Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Raad wil verder met vierde coffeeshop

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Raad wil verder met vierde coffeeshop

  Korting op 420shop
  Gepubliceerd op 07 januari 11, 11:03 ALMERE/ODEKE DE JONG - Door de nieuwe coffeeshop op het Poldervlak in de Molenbuurt
  wordt de overlast van drugsrunners in overige wijken in Buiten
  teruggedrongen.  Daarvan is burgemeester Annemarie Jorritsma overtuigd. ,,We hebben dat gezien in Haven. Na de komst van de coffeeshop daar, is de overlast in de omgeving minder geworden. Ik durf bijna wel te zeggen dat de overlast verdwenen is”, zegt Jorritsma.


  Op verzoek van de ChristenUnie en Trots op Nederland sprak de gemeenteraad gisteravond over het softdrugsbeleid in Almere. Beide partijen zijn tegen de komst van een vierde coffeeshop. Zij vinden dat het college van burgemeester en wethouders het gevaar voor de gezondheid van Almeerders onderschat. De ChristenUnie voorziet dat er een meerderheid is voor de komst van de coffeeshop en wilde daarom een brede discussie voeren over het onderwerp softdrugs.


  De discussie leverde echter weinig nieuwe inzichten op. Zoals de partijen er landelijk over denken, zo denken de lokale afgevaardigden er ook over. De PVV wil de coffeeshops het liefst allemaal sluiten en alle drugsrunners oppakken en opsluiten. De PvdA wil de coffeeshops openhouden maar de aanvoer van wiet bij de achterdeur reguleren. Het CDA is voor een streng drugsbeleid, maar bekijkt de zaak pragmatisch.


  De VVD ziet niets in het verbieden van coffeeshops omdat er veel vraag naar wiet is en de verkoop ervan anders in de illegaliteit verdwijnt. De SP ziet wel wat in het voorstel van de kabinet om coffeeshops in besloten clubs te veranderen en Leefbaar Almere ziet het liefst dat een vierde coffeeshop in een sociaal sterkere wijk dan de Molenbuurt wordt geplaatst. D66 vindt coffeeshops in een stad als Almere noodzakelijk.
  Ondanks de verschillende standpunten, gaan de partijen wel binnenkort met wethouder Ineke Smidt in overleg over welke preventiemogelijkheden er voor jongeren zijn.


  http://www.almerevandaag.nl/nieuws/a...rde-coffeeshop
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X