Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nederwietbedrijf verovert de wereld.

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederwietbedrijf verovert de wereld.

  Korting op 420shop
  Nederwietbedrijf verovert de wereld

  wiet.jpg
  Bedrocan, het enige bedrijf dat in opdracht van de Nederlandse staat mediwiet kweekt, gaat internationaal. Ze gaan zich richten op de markt voor medi-wiet in de Verenigde Staten, Canada en IsraŽl.

  In IsraŽl dingt Bedrocan mee naar de concessie van de overheid om medicinale cannabis te kweken. In de Verenigde Staten is het actief als consultant voor kwekers. Ook op de Canadese markt roert het bedrijf zich met dochteronderneming Bedrocan International.

  Bedrocan kweekt, als enige, in opdracht van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) van het ministerie van Volksgezondheid jaarlijks tientallen kiloís wiet voor patiŽnten met uiteenlopende aandoeningen. Dit gebeurt hoofdzakelijk voor de Nederlandse markt, maar via BMC levert het ministerie de wiet ook aan apotheken in Finland, ItaliŽ, Duitsland en Polen.

  Steeds meer landen raken ervan overtuigd dat cannabis voor patiŽnten met bepaalde aandoeningen het beste medicijn is. Het gaat bijvoorbeeld om kanker en multiple sclerose.

  Bedrocan zit dus in de lift. Produceerde het in 2004 nog veertig kilo, in 2011 is dat naar verwachting honderdvijftig kilo, zegt mede-eigenaar Tjalling Erkelens.

  De ervaring die Bedrocan in de loop der jaren opdeed, bracht het bedrijf ertoe Bedrocan International op te richten om het buitenland te bedienen. Steeds meer landen komen namelijk tot de conclusie dat medicinale cannabis voor patiŽnten met bepaalde aandoeningen het beste medicijn is. ĎMensen met bijvoorbeeld zenuwaandoeningen kun je wel vol morfine spuiten, maar dan hebben ze nog pijn. Dan helpt alleen cannabisí, zegt Erkelens.

  Zijn bedrijf is in trek, omdat het niet zomaar wiet kweekt, maar dat doet op farmaceutisch verantwoorde wijze. Net als morfine bevat Bedrocanwiet altijd dezelfde bestanddelen. ĎWij kunnen over vijf jaar precies hetzelfde product maken als nu, zoals het hoort in de farmacie.í

  depers.nl

  #2
  Re: Nederwietbedrijf verovert de wereld.

  Schijnt zwaar tegen te vallen hoor regelmatig dat dokters zeggen dat je beter goede shopweed of eigen kweek kunt kopen
  maar goed kep t nooit gerookt dus kan er niets over zeggen,maar ik ben een beetje antifarmaceutische bedrijven...het is gewoon een geweldig kruid dat toevallig medische werkingen kent,ben dan wel weer benieuwd naar die US mediweed
  Pz

  Comment


   #3
   Re: Nederwietbedrijf verovert de wereld.

   Mediweed bestaat gewoon niet, maw geen enkele wetenschapper zou 'mediwiet' kunnen herkennen uit een reeks wietjes...
   Mediwiet is wiet geteelt door iemand die de staat heeft omgekocht ofzo, terwijl gewone telers nog altijd gekloot worden.

   Net als morfine bevat Bedrocanwiet altijd dezelfde bestanddelen
   Maar niet in dezelfde gecontroleerde verhoudingen als morfine, wat distillaat is. Wat een flauwe kul.
   Staat er op je pakje mediwiet ook alle belangrijke info over plantoorsprong, voeding, etc... zou toch moeten.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X