Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Legale wiet Tilburg Eindhoven Breda

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Legale wiet Tilburg Eindhoven Breda

  Korting op 420shop
  YUP gecontroleerde wiet en kan je de Staat gaan betalen


  Experiment met legale wietteelt: Eindhoven, Tilburg en Breda willen meedoen

  BREDA - Eindhoven, Tilburg en Breda zijn de Brabantse steden die mee willen doen aan de proef met legale wietteelt. Dat hebben de burgemeesters van de vijf grootste Brabantse steden besloten. Burgemeester Depla van Breda hoopt dat legaal geteelde wiet vanaf 2019 in Brabant te koop is.
  De burgemeesters van Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond hebben donderdagavond een brief [PDF] daarover gestuurd naar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.


  Tilburg-Breda en Eindhoven(-Helmond)
  In het regeerakkoord staat dat er op zes tot tien plekken geëxperimenteerd gaat worden met de verkoop van legaal geteelde wiet. De Brabantse burgemeesters willen één experiment in Tilburg-Breda en één experiment in Eindhoven. Misschien wordt ook Helmond daarbij betrokken.

  "In Brabant hebben we veel last van georganiseerde criminaliteit", legt burgemeester Paul Depla van Breda uit. "Hennep is voor die criminelen een belangrijk verdienmodel. Dus dan is het logisch dat er in Brabant twee experimenten zijn."

  Blijven de coffeeshops bestaan?
  Als het aan burgemeester Depla ligt, worden de coffeeshops in Breda en Tilburg verplicht om legaal geteelde hasj en wiet te verkopen. Willen ze dat niet, dan raken ze hun vergunning kwijt. Voor de bezoekers van coffeeshops in Tilburg en Breda verandert er dan verder niets, behalve dat ze legaal geteeld spul kopen. De teelt zou dan moeten gebeuren door een bedrijf dat daarvoor een vergunning krijgt.

  De burgemeesters pleiten voor verschillende modellen bij de verschillende proefgemeenten. De proef in Eindhoven zou dan, als het allemaal doorgaat, anders in elkaar kunnen zitten.

  Ook buiten Brabant komen allerlei steden met plannen om mee te doen aan de proef. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei woensdag in Nieuwsuur al dat hij in zijn stad een alternatief wil voor coffeeshops. Hij denkt aan verkoop via internet, een overheidswinkel of automaten.

  ZIE OOK: Coffeeshops hopen door de nieuwe regels helemaal legaal te kunnen opereren

  Wanneer is het zover?
  De Brabantse steden gaan de komende tijd lobbyen in Den Haag om te zorgen dat die experimenten in Eindhoven, Tilburg en Breda er ook echt komen. Als het aan burgemeester Depla ligt, moet het mogelijk zijn om vanaf 2019 legaal geteelde hasj en wiet te kopen in Brabant.

  ZIE OOK: Proef met legale wiet: burgemeesters kunnen niet wachten om te beginnen


  Bron
  God was never on your side..

  #2
  ...Als het aan burgemeester Depla ligt, worden de coffeeshops in Breda en Tilburg verplicht om legaal geteelde hasj en wiet te verkopen...
  Aan de ene kant is dat een voordeel. Geen rommel meer in de shops.
  Aan de andere kant; de overheid krijgt eindelijk wat van de verlangde controle: Goodbye 15+ % THC wietjes.
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   En de doodstraf voor iedereen die teelt zonder vergunning. Nee dank u.
   Een dag zonder wiet kent Flip niet.

   Comment


    #4
    De teelt zou dan moeten gebeuren door een bedrijf dat daarvoor een vergunning krijgt.
    Jaja wat voor een bedrijf moet dat zijn?... en welke diploma's moet je hebben, naast dat je groende vingers moet hebben.

    We krijgen eindelijk schone wiet in de shop's, want de rotzooi die ze nu verkopen moet eindigen. Het sluiten daarvan is een ramp voor het toerisme en voor de vrijheid om te roken. Hoe we nu behandeld worden als "rokers" is absurd, maar het lijkt te werken.
    Veel gestelde vragen over het forum
    JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
    420Shop.NL
    "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X