Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops in Goes blijven verboden gebied voor buitenlanders

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops in Goes blijven verboden gebied voor buitenlanders

  Korting op 420shop
  GOES - Het ziet ernaar uit dat mensen uit het buitenland voorlopig niet welkom zijn in de coffeeshops in Goes. Een zeer nipte meerderheid van de gemeenteraad wil daar (nog) niet aan. De VVD lijkt wel erg te twijfelen.

  Donderdag tijdens de raadsvergadering staakten de stemmen overigens. Twaalf raadsleden stemden tegen het weer toelaten van buitenlanders in de coffeeshops en twaalf stemden ervoor. En raadslid van het CDA was afwezig, maar als zij er de volgende keer weer is, zullen de tegenstanders een nipte meerderheid van dertien stemmen hebben. Deze tegenstanders zijn CDA, VVD en SGP/CU, de drie coalitiepartijen. ,,We zijn tegen het verlagen van drempels om aan drugs te komen’’, zei Patrick Simpelaar namens het CDA.
  Straathandel


  De complete oppositie is juist voor het weer toelaten van buitenlanders in de coffeeshops, omdat het de overlast gevende straathandelaren de wind uit de zeilen zou nemen. Nu worden buitenlandse klanten die in de coffeeshops hun neus stoten volgens deze partijen in de armen van de straathandelaren gedreven. Het weer toelaten van buitenlanders in de shops zal volgens de oppositie niet tot een grote toestroom aan drugstoeristen uit bijvoorbeeld Belgi of Frankrijk leiden, omdat deze mensen tegenwoordig in eigen land aan hun gerief kunnen komen. Het zijn volgens de oppositie toeristen en seizoensarbeiders die graag de Goese shops in willen.

  De VVD neemt een opvallende positie in. ,,Die partij zit in de wurggreep van het college’’, zei Marco Eestermans (PvdA) daar zelfs over. Dat college ziet ook nog niks in het weer toelaten van buitenlanders in de shops. Maar de VVD pleitte daar ruim twee jaar geleden in haar verkiezingsprogramma nog wl voor. Nu wil de partij eerst verder laten onderzoeken of het weigeren van deze mensen daadwerkelijk de straathandel in de hand werkt. Dat onderzoek komt er, want een meerderheid van de gemeenteraad wil dat de drugsproblematiek in heel de stad onderzocht gaat worden en dus niet alleen die aan de Koepoort, zoals onlangs gebeurde.


  Extra camera
  Wel stemde een meerderheid van de raad alvast in met het nemen van wat maatregelen aan de Koepoort (waar coffeeshop High Life zit) om de overlast te beperken. Zo komen er een extra camera en meer toezicht en worden de populaire plekjes van de dealers minder goed toegankelijk gemaakt.

  De coalitie is ook tegen een voorstel om coffeeshops toe te staan vijf in plaats van drie gram wiet aan elke klant te verkopen. Volgens de oppositie zou dat de verkeersoverlast kunnen verminderen, omdat mensen dan minder vaak naar de coffeeshop hoeven te gaan.


  https://www.pzc.nl/bevelanden/coffee...ders~a9def357/

  #2
  Slappehap verhaal weer. Typisch Nederlands.
  Als je zo'n last van die dealers hebt, dan pak je ze toch op ?
  Ze weten zelfs waar ze altijd staan, nee dan moet je er een camera ophangen..pfff
  Stelletje kneuzen daar in Zeeland.
  Kweektip:Hoe ben ik een awesome jointjedraaien.nl beginner?

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


  • Flip Hasjkip
   Flip Hasjkip commented
   Editing a comment
   Niet alleen in Zeeland, in Amsterdam vragen ze de coke dealers om iets verderop te gaan staan omdat ze overlast veroorzaken. Lachen zich kapot.

  #3
  wat een gelul weer. meeste dealers brengen het netjes thuis. pakkans is dan vrijwel nihil. je bent een kneus als je het bij een straatdealer haalt hehe.

  en dat van overlast lijkt me ook weer sterk denk dat alleen de moraalridders er last van hebben want heb nog nooit overlast ervaren van dealers.

  groet

  eeltje

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X