Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vorig jaar bijna 300 huurders huis uitgezet wegens wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vorig jaar bijna 300 huurders huis uitgezet wegens wiet

  Korting op 420shop
  ANP − 23/12/10,
  © anp
  AMSTERDAM - Woningcorporaties hebben vorig jaar 273 huurders uit hun woning gezet omdat ze er wiet teelden. Dat is 11 procent meer dan de 246 in 2008. Een woordvoerder van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties, bevestigde donderdag een bericht hierover in De Telegraaf.
  De stijging komt onder meer doordat sociale huisvesters steeds vaker een lik-op-stukbeleid voeren bij dit soort overtredingen. Huurders die hennep telen, 'spelen met vuur', aldus de zegsman. 'Ook al is het alleen voor eigen gebruik. Het staat duidelijk in het huurcontract: thuis wiet telen mag niet.'

  Uitspraak van rechter
  Aan het uit een woning zetten wegens wietteelt gaat een uitspraak van de rechter vooraf. Zo'n uitspraak hoeft niet per se tot een uitzetting te leiden, maar dat gebeurt steeds vaker wel. In 2008 oordeelde de rechter 308 keer dat een woning mocht worden ontruimd en gebeurde dat 246 keer. Vorig jaar waren er 290 van dit soort uitspraken en voerden woningcorporaties die 273 keer ook daadwerkelijk uit.

  Terwijl woningcorporaties streng zijn als het gaat om wietteelt, gaan ze veel soepeler om met huurders die betalingsproblemen hebben. 'Huurders rücksichtlos op straat zetten omdat zij in de financiële problemen zitten, gaat lijnrecht in tegen de sociale taak van corporaties: mensen opvangen die een steuntje in de rug nodig hebben', zegt de Aedeswoordvoerder.


  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/...ens-wiet.dhtml
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Vorig jaar bijna 300 huurders huis uitgezet wegens wiet

  maar een pedo die aan een meisje uit ze buurt zit,die zetten ze niet uit ze huis hoor,want die zijn zielig.

  Comment


   #3
   Re: Vorig jaar bijna 300 huurders huis uitgezet wegens wiet

   Eén geluk, als de vader van dat meisje hem te pakken heeft genomen in een vlaag van verstandsverbijstering heeft ie geen huis meer nodig......kunnen ze daar weer een wietkweker in zetten
   Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


   sigpic

   FAQ links over kweken   Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
   W.L.S. Churchill   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X