Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshop Roxy

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshop Roxy

  Korting op 420shop
  Advocaat: Roxy verkocht niet te veel drugs, klant sloeg al elders in

  Vrijdag 23 november 2007 - MIDDELBURG - De Middelburgse koffieshop Roxy bestrijdt dat te veel drugs aan dezelfde klant zijn verkocht. Die klant zou een deel van de drugs in Vlissingen hebben gekocht, maar dat niet aan de politie hebben verteld.

  VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
  Om deze reden is sluiting van de koffieshop door de gemeente Middelburg niet terecht, vindt de advocaat van Roxy, G. Beckers. Gisteren vroeg hij de bestuursrechter in Middelburg om het besluit van de gemeente om de zaak te sluiten, te schorsen. Hij wil dat eerst een definitieve uitspraak wordt gedaan over het bezwaarschrift van Roxy. Dat wordt op 13 december door de commissie bezwaarschriften van de gemeente behandeld. Burgemeester K. Schouwenaar wil zo lang niet wachten.

  "Ik stel de zorgvuldigheid voorop", benadrukte Beckers tijdens de zitting. "Het moet niet alleen aannemelijk zijn dat Roxy de regels heeft overtreden, dat moet vaststaan." Een burgemeester mag niet blindvaren op wat hem wordt aangedragen, merkte hij op, maar moet extra onderzoek doen naar de feiten en omstandigheden als daarover twijfels bestaan.

  En volgens Beckers zijn er twijfels. De twee klanten van Roxy die zijn betrapt met tien gram softdrugs per persoon hebben de drugs namelijk niet allemaal bij Roxy gekocht. In hun eerste verklaring bij de politie op de dag van hun aanhouding, 1 september van dit jaar, hebben zij niet verteld dat een deel uit Vlissingen kwam. Daar waren ze namelijk ook al gecontroleerd door de politie en die zou de drugs niet hebben gevonden. Om geen problemen te krijgen hebben de klanten daarover daarna in Middelburg niks verteld. Pas twee maanden later hebben zij dat kenbaar gemaakt, in hun verklaringen die zijn toegevoegd aan het bezwaarschrift van Roxy dat bij de gemeente is ingediend.

  De gemeente hecht minder waarde aan deze laatste uitleg. Er zit zo veel tijd tussen de eerste en de latere verklaring, dat het mogelijk is dat de klanten en de koffieshophouder hebben overlegd en hun verhalen op elkaar hebben afgestemd, merkte J. Groenenberg gisteren namens de gemeente op. "De vraag is in hoeverre die verklaringen geloofwaardig zijn. En waarom zouden mensen die in Frankrijk wonen en voor wie de zaak al is afgehandeld, ineens hun eerdere verklaringen intrekken?"

  Beckers bleef wijzen op het belang van een zorgvuldig besluit voor zijn cliŽnt. Omdat deze volgens de gemeente voor de vierde keer in vijf jaar de regels heeft overtreden, moet hij zijn zaak definitief sluiten en mag hij in Middelburg geen koffieshop meer openen.

  De rechter doet vandaag uitspraak.

  Koffieshop Roxy heeft de rechter gevraagd open te mogen blijven totdat het bezwaarschrift tegen de sluiting is behandeld. De rechter doet vandaag uitspraak.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X