   Quote: "Het gebruik van marihuana kan leiden tot de overstap van de gebruikers op gevaarlijkere middelen als morfine en cocaïne" . Daar issie weer: De Stepstone theorie. Al tientallen malen wetenschappelijk de grond ingeboord, zelfs in de VS. Mensen die mariguana gebruikt hebben zijn minder gevoelig voor coke en heroïne en zullen daardoor in eerste instantie meer gebruiken. Om de zelfde reden zijn ze MINDER gauw geneigd om naar die middelen over te stappen.

   Nee dat soort argumenten zijn al zo vaak weerlegd dat je je tijd echt beter kunt besteden.

   Argumenten VOOR legelisatie?
   1. Bestrijding van de criminaliteit. Geen markt, geen geld, geen criminelen. In een volledig gelegaliserde markt is wiet kweken gewoon werk (of hobby). De prijzen zakken pijlsnel in. (Er zijn veel kwekers in Aalsmeer en het Westland die graag een productiever gewasje neer zouden willen zetten, vele duizenden hectares potentieel, compleet met assimilatiebelichting en al) Ik schat de prijs per gram van een grammetje wiet in op 12-14 cent voor indica's en 15-17 cent voor sativa's, af kwekerij.
   2 Kwaliteitscontrole. Als in iedere supermarkt wiet in de vakken komt te liggen valt het gewoon onder VWA controle's. Slechte (verzwaarde) wiet? Even bellen. O ja en schadevergoeding eisen. (ligt nu wat lastiger )
   3. Kwliteits verbetering. Op prijs valt niet zo veel meer te concurreren na een tijdje. Er zullen natuurlijk mensen zijn die dan rotzooi willen gaan verkopen, maar het gros zal zich willen gaan onderscheiden op kwaliteit. (gewassen zelf maken maar een klein deel van de kostprijs uit in een "echte" kwekerij.
   4 Belastinggeld. Zelfs als je de wiet zelf niet zou belasten of onder de accijnsen schuift, Zelfs dan is er een enorme kostenbesparing op politie en justitie. Een korpschef in Brabant heeft onlangs "bekend"dat 40% van z'n opsporingscapaciteit in de wiet gaat zitten. Hoezo geen tijd om achter kinderporno en kindermisbruik aan te gaan?
   en zo zijn er nog wel een aantal serieuse argumenten te noemen die legalisatie ondersteunen. Misschien dat we die hier eens op een rij kunnen zetten en bij een volgend kabinet zonder de Partij Van Verbieden, de Christen Taliban en de VVD (heb ik even geen andere naam voor) in kunnen dienen bij de tweede kamer.
   Zo ben ik weer even van m'n zondagshumeur af
   Gewoon één van de 30.000 minikwekers voor eigen gebruik .

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X