Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Utrecht op vingers getikt om wietexperiment

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Utrecht op vingers getikt om wietexperiment

  Korting op 420shop
  De gemeente Utrecht mag geen eigen wietkwekerij opzetten. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) gaat burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) daarop wijzen. Dat heeft Opstelten dinsdag aangekondigd tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer.

  "Het is niet mogelijk om hier toestemming voor te geven", zei Opstelten op vragen van CDA-Kamerlid Coskun Çörüz. Opstelten voelt weinig voor overleg met Utrecht, zoals het gemeentebestuur wil. Overleg heeft geen zin, omdat hij toch niet van gedachten zal veranderen, zei Opstelten.

  Utrecht kondigde vorige week aan dat de stad een eigen kwekerij wil. Die moet gaan vallen onder een besloten vereniging, waarvan de leden wiet kunnen gebruiken die in de kwekerij voor eigen gebruik is geteeld.

  Het idee achter het experiment is dat iedereen voor eigen gebruik in principe vijf wietplantjes mag kweken. Dat past binnen het gedoogbeleid, zegt Utrecht. Door de teelt te laten plaatsvinden binnen een besloten vereniging kunnen leden ieder vijf plantjes inbrengen, hoopt de gemeente.

  Volgens Opstelten past het plan helemaal niet binnen het huidige gedoogbeleid. Bij meer dan vijf plantjes in een kwekerij stelt het Openbaar Ministerie vervolging in.

  #2
  Re: Utrecht op vingers getikt om wietexperiment

  Mooi initiatief wel. Zoals een geïnstitutionaliseerde Trekt mijn plant op grotere schaal. Jammer, maar blijven proberen Utrecht.
  Dissi's Outdoor 2012: Olijfgroen en Pimpelpaars: Zaad & Rookkweek

  The plant of today, makes the planet of tomorrow.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X