Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Einde hippie-enclave Christiania lijkt nabij

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Einde hippie-enclave Christiania lijkt nabij

  Korting op 420shop
  Hoofdingang van Vrijstad Christiania Foto: sleepydisco - Flickr / Creative Commons by-nc-nd
  Toegevoegd: vrijdag 18 feb 2011, 15:53

  Het voortbestaan van de Deense vrijstad en hippie-enclave Christiania is door een uitspraak van de Deense Hoge Raad zeer onzeker geworden.
  De Hoge Raad oordeelde dat de semi-autonome stad in de Deense hoofdstad Kopenhagen ontruimd mag worden. Dat willen de Deense autoriteiten al jaren, maar tot nu toe lukte dat nooit.
  Burgemeester

  In Christiana wonen ongeveer 900 mensen in veelal zelfgebouwde huizen. Sommige van die huizen zijn gebouwd op een beschermde wal en de overheid wil de huizen weghalen en de historische wal herstellen.
  De Vrijstad Christiania werd in 1970 gesticht toen een groep hippies een gebied met verlaten militaire kazernes kraakte. De bewoners hebben een vorm van zelfbestuur en een eigen burgemeester.
  Pusher Street

  Sinds eind jaren zeventig wordt het krakersbolwerk getolereerd als "sociaal experiment", maar de laatste jaren gingen er steeds meer geluiden op het vrijstaatje op te heffen. Vooral ook door de openlijke handel in softdrugs, met name in Pusher Street.
  In 2009 verloor Christiania een rechtszaak waarin de bewoners probeerden te bewijzen dat het gebied hun eigendom is, omdat ze het langer dan 20 jaar in gebruik hebben. De Vrijstad ging in beroep tegen deze uitspraak, maar de Hoge Raad bevestigt vandaag het oordeel uit 2009.  http://nos.nl/artikel/219893-einde-h...jkt-nabij.html
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X