Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Laagopgeleiden roken vaker wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Laagopgeleiden roken vaker wiet

  Korting op 420shop
  Het aantal cannabisgebruikers is onder laagopgeleiden hoger dan onder hoogopgeleiden. Mannen roken vaker wiet dan vrouwen en de meeste gebruikers wonen in steden. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het onderzoek van het CBS maakt deel uit van het Permanent Onderzoek Leefsituatie.

  De grootste groep gebruikers is tussen de 20 en 30 jaar oud. Zowel bij mannen als bij vrouwen neemt het gebruik na hun dertigste af. Bij vrouwen is deze afname sterker.

  Cannabisgebruik komt vaker voor bij mensen met een lage opleiding dan bij mensen die hoogopgeleid zijn. Vooral bij mannen is er een duidelijk verband te zien tussen opleidingsniveau en wietgebruik. Uitzondering op de regel 'hoe hoger de opleiding, hoe geringer het cannabisgebruik' zijn de vrouwen met een diploma van de HBO of de universiteit. Zij blowen vaker dan vrouwen die alleen hun middelbare school afgerond hebben. Zowel bij mannen als vrouwen is het gebruik het hoogst onder mensen zonder diploma.

  In stedelijke gebieden wordt meer wiet gerookt dan buiten steden. Vorig jaar was het gebruik in zeer dichtbevolkte gebieden onder mannen vijf keer zo hoog als op het platteland. Vrouwen in grote steden roken vier keer zo vaak een joint als vrouwen in niet-stedelijke gebieden.

  (Elsevier.nl, maandag 30 juni 2008 11:00)
  Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

  #2
  Re: Laagopgeleiden roken vaker wiet

  er zal wel ergens een verband zijn.... maar ga maar eens kijken naar de studentenkoten , advokaten, notarissen, dokters..... denk je dat die een fis a papa" geen jointe roken ?

  dat ze anders daar ook eens statistieken van maken .....

  Comment


   #3
   Re: Laagopgeleiden roken vaker wiet

   Ah vond het gehele artikele dikke zever...
   Juist daarom dat ik het gepost heb..
   Als je het gehele artikel in 1 grote zin samenvat komt het op dit neer:
   Blowers zijn dommer dan andere mensen... wauw.. craptastic...
   Heb al originelere manier gezien om blowers in slecht daglicht te stellen
   Ik ben een groot mysterie, verpakt in een raadsel met een strik van vraagstukken

   Comment


    #4
    Re: Laagopgeleiden roken vaker wiet

    Al die "onderzoeken" van de gristentaliban (balkenende en consorten) zijn er keer op keer op gericht om de wietplant in kwaad daglicht te stellen.
    Zelf zou ik de opzet van het onderzoek wel eens willen zien, hoe komen ze aan de respondenten?

    Hebben ze bijvoorbeeld overdag gebeld, of hebben ze in de stad gestaan, hoe kwamen ze dan aan de telefoonnummers, hoeveel mensen deden mee aan het onderzoek etc etc. Overdag zijn de meesten hoger opgeleiden aan het werk. Maar die roken ook echt wel een joint hoor!

    Wederom gewoon anti-wiet propaganda. Ook al roken lager opgeleide mensen meer wiet, so fucking what???

    Comment


     #5
     Re: Laagopgeleiden roken vaker wiet

     In 2007 gebruikte ongeveer 1 op de 20 Nederlanders cannabis. Onder mannen komt dit duidelijk vaker voor dan onder vrouwen. Het gebruik van cannabis is vooral hoog bij mannen van in de twintig.

     Cannabisgebruik het hoogst onder jongeren

     Vorig jaar gaf 30 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen tussen de 15 en 65 jaar aan ooit cannabis gebruikt te hebben. Ruim 7 procent van de mannen en 2 procent van de vrouwen deed dit 30 dagen voorafgaand aan het onderzoek. Het aandeel recente gebruikers van cannabis lag voor mannen het hoogst in de leeftijdsklasse van 20 tot 30 jaar en voor vrouwen in de leeftijdsrange van 15 tot 30 jaar.

     Cannabisgebruik bijna dubbel zo hoog bij lager opgeleiden

     Onder personen met ten hoogste lagere school komt gebruik van cannabis duidelijk vaker voor dan bij mensen met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Voor mannen geldt “Hoe hoger de opleiding, des te minder cannabisgebruik”.

     Voor vrouwen is het verband tussen opleidingsniveau en gebruik van cannabis iets minder duidelijk. Maar ook hier geldt dat bij vrouwen met ten hoogste lager onderwijs het cannabisgebruik in 2007 bijna twee keer zo hoog lag als bij vrouwen met meer opleiding.

     Meer cannabisgebruik in steden

     In de grote steden ligt het gebruik van cannabis aanzienlijk hoger dan in minder stedelijke gebieden. In 2007 was het gebruik in zeer dichtbevolkte gebieden onder mannen 5 keer zo hoog als op het platteland. Bij vrouwen lag het cannabisgebruik in de grote stad 4 keer zo hoog als in de niet-stedelijke gebieden.

     Grtz

     Comment


      #6
      Hoger opgeleiden hebben er vooral belang bij zich te verbergen. Een blowende rechter zou bijvoorbeeld elke geloofwaardigheid verliezen, een middenkader in een op amerikaanse leest gestoelde multinational mag meteen zijn koffers pakken als geweten is dat hij blowt. Zelfs een CEO is niet veilig, 3 jaar geleden heb ik er een weten op staande voet ontslagen worden. Hij was nogal flamboyant en maakte van zijn gebruik geen geheim en dat was het einde van zijn carrière.
      Je zal hogergopgeleiden dan ook niet makkelijk overtuigen mee te werken aan dergelijke enquètes, hoe anoniem ze ook mogen zijn.

      Comment


       #7
       Dat is nu eens mooi gezegd simplemind hahaha
       "Higher" opgeleiden....jaja WHATS IN A WORD
       Grtz Peace Out

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X