Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Het in Finland verkopen van apparatuur waarmee wiet kan worden gekweekt, is geen misdrijf.

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Het in Finland verkopen van apparatuur waarmee wiet kan worden gekweekt, is geen misdrijf.

  Korting op 420shop
  Het in Finland verkopen van apparatuur waarmee wiet kan worden gekweekt, is geen misdrijf. Dit kan worden geconcludeerd op basis van een uitspraak die de districtsrechtbank van Pirkanmaa heeft gedaan in de zogenaamde Viherpeukku-zaak.

  De officier van jusitie had in deze zaak enkele tientallen personen aangeklaagd wegens het bevorderen van drugsmisdrijven. Zij waren betrokken bij de keten Viherpeukku als verkoper, magazijnmedewerker of in een andere hoedanigheid.

  Volgens de rechtbank werden in de Viherpeukku-winkels producten en accessoires verkocht die legitiem en rechtmatig zijn. Justitie heeft niet aannemelijk kunnen maken met bewijs dat deze specifiek zijn verkocht voor het kweken van wiet. Er werden in de zaak alleen boetes aan 7 mensen opgelegd die cannabis in bezit hadden voor zichzelf of anderen.

  De verdediging beargumenteerde dat men niet kon weten dat de klanten met behulp van de producten aan de slag gingen met het kweken van wiet.

  Viherpeukku stond van 2002-2009 ingeschreven als commercieel bedrijf voor tuingereedschappen. De keten had vestigingen in Helsinki, Tampere, Turku en Oulu. Daarnaast verkocht het bedrijf zijn producten ook online.

  Volgens de officier van justitie had het bedrijf de kenmerken van een georganiseerde criminele groepering. Volgens de officier bestond ongeveer de helft van de omzet van Viherpeukku uit apparatuur en producten die waren gerelateerd aan drugs.

  http://finlandsite.nl/finlandsite/fi...hp?extend.8253
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Het in Finland verkopen van apparatuur waarmee wiet kan worden gekweekt, is geen misdr

  Haha. Opletten ! Kweeksets zijn een bedreiging voor de maatschappij.
  Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

  The plant of today, makes the planet of tomorrow.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X