Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Amersfoortse coffeeshop Alem moet dicht per 31 december 2010

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Amersfoortse coffeeshop Alem moet dicht per 31 december 2010

  Korting op 420shop
  AMERSFOORT - Met ingang van 1 januari 2011 telt Amersfoort nog vier gedoogde coffeeshops, verwacht het college van b en w. De coffeeshops Alem aan de Schimmelpenninckstraat en Freetime aan de Van Galenstraat worden gedwongen om uiterlijk 31 december 2010 hun deuren te sluiten. Deze coffeeshops liggen te dicht bij een school.


  De uitbaters van Alem en Freetime hullen zich in een stilzwijgen hoe ze omgaan met de sluiting en of ze nog plannen hebben om elders verder te gaan. Bij de gemeente zijn geen aanvragen binnengekomen om op een andere plek een coffeeshop te mogen vestigen.

  In 2002 werd binnen de politiek afgesproken dat er in Amersfoort ruimte is voor negen coffeeshops. Alleen blijkt het lastig ruimte te vinden voor die coffeeshops. Het wordt er niet makkelijker op nu de overheid paal en perk stelt aan coffeeshops die in de buurt van scholen staan. Per 1 januari geldt er een 250 meter-criterium. Coffeeshops binnen een straal van 250 meter van een school, moeten verdwijnen.

  Het nieuwe kabinet heeft aangegeven die cirkel te willen uitbreiden tot 350 meter. Het college van b en W heeft naar aanleiding van vragen van CDA en BPA gekeken wat de kabinetsplannen betekenen voor de Amersfoortse coffeeshops. Per 1 januari 2011 zijn er nog vier gedoogde coffeeshops. Dat zijn Sunctity op de Krommestraat, De Horizon achter de Arnhemse Poortwal, The Zoo aan de Puntenburgerlaan en 't Klavertje op de Amersfoortsestraat. Daarvan ligt alleen De Horizon binnen een straal van 350 meter van een basisschool. Deze coffeeshop ligt op 344 meter van de Prins Willem Alexander basisschool aan de Frederik van Blankenheymstraat. Volgens het college zal de situatie rond coffeeshop

  #2
  Re: Amersfoortse coffeeshop Alem moet dicht per 31 december 2010

  weer een paar shoppies weg

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X