Mededeling

Collapse
No announcement yet.

3 aanhoudingen in hennepkwekerij

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  3 aanhoudingen in hennepkwekerij

  Korting op 420shop
  Zaterdag 5 februari 2011 Nijverheidsstraat, Kerkdriel, Nederland


  Na een anonieme tip ging de politie vrijdagavond met meerdere eenheden naar een pand aan de Nijverheidsstraat in Kerkdriel. Daar trof zij een in werking zijnde hennepkwekerij. Met hulp van warmteapparatuur van de brandweer en na een gedegen zoekactie werden drie verdachten, die zich binnen hadden verschanst, gevonden en opgepakt.
  Toen agenten het pand binnen gingen, zagen zij een persoon wegvluchten. Zij doorzochten diverse ruimtes boven en beneden, en keken ook buiten op het dak, maar troffen aanvankelijk niemand aan. In verband met een aantal gesloten deuren en vanuit veiligheidsoogpunt werd al snel brandweerassistentie erbij gevraagd. Brandweerlieden forceerden meerdere deuren en zochten vervolgens in het pand met behulp van warmteapparatuur. Hierdoor werd duidelijk dat er toch boven in de nok iemand moest zijn. Een politieagent vond na het nodige zoekwerk alsnog een schuilgehouden verdachte, een 28-jarige inwoner van Rosmalen.
  Uitgebreide zoekactie
  Omdat de politie vermoedde dat er nog meer personen aanwezig waren, werd nogmaals het hele pand grondig doorzocht met het oog op 'geheime schuilplekken'. Een brandweerman ontdekte een kruipluik en vervolgens voeten. Agenten gingen erop af en troffen twee mannen aan. Zij werden uit hun verstopplaats gehaald en aangehouden. Het gaat om een 40- en 41-jarige inwoner van Kerkdriel.
  In het pand en verspreid over meerdere ruimtes werden rond de 600 hennepplanten (veel oogstklare wiet) en diverse benodigdheden aangetroffen. Daaronder tientallen lampen, meerdere filters en liters bloeimiddel. Bedrijf Liander kwam voor onderzoek naar eventuele illegale stroomaftap; dit bleek inderdaad het geval.
  Mede dankzij de hulp en inzet van de brandweer kon de hennepkwekerij redelijk snel worden geruimd. Alle hennep en aangetroffen materialen zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Alles wordt vernietigd.
  Aanhoudingen
  De drie aangehouden mannen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en zijn verhoord. En van hen, de 28-jarige, is voordat hij in een cel werd ingesloten, voor medische verzorging overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Dit in verband met een verwonding aan zijn been.
  De politie heeft verder onderzoek ingesteld.


  http://www.localpoint.nl/crimereports/83265/
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: 3 aanhoudingen in hennepkwekerij

  Stroom stelen is dom, mja wietplantjes verbranden ook.
  *ziet beelden van de heksenjacht voor zich*

  Comment


   #3
   Re: 3 aanhoudingen in hennepkwekerij

   Ik weet niet wat voor pand het om ging, maar stroom voor tientallen lampen en meerdere afzuigers betaal je niet makkelijk en valt natuurlijk ook op.
   Dat de brandweer effectief aan opsporing meewerkt, dat wist ik nog niet.

   Comment


    #4
    Re: 3 aanhoudingen in hennepkwekerij

    Een brandweerman ontdekte een kruipluik en vervolgens voeten. Agenten gingen erop af de 28-jarige, is voordat hij in een cel werd ingesloten, voor medische verzorging overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Dit in verband met een verwonding aan zijn been

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X