Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ook criminele wietkweker moet belasting betalen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Ook criminele wietkweker moet belasting betalen

  Korting op 420shop
  AMSTERDAM - Een uitkeringsgerechtigde uit Alkmaar die een wietplantage op zolder had gebouwd, krijgt behalve een forse boete van justitie k nog een naheffing wegens belastingontduiking. De Hoge Raad heeft dit beslist.

  De man moet hierdoor alsnog belasting betalen over de winst die hij met zn zelf gekweekte hennepplantjes maakte. Ook moet hij een hogere zorgbijdrage betalen. Aanvankelijk had hij uitsluitend zn uitkering als inkomsten opgegeven bij zn belastingaangifte en had hij zn drugswinst verzwegen.

  De Alkmaarder hield 75 wietplanten op zolder en in een gangkast van zn woonhuis verborgen toen hij in 2012 door de politie werd betrapt. Tijdens zn verhoor beweerde de man aanvankelijk dat hij nog maar net begonnen was met zn tuintje op zolder, maar dat werd door de strafrechter niet geloofd. Daarom kreeg hij een boete opgelegd van ruim achtduizend euro, gelijk aan de winst die hij met de verkoop van de wiet moest hebben gemaakt. Hierbij hield de rechter zelfs nog rekening met de kosten voor de dure kweeklampen die de man voor zn plantage had moeten aanschaffen. Die mocht hij in mindering brengen op zn winst.

  Bovenop de boete volgt nu ook nog een naheffing van de Belastingdienst. De man was afgelopen jaren steeds opnieuw in beroep gegaan tegen de extra belastingaanslag en procedeerde tot aan de Hoge Raad. Maar nu heeft ook het hoogste rechtscollege van ons land beslist dat hij er niet langer onderuit kan.

  De Belastingdienst is dik tevreden met de uitkomst. Ook mensen met inkomsten uit illegale hennepteelt moeten belasting betalen, aldus een zegsman van de fiscus.

  Bron: de Telegraaf
  Veel gestelde vragen over het forum
  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL
  "Wat je kunt maken, kun je ook kraken."

  #2
  Goed zo, geen medelijden mee.
  Een dag zonder wiet kent Flip niet.

  Comment


   #3
   Niets mis mee.....

   Comment


    #4
    Pas maar op voor ze u gaan verslijten als anti wiet poser.

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X