Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agent spilfiguur in grootschalige drugshandel

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Agent spilfiguur in grootschalige drugshandel

  Korting op 420shop
  BRUSSEL/ZEMST/MECHELEN - Drugsspeurders vermoeden dat een inspecteur van de politiezone Brussel Noord die eergisteren is aangehouden, een spilfiguur is in een trafiek van cannabis met bestemming Brussel. Drie personen zijn in dit dossier aangehouden. Onder hen de uitbater van een restaurant in Mechelen.

  Op 20 mei zetten de speurders een eerste belangrijke stap naar de ontmanteling van het netwerk rond inspecteur Rachid E.H. (37). Zij vielen toen een villa binnen aan de Zemstsesteenweg in Hofstade waar zij 650 cannabisplanten ontdekten die klaar stonden om geoogst te worden De planten stonden in bloempotten in de leefkamer op de gelijkvloerse verdieping en in een slaapkamer op de eerste verdieping. Beide ruimten waren voorzien van een verluchtings- en verwarmingsinstallatie.

  Dat huis is eigendom van Rachid E.H., die het verhuurde aan een aangetrouwd familielid. Buren vonden het al eigenaardig dat de ramen van het huis waren afgezet met vezelplaten en de rolluiken dag en nacht neergelaten waren. Bovendien viel er vooral 'snachts heel wat beweging te noteren.

  De elektriciteitsleverancier had ook vastgesteld dat het verbruik in de wijk plots was toegenomen zonder dat iemand daar verantwoordelijk voor kon worden gesteld. De villa met de cannabisplantage gebruikte elektriciteit via een aftakking voor de teller.

  Rachid bezit nog meer huizen, al dan niet in co-eigenaarschap. Volgens de speurders kan hij deze vastgoedrijkdom niet meteen verklaren op basis van wat hij officieel verdient. In een van die huizen in de Stephensonstraat in Schaarbeek ontdekten de speurders een tweede cannabisplantage in de kelder. Het materiaal dat daarvoor is gebruikt, was identiek aan dat voor de inrichting in de villa in Hofstade.

  Er zijn al drie personen aangehouden, maar het Brusselse gerecht zoekt nog meer verdachten, onder meer in het buitenland. De in BelgiŽ gearresteerde personen verklaren allen dat politieman Rachid de leiding van de trafiek in handen had en zijn medeplichtigen opdracht gaf om de cannabisplantage te verzorgen en te verzilveren.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X