Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Raad van State: megacoffeeshop Terneuzen terecht gesloten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Raad van State: megacoffeeshop Terneuzen terecht gesloten

  Korting op 420shop
  Binnenland Megacoffeeshop Checkpoint in Terneuzen is terecht gesloten. Dat heeft de Raad van State vanochtend bepaald. Checkpoint was de grootste coffeeshop van Nederland en werd in 2009 gesloten omdat er te veel wiet en hasj was gevonden.
  De burgemeester van Terneuzen ging in januari 2009 tot sluiting over, waarop de eigenaar van Checkpoint de beslissing aanvocht. Nu de Raad van State de burgemeester gelijk heeft gegeven is er voor de eigenaar geen hoger beroep meer mogelijk.
  De Raad van State verdedigt zijn beslissing in de uitspraak als volgt:
  “De Raad van State is van oordeel dat de burgemeester de gedoogverklaring mocht intrekken, omdat de handelsvoorraad drugs die is aangetroffen veel groter is dan wat het gedoogbeleid van de gemeente toelaat. Verder is de intrekking ‘niet onevenredig’ naar het oordeel van hoogste bestuursrechter, omdat de maximaal gedoogde handelsvoorraad binnen korte tijd twee keer is overschreden en de burgemeester ook tot definitieve sluiting van de coffeeshop had kunnen overgaan.”
  In het gedoogbeleid van Terneuzen stond dat de handelsvoorraad van een coffeeshop niet meer dan 500 gram mag bedragen, terwijl in juni 2007 en mei 2008 In juni respectievelijk 4,2 kilo en 4,5 kilo aan softdrugs werden aangetroffen. Naar aanleiding van de eerste overtreding besloot de burgemeester Checkpoint voor een half jaar te sluiten, waarna hij na de nieuwe overtreding in mei 2008 tot sluiting overging.


  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/09/...echt-gesloten/
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X