Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Meer coke en minder cannabis in Europa

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Meer coke en minder cannabis in Europa

  Korting op 420shop
  Vrijdag 23 november 2007 - - BRUSSEL - Het aantal gebruikers van cocaïne in Europa is in één jaar gestegen van 3,5 miljoen naar 4,5 miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2006 van het EU-drugsagentschap EWDD. Uit het onderzoek blijkt ook dat hasj en marihuana minder worden gerookt, en ook het gebruik van heroïne niet langer toeneemt. De daling van het aantal sterfgevallen door drugs zet niet door en neemt in sommige landen zelfs toe.

  Nederland is wat cocaïne betreft geen koploper, maar opvallend genoeg wel bij het aantal mensen dat zich na het snuiven van cocaïne onder medische behandeling moet stellen. Daarin voeren Nederland en Spanje de ranglijst aan. Eén op de drie cocaïnesnuivers in ons land wordt behandeld. Volgens het EWDD komt dat ook door de ruimere beschikbaarheid van behandelingen voor verslaafden.

  Justitie neemt ook steeds meer cocaïne in beslag. In 2005 - het laatste jaar waarvoor gegevens beschikbaar zijn - werden 70.000 cocaïnevangsten gedaan, goed voor 107.000 kilo, een stijging met 45 procent ten opzichte van 2004.

  Tegenover de volgens het EWDD zorgwekkende ontwikkeling van cocaïnegebruik staat de daling van softdrugsgebruik. Cannabisproducten blijken vooral onder jongeren een stuk minder populair te zijn geworden.

  Een verklaring hebben de onderzoekers daarvoor niet, maar zij sluiten niet uit dat het te maken heeft met het algemene antirookgedrag. In de EU roken drie miljoen mensen dagelijks hasj of wiet.

  Zal mijn jointje toch nooit inruilen

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X