Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Justitie boos over halvering straf wiethandelaar

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Justitie boos over halvering straf wiethandelaar

  Korting op 420shop
  Justitie boos over halvering straf wiethandelaar

  donderdag 17 februari 2011 10:21
  Politie en justitie in IJsseland zijn boos dat de straf van Gerrit O. voor het bezit van 372 kilo wiet wordt gehalveerd. Werd hij in Duitsland tot zeven jaar cel veroordeeld, in Nederland moet hij slechts 36 maanden de gevangenis in.
  Gerrit O. is veroordeeld voor het bezit van 372 kilo wiet


  Met aftrek van voorarrest kom O. over negen maanden al vrij. Duitse en Nederlandse rechercheurs werkten samen aan een omvangrijke internationale wietsmokkelzaak.

  Weekendverlof
  'Als je dat hoort zakt de moed je in de schoenen en denk je echt: waar doen we het voor,' zegt een rechercheur tegen De Telegraaf. Gerrit O. heeft ook al een verzoek tot weekendverlof en detentiefasering ingediend zodat hij zijn straf thuis met een enkelband kan uitzitten.

  'Het verzoek is gelukkig nog niet gehonoreerd, maar het is wrang te constateren dat men dat nog serieus heeft overwogen.' Volgens de rechercheur maakt zijn team een slechte indruk bij zijn Duitse collega's waardoor zij niet snel meer met de Nederlandse politie willen samenwerken.

  Wet
  Het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle zegt dezelfde straf te hebben geŽist als die van de Duitsers. Ook zij zijn verbolgen over het uiteindelijke vonnis, maar het OM kan hiertegen niet in beroep gaan.

  Gerrit O. heeft om zijn straf in Nederland te mogen uitzitten een beroep gedaan op de Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen. Op basis van deze wet kunnen Nederlanders die in het buitenland worden veroordeeld, hun straf toch hier uitzitten.

  Door Shari Deira


  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Ne...thandelaar.htm
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X