Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Steeds meer gebruikers mediwiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Steeds meer gebruikers mediwiet

  Korting op 420shop
  Uitgegeven: 9 mei 2011 18:20 Laatst gewijzigd: 9 mei 2011 18:21 AMSTERDAM - Het aantal mensen dat op doktersvoorschrift cannabis gebruikt is sinds 2006 met bijna tachtig procent gestegen. Waar vijf jaar geleden naar schatting nog 315 patiŽnten een medicinaal jointje opstaken, ging het vorig jaar al om bijna 560 mensen.  De kans dat de joint van de dokter binnenkort in het basispakket zit, is klein.
  De cijfers komen uit een brief die minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) maandag aan de Tweede Kamer stuurde.


  Ze zijn gebaseerd op de hoeveelheid wiet die de apothekers krijgen aangeleverd van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC), onderdeel van het ministerie. Het ging vorig jaar om 102 kilo, een schamel hoopje vergeleken met de totale Nederlandse productie.

  Basispakket

  Artsen kunnen sinds 2003 cannabis voorschrijven. De mediwiet is niet erkend als officieel geneesmiddel, en daarom ook niet opgenomen in het basispakket.
  Om erkend te worden als geneesmiddel moet eerst de werkzaamheid van de cannabis zijn aangetoond. Ondanks de gunstige effecten voor bepaalde groepen patiŽnten is de effectiviteit volgens Schippers niet wetenschappelijk aangetoond.

  Aanvullend pakket

  De minister schrijft verder dat ze niet van plan is om zorgverzekeraars aan te sporen om medicinale cannabis op te nemen in een aanvullend verzekeringspakket. Uit onderzoek van de belangenorganisatie NCSM uit 2009 blijkt dat tien van veertien onderzochte grote zorgverzekeraars het gebruik op een of andere manier vergoedt.
  Hoeveel patiŽnten hun wiet halen bij de coffeeshop of zelf kweken is bij het ministerie onbekend. De exploitatie van het BMC is kostendekkend. De minister wil dat graag zo houden. Uitbreiding van het assortiment zit er dan ook niet in.
  De mediwiet die wordt geteeld onder toezicht van de overheid, wordt gebruikt als pijnverlichting bij ziekten als reuma en MS. Ook brengt de wiet de eetlust terug bij aids- en kankerpatiŽnten en worden de pijn en misselijkheid bij patiŽnten die chemotherapie ondergaan erdoor verlicht.


  http://www.nu.nl/binnenland/2510922/...-mediwiet.html
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X