Mededeling

Collapse
No announcement yet.

HennepBende bij invallen opgerold!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  HennepBende bij invallen opgerold!

  Korting op 420shop
  Geplaatst 2011-03-09 om 10:27
  Hennepbende bij invallen opgerold
  Politie pakt op ‘klapdag’ zes verdachten op en neemt voor tonnen aan goederen in beslag • Bende runde hennepnetwerk vanuit Schiedamse growshop


  Foto: Richard van der Klaauw / Metro
  Bij een grootscheepse inval op een tiental adressen in de regio Rijnmond en Haaglanden zijn in totaal zes verdachten opgepakt voor de handel in softdrugs. Daarbij werden ook zes luxe personenwagens, een motor, een ton aan contant geld en dure sieraden gevonden.

  Onder de arrestanten zijn de drie broers K. (24, 27 en 29 jaar), die samen growshop de Zwarte Tulp in Schiedam runden. De politie ziet deze winkel als een belangrijke schakel in het criminele netwerk. Een 39-jarig familielid en zijn 36-jarige vrouw, die een growshop met dezelfde naam in Delft hadden, zijn ook opgepakt. Daarnaast werd ook nog een 28-jarige man uit Delft aangehouden. Bovendien werden een andere growshop en een restaurant in de regio doorzocht.

  “We zijn in december gestart met een uitgebreid onderzoek nadat we diverse hennepkwekerijen hadden opgerold, waarbij we het vermoeden kregen dat er één organisatie achter zat”, legt hoofd opsporing John Helmendach uit. “We hebben op deze speciale ‘klapdag’ negentig agenten ingezet.” Hij is trots op het resultaat. “We hebben zelfs bij één van de verdachten achttienhonderd hennepstekkies op zijn slaapkamer gevonden. We gaan uitrekenen hoeveel geld ze hebben verdiend met hun handel en dat zullen ze moeten betalen of ze gaan er voor de gevangenis in.” Ook de FIOD en de Belastingdienst gaan kijken of de zes personen wel alles betaald hebben.

  In totaal zijn negen hennepkwekerijen aan het criminele netwerk toegewezen. Een tiende werd gisterochtend gevonden in een bedrijfspand aan de Giessenweg in Rotterdam en telde ruim duizend planten. “De trend is niet meer grote kwekerijen, maar meer kleinschalige locaties”, aldus Helmendach. De kwekers worden ook steeds inventiever met bijvoorbeeld led-verlichting om maar niet ontdekt te worden.

  De politie denkt dat er nog meer bendes actief zijn in het Rijnmondgebied. “We hebben het afgelopen jaar in de hele regio 560 kwekerijen opgerold.” De organisatie die nu opgerold is, had naar schatting een omzet van enkele tonnen. “Het ontmantelen van dit soort criminele organisaties heeft voor ons topprioriteit”, aldus Helmendach. Het zestal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het zestal hangt een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot maximaal 12 jaar.


  Hoe herken je een hennepkwekerij?
  Volgens John Helmendach moet je alarm slaan als je merkt dat er water langs de muren komt of de tv storing gaat vertonen. “In de regio ontstaan ook vaak branden door hennepkwekerijen. Zo worden er vaak verkeerde of slechte transformatoren gebruikt, die in combinatie met water snel vlam vatten.” Naast verontruste en alerte bewoners krijgt de politie ook veel tips binnen via Meld Misdaad Anoniem. “We pakken de growshops en hennepkwekerijen aan, zowel vanuit justitie als de gemeente, die bij overtredingen zo’n shop kan sluiten.”

  http://www.metronieuws.nl/algemeen/h...i!s2IW7mwmcfQ/
  sigpic

  #2
  Re: HennepBende bij invallen opgerold!

  MedicijnBendes en BierBendes en HennepBendes..

  En de HuichelBende in Den Haag.

  Comment


   #3
   Re: HennepBende bij invallen opgerold!

   dat krijg je ervan als je nep tumble trimmers verkooptgeintje

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X