Mededeling

Collapse
No announcement yet.

SGP Urk wil naast wiet ook alcohol in de ban

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  SGP Urk wil naast wiet ook alcohol in de ban

  Korting op 420shop
  vr 04 mrt 2011, 12:17


  URK - De SGP op Urk wil dat het drinken van alcohol op straat wordt verboden. Dat zei een gemeentewoordvoerster vrijdag. Het verzoek komt in navolging van een verbod op het gebruik en in bezit hebben van wiet of hasj.

  De gemeenteraad van Urk stemde donderdagavond tijdens een raadsvergadering unaniem in met het verbod op softdrugs in de openbare ruimte. Wie op straat wordt betrapt met een jointje of een paar gram hasj op zak, gaat direct op de bon.
  De SGP is van mening dat ook alcohol niet in het openbaar thuishoort en verzocht burgemeester Jaap Kroon te onderzoeken welke mogelijkheden de gemeente heeft om een verbod in te voeren. Het verzoek vond steun in zowel de raad als het college.
  Volgens de zegsvrouw moet worden uitgezocht in hoeverre een verbod haalbaar is, omdat ook cafés en restaurants onder de openbare ruimte vallen.  http://www.telegraaf.nl/binnenland/9...and,buitenland

  Na wiet richt Urk pijlen nu op alcohol

  vrijdag 04 maart 2011 | 11:12 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 04 maart 2011 | 11:18


  URK - Urk gaat frontaal in de aanval tegen softdrugs en alcohol. Nadat de gemeenteraad donderdagavond unaniem instemde met een wiet- en blowverbod in de openbare ruimte, richt ze nu haar pijlen op alcohol.
  Zie ook:

  Wiet op Urk in de ban

  Het voorstel van SGP om Urk ‘droog te leggen’ kreeg bijval van zowel raad als college. Burgemeester Jaap Kroon zegde toe te willen onderzoeken welke mogelijkheden de gemeente heeft voor een alcoholverbod op straat.
  Nadat vorige maand bekend werd dat Urk wiet in de ban wilde doen, vielen vrijwel alle media over het vissersdorp heen. Raadslid Willem Foppen (CDA) constateerde dat dit te maken heeft met wat hij de ‘Urk-factor’ noemt. „Met een wietverbod zijn we heus niet uniek. Onder meer Zeewolde, Deventer en Stadskanaal hebben dergelijke bepalingen in de algemene plaatselijke verordeningen staan, maar daar hoor je niemand over. Als wij op Urk dit besluiten, is het nieuws.”
  Mocht Urk een alcoholverbod invoeren, dan is het vissersdorp niet de eerste in het land. In de gemeente Heerhugowaard is het al verboden op straat te blowen of alcohol te drinken.  http://www.destentor.nl/regio/flevol...op-alcohol.ece
  Last edited by ceBep; 4 March 2011, 18:05.
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: SGP Urk wil naast wiet ook alcohol in de ban

  Jep,

  Net als de TV en de fiets op zondag.
  Maar als de Heer niet kijkt is de smokkel van vis en Coke ok, net als incest trouwens.

  Ach, zolang het daar blijft............................

  Grtz, HJM
  http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

  Comment


   #3
   Re: SGP Urk wil naast wiet ook alcohol in de ban

   rake woorden....

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X