Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Gestolen wiet lag in politiegarage

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Gestolen wiet lag in politiegarage

  Korting op 420shop
  AMSTERDAM - Een partij in beslaggenomen hennep die in oktober uit het politiebureau van Tilburg werd gestolen, lag wekenlang achter een garagedeur bij een openbaar parkeerterrein achter het gebouw. Bij de deur hangt weliswaar een camera maar beelden werden niet bekeken of opgenomen.

  De Bredase persofficier van justitie Tom Hendriks heeft dat donderdag bevestigd. Hij benadrukt dat de deur op slot zat.

  De twee sporttassen met 17 kilo hennep werden op 14 augustus bij een growshop in Tilburg in beslaggenomen. Op 22 oktober werd de diefstal ontdekt.

  Anderhalve maand geleden erkende justitie dat de drugs twee maanden te lang op het bureau hebben gelegen. De regels schrijven voor dat verdovende middelen na bemonstering zo snel mogelijk moeten worden vernietigd. Destijds zei Hendriks dat de drugs lagen opgeslagen op de 'normale plaats'.

  De garage van het bureau aan het Wilhelminapark is voor alle politiemedewerkers toegankelijk. Ook mensen van buiten komen geregeld in de garage zonder dat er toezicht is, zeggen ingewijden.

  Politievakbond NPB noemt het onzorgvuldig dat de hennep zo lang in een ruimte lag die veel mensen dagelijks doorkruisen. Grote hoeveelheden drugs moeten volgens bondsecretaris Frans van der Heiden in een afgesloten, minimaal toegankelijke ruimte worden opgeborgen. De leiding van het politiebureau is volgens hem verantwoordelijk.

  De 32-jarige G.B. uit Geldrop die heeft bekend dat hij de diefstal heeft gepleegd samen met een ander zegt dat hij de garagesleutel heeft gekregen van een 30-jarige agente van het politiebureau, aldus de persofficier. Justitie verdenkt de agente daarom van medeplegen van de diefstal en schending van haar ambtsgeheim. Volgens justitie kennen de Eindhovense agente en de Geldropse verdachte elkaar.

  Onbekend is wie de derde verdachte is en justitie doet geen nader onderzoek. „Het onderzoek is afgerond”, zei Hendriks eerder.

  De 32-jarige man uit Geldrop zit al sinds eind vorig jaar vast voor diverse andere ernstige feiten (gijzeling, beroving, mishandeling). Na zijn bekentenis heeft justitie hem formeel niets meer laten weten over aanhouding of vervolging voor de hennepdiefstal, aldus zijn advocaat Hein Loeffen. Het Openbaar Ministerie (OM) blijft benadrukken dat hij nog een dagvaarding ontvangt.

  De zaak van de 30-jarige agente dient vrijdag in een zogenoemde regiezitting bij de rechtbank in Breda. De Eindhovense is verscheidene keren verhoord, maar ontkent pertinent. De rechter bepaalt vrijdag onder meer of medewerkers van het politiebureau als getuige worden gehoord.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X