Mededeling

Collapse
No announcement yet.

De multifunctionaliteit van hennep donderdag 9 september 2010

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  De multifunctionaliteit van hennep donderdag 9 september 2010

  Korting op 420shop
  Dat het centrum van Amsterdam met al zijn coffeeshops de uitgelezen plaats is om een joint te scoren, weet iedereen. De meeste mensen zullen echter niet weten dat je in het centrum ook een broek of jas van hennep kunt krijgen.
  Toch kan het in Hempworks aan de Nieuwendijk, een winkel die al sinds 1993 kleding verkoopt die uit hennepvezels bestaat. Toen, zeventien jaar geleden, waren het de Amerikanen Adam Dunn en Douglas Mignola die een kledingwinkel wilden beginnen die zich afzette tegen massaproductie en vervuiling.
  Zij zijn er nog steeds, net als het eigenzinnige karakter van de zaak zelf. Een blik op het assortiment is genoeg om vast te stellen dat Hempworks bijzonder is, en bovendien nog veel meer artikelen op het gebied van hennep verkoopt. Medewerker Mark Platenkamp somt het ene na het andere opmerkelijke product op. ‘Hennepshampoo, henneptouw, voedsel op hennepbasis, zoals hennepworst en koekjes. Daarin zijn hennepzaadjes verwerkt, die we overigens ook los verkopen, zodat mensen zelf iets kunnen laten groeien. Van die zaadjes kunnen we ook olie maken, voor over de salade. Hennepolie bevat trouwens omega 3 -en 6 vetzuren, en heeft dus dezelfde gezonde eigenschappen als vis.’
  Er zitten veel voordelen aan het gebruik van hennepvezels in kleding. Zo heeft de stof voor een groot draagcomfort, is het sterk materiaal en gaat het tot vijf maal langer mee dan katoenen kleding. Ook vanuit ecologisch oogpunt is hennepkleding aantrekkelijk. Pesticiden zijn niet nodig bij de teelt, de planten groeien razendsnel – ze kunnen vier meter hoog worden. Hennep kan naast kleding worden gebruikt voor papier, levensmiddelen en medicijnen.
  Dat de hennepproducten dan toch zo moeizaam bekendheid verkrijgen, komt vooral door de reputatie. De logische associatie met marihuana is snel gemaakt en schrikt mensen af. Toch lijkt de ommekeer ingezet. Dankzij de duurzame eigenschappen staan consumenten eerder open voor hennepproducten. Ondertussen gaan de pioniers, met een groot aantal nieuwe producten in het eigen kledinglabel Hemp Hoodlamb, onverstoorbaar verder.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X