Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Minder wietkwekerijen in huurwoningen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Minder wietkwekerijen in huurwoningen

  Korting op 420shop
  donderdag 10 maart 2011 | 20:51 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 11 maart 2011 | 07:24


  BREDA/ROOSENDAAL - Het aantal gedwongen ontruimingen van huurwoningen met een hennepkwekerij is in Breda en Roosendaal sterk gedaald.

  Dat blijkt uit navraag bij de grote woningcorporaties in deze steden. De directies wijten de daling aan het strenge optreden tegen thuiskwekers. Zo raken kwekers hun woning kwijt als zij betrapt worden. De Bredase verhuurders Singelveste, Laurentius en Breburg lieten vorig jaar bij elkaar 17 woningen ontruimen vanwege hennepkweek. Alleen al Breburg (10.000 woningen in Breda) ontruimde in 2009 nog 22 huurwoningen. Directeur André Heintjes van Laurentius zegt dat zijn corporatie (7000 woningen in Breda) de laatste drie jaar een paar ontruimingen per jaar telt. In 2007 waren dat er 13 en in 2006 nog 20. Singelveste kan geen exacte cijfers geven, maar volgens directeur Harry Reininga is er ook hier sprake van een aanzienlijk daling. „Onze huurders weten wat de gevolgen zijn als zij betrapt worden”, zegt hij.
  Directrice Tonny van der Ven van het Roosendaalse Aramis meldt eveneens een sterke daling. „Tot 2008 hadden wij jaarlijks tegen de tien ontruimingen. In 2010 waren dat er nog maar drie”, aldus Van der Ven. In Bergen op Zoom blijft het aantal ontruimingen al enige jaren op hetzelfde niveau.
  De corporaties werken sinds 2008 samen om de thuiskweek tegen te gaan. Speciaal daarvoor werd het convenant ‘Hard tegen Hennep’ gesloten. Daarin werken de corporaties samen met onder meer politie, justitie, energiebedrijven en de belastingdienst. In 2010 werd dat convenant vernieuwd. Het harde optreden tegen de thuiskwekers wordt ingegeven door de angst voor brand en geweld.
  De politie bevestigt dat er minder hennepkwekerijen in huurwoningen worden aangetroffen. Maar in plaats daarvan zouden steeds meer kwekers voor loodsen, boerderijen en koopwoningen kiezen.


  http://www.bndestem.nl/algemeen/brab...urwoningen.ece
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X