Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

    Korting op 420shop
    Toegevoegd: donderdag 10 mrt 2011, 15:45
    Update: donderdag 10 mrt 2011, 17:01

    Door redacteur Merlijn Stoffels

    Een gedoogde wietkwekerij die coffeeshops moet gaan bevoorraden; dat gaat in Utrecht gebeuren als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Het plan is uniek, want Nederland gedoogt weliswaar de verkoop van softdrugs, maar het produceren van wiet is verboden. Het gevolg hiervan is dat er geen controle is op de kwaliteit van de wiet. Met alle gezondheidsrisico's van dien, aldus het college.
    De gemeente Utrecht gaat daarom een nieuw soort coffeeshop ontwikkelen, met alleen maar leden en een eigen hennepkwekerij. Elk lid heeft recht op vijf wietplantjes. Dat is gelijk aan het aantal plantjes dat door het openbaar ministerie wordt toegestaan voor de thuisproductie. De plantjes komen in een gedoogde kwekerij terecht. Hoe meer leden, hoe groter de kwekerij zal worden. De leden kunnen vervolgens die wiet kant en klaar ophalen in de coffeeshop.
    Interesse in aanpakControle van wiet

    Het grote voordeel van deze nieuwe constructie is volgens de gemeente, dat controle van hennepkwekerijen mogelijk wordt. En dat is hard nodig, zegt verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt van de stad Utrecht. "Het is nu totaal onduidelijk wat de kwaliteit is van de wiet, met alle gezondheidsrisico's van dien." Onduidelijk is bijvoorbeeld of giftige bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt bij het productieproces, of wat het THC-gehalte is in de joint.
    Maar niet alleen de volksgezondheid is de reden dat Utrecht af wil van de illegale toelevering van de coffeeshops. Want door het gedoogbeleid is er volgens Everhardt ook veel overlast en criminaliteit en wordt een crimineel systeem in stand gehouden. De hennepteelt is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste vorm van georganiseerde criminaliteit. Er gaat jaarlijks naar schatting 2 tot 5 miljard euro in om.
    Drugsbeleid ter discussie

    Het is niet voor het eerst dat de gemeenten het Nederlandse drugsbeleid ter discussie stellen. Eerder pleitte de Vereniging van Nederlandse Gemeenten al voor legalisering van de achterdeur van de coffeeshop, maar die ving keer op keer bot bij het kabinet. Zo werd de gemeente Eindhoven onlangs nog teruggefloten toen die zelf een hennepkwekerij wilde gaan beheren. Volgens het kabinet is het reguleren van de achterdeur niet de oplossing.



    http://nos.nl/artikel/224611-utrecht...tkwekerij.html


    donderdag 10 maart 2011 17:00 uur

    Utrecht richt wietvereniging op
    UTRECHT - De stad Utrecht wil een vereniging voor cannabisgebruikers oprichten. Alleen mensen die lid zijn van deze wietclub, mogen de softdrugs gebruiken en telen. Het plan is uniek, want de teelt van de drugs is meestal illegaal. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ziet niets in het plan.

    De coalitiepartijen van PvdA, GroenLinks en D66 hopen dat de wietclub het begin is van het volledig legaliseren van softdrugs. Er zijn in de stad Utrecht 15 coffeeshops en die worden, zoals alle coffeeshops in Nederland, illegaal bevoorraad.

    Er is in de stad ruimte voor 17 plekken waar drugs verkocht mogen worden en een van die plekken gaat de gemeente nu inzetten voor de eigen wietvereniging. De leden van de wietclub mogen ieder maximaal 5 planten gaan telen, een aantal dat nu ook wordt gedoogd. De opbrengst moet worden gedeeld.

    Verantwoordelijk wethouder Victor Everhardt zegt dat het gaat om een wetenschappelijk experiment.

    COLLEGE-AKKOORD
    PvdA, GroenLinks en D66 hadden vorig jaar in het college-akkoord al aangekondigd te gaan experimenteren met de legale bevoorrading van coffeeshops. De partijen verwachten dat zo'n experiment voor een daling van de criminaliteit en overlast in buurten zorgt.

    Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie ziet niets in het plan, zo heeft hij al gezegd. "'Deze vorm van gereguleerde teelt past niet binnen het gedoogbeleid en wordt daarom ook niet getollereerd'"

    Den Haag had al eerder gewaarschuwd dat het niet akkoord zou gaan met een plan voor legale wiet. Het college denkt dat ze met het oprichten van een vereniging wel legaal wiet kunnen telen en verkopen aan de leden.


    http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/337428
    Last edited by ceBep; 10 March 2011, 18:35.

    #2
    Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

    Ik las het, goed nieuws!

    Maar Ayatollah Opstelten wil van niks weten.

    Straks daalt de prijs nog en kan de GristenTaliban zn zakken niet meer vullen!

    Comment


      #3
      Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

      trek uw plant nu ook in utrecht

      Comment


        #4
        Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

        Misschien moet ik maar een appartementje in Utrecht gaan nemen inplaats van Arnhem
        thanks vale, goede informatie
        Long time ago, Back on track.

        Comment


          #5
          Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

          Wordt je lid van de kweekvereniging, legaal experimenteren met 5 bomen!
          Opstelten dictatortje:

          "
          Opstelten is tegen

          Minister van Justitie en Veiligheid Opstelten heeft al laten weten tegen het plan te zijn. "Dit gaat niet gebeuren. Ik neem aan dat de gemeente Utrecht contact zal zoeken met mij over deze plannen. Dan weten ze vast mijn antwoord. We gaan op geen enkele manier de teelt legaliseren en op geen enkele manier afwijken van de lijn die is ingezet. Ook niet met experimenten."
          De gemeente Utrecht noemt de reactie van minister Opstelten voorbarig en denkt dat het plan wel degelijk uitgevoerd kan worden. De gemeente gaat met de minister in gesprek.

          "


          Bron: nos.nl

          Comment


            #6
            Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

            Goed plan.

            Ik begin de kwekerij daar, en jullie worden allemaal lid.

            Een zooitje WSW'ers om te knippen....................

            Toppie.

            Grtz, HJM
            http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

            Comment


              #7
              Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

              laat maar komen, die wet

              Comment


                #8
                Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

                Slecht plan (artikel Volkskrant)


                Malou van Hintum, 11-03-2011 10:41
                reageer 10 reacties

                De gemeente Utrecht wil softdruggebruikers de mogelijkheid geven hun eigen wiet te kweken. Slecht plan.

                Ik ben nooit een fan geweest van die oer-Hollandse gewoonte om een oogje dicht te knijpen voor onoorbare praktijken. Dat je niet op elke slak zout moet leggen, dat je niet alles met regeltjes moet dichttimmeren, dat professionals in de praktijk een eigen afweging moeten maken – soit. Maar dat is iets anders dan officieel in beleid vastleggen dat je een praktijk laat voortbestaan die je tegelijkertijd afkeurt.

                Het idee achter gedogen is, dat oogluikend toestaan beter is dan consequent verbieden. Verbieden zou ertoe leiden dat het zaakje dat je wilt bestrijden ondergronds gaat, en daarmee van kwaad tot erger wordt. Gedogen daarentegen zou zorgen voor meer grip op de boel. Ik geloof er niets van als ik kijk naar de honderden coffeeshops die in Nederland als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten.

                SignaalTeelthttp://opinie.volkskrant.nl/artikel/...29/Slecht_plan


                vrijdag 11 maart 2011 05:36 uur
                Utrecht pakt probleemgebruik cannabis aan





                UTRECHT - Naast het opstarten van een project waarin cannabisgebruikers legaal wiet kunnen telen, wil Utrecht ook probleemgebruikers helpen om minder cannabis te roken.

                Het gaat hierbij vooral om mensen die bijvoorbeeld in behandeling zijn voor schizofrenie. Als dit soort mensen teveel cannabis roken verergert dat hun ziekte. Daarom wil de gemeente nu een experiment opstarten. Dat moet ervoor zorgen dat deze mensen minder cannabis gaan gebruiken.

                Ook wil Utrecht door middel van voorlichting bij coffeeshops mensen wijzen op de gezondheidsrisico's van het roken van een jointje. De twee experimenten moeten nog deze collegeperiode van start gaan.

                http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/337511

                Comment


                  #9
                  Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

                  Uit eindelijk gaat het zo
                  Er worden plekken gemaakt waar ze gaan dogen dat Iemand daar planten kweek
                  Ik word lid van de club en kan mijn wietje kan en klaar gaan op halen in een shopje.

                  Als ik goed begerijp komt er een wiet fabriek waar je lid van word en vervolgens kan je bij een loketje een zakje wiet krijgen
                  Niks zelf kweken ze willen controle nog even en dan word Zelf kweken zwaar verboden en mogen we alleen nog uit het sjopje KOPEN

                  Soms maken mensen slapende honden wakker
                  God was never on your side..

                  Comment


                    #10
                    Re: Utrecht wil gedoogde wietkwekerij

                    Gemeente Utrecht wil softdrugs legaliseren


                    Geplaatst door Esther op 11 maart, 2011 - 17:45 in Frontpage



                    Utrecht wil wietteelt legaliseren, onder het huidige gedoogbeleid, waardoor recreationele gebruikers meer keuzevrijheid krijgen en criminaliteit wordt tegengewerkt.
                    De teelt van cannabis is verboden. Maar het in het bezit hebben van tot vijf planten per persoon wordt door het openbaar ministerie toegestaan. De gemeente Utrecht stelt voor dat recreationele gebruikers via een vereniging hun eigen wiet kweken, waarbij voor ieder lid slechts enkele planten in de verenigingskwekerij aanwezig zullen zijn. Hiertoe wil de gemeente deze collegeperiode nog met een experiment van start gaan, waarvoor honderd tot honderdvijftig gebruikers worden aangetrokken.
                    Het plan bevindt zich nog in een pril stadium. De kwekerij zal een eigen coffeeshop gaan bevoorraden, waar de leden hun wiet kunnen ophalen, maar wie de coffeeshop moet gaan exploiteren is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat deze er binnen drie jaar moet komen. De doelen van het plan zijn onder meer het beschermen van de volksgezondheid door beter toezicht op de kwaliteit van de wiet, en het uit de illegaliteit halen van de hennepkweek. Aangezien zo'n 11 procent van de Utrechters wel eens een jointje rookt kan dergelijke regulering een grote impact hebben.
                    Het typisch Nederlandse gedoogbeleid dat dit plan mogelijk maakt biedt hiermee een uitstekend handvat om op termijn over te gaan op een gelegaliseerde en gereguleerde softdrugshandel: de belangrijkste problemen van het huidige beleid, softdrugsgebruik onder jongeren, criminaliteit, en overlast door drugstoerisme, kunnen daarmee aangepakt worden.
                    Argumenten tegen legalisatie gaan niet op: de twee belangrijkste redenen om cannabis niet te legaliseren zijn ten eerste de bescherming van de burger tegen de schadelijke stof en ten tweede de drugsoverlast. Maar de burger bescherm je net zo min door te gedogen als door te legaliseren, terwijl bij regulering de jeugdige gebruiker wel beschermd kan worden. En geheel verbieden is niet wenselijk; laat mensen gewoon hun eigen keuzes maken, ook als ze slecht voor ze zijn. De drugsoverlast zal door regulering hoogst waarschijnlijk verminderen, zoals het antitoerisme-beleid al heeft laten zien. Wat het effect van verbieden is is niet geheel duidelijk, maar vergelijking met andere landen laat zien dat het zeer onwaarschijnlijk is dat overlast en criminaliteit daardoor afnemen.
                    Helaas heeft het kabinet heeft bij monde van Ivo Opstelten al aangegeven tegen te zijn. Zoals verwacht: de regering steekt haar houding ten opzichte van drugs niet onder stoelen of banken, legalisering is geen optie. Maar het is onduidelijk wat het kabinet er tegen kan doen. Ik zie geen andere manier om het plan te stoppen dan het gedogen van hennepplantjes voor eigen gebruik volledig af te schaffen en al bij bezit van een enkele plant tot vervolging over te gaan, met alle gevolgen van dien.
                    Hoe dan ook geeft deze laatste ontwikkeling de genadeklap aan het toch al sterk bekritiseerde gedoogbeleid; het is nu nog maar een kwestie van tijd totdat echte keuzes gemaakt moeten worden.


                    http://www.dagelijksestandaard.nl/20...gs-legaliseren

                    Comment

                    Bezig...
                    X