Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Amerikaanse politici willen marihuana legaliseren

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Amerikaanse politici willen marihuana legaliseren

  Korting op 420shop
  In de Verenigde Staten hebben politici een wetsvoorstel ingediend om het federale verbod op marihuana te beŽindigen. De staten moeten dan zelf bepalen of ze de drugs legaliseren of verbieden. Ze kunnen eventueel belasting heffen op de drugs, net zoals op alcohol. Het wetsvoorstel is ingediend door Democraten, maar ook door de Republikein Ron Paul (75) die wil meedingen naar het presidentschap in 2012.
  "Ik bepleit niet dat mensen marihuana gaan roken. Ik vraag ze ook geen alcohol te drinken of tabak te roken", aldus Democratisch parlementslid Barney Frank in de 'Los Angeles Times'. "Maar in geen van deze gevallen denk ik dat een verbod met strafrechtelijke straffen een goed beleid is."

  Voorstanders verwachten ook hogere belastinginkomsten. Tegelijk bespaart de overheid volgens hen veel gevangeniskosten omdat drugsbezitters niet langer naar de cel hoeven.

  Frank erkent dat de kans dat de wet wordt aangenomen erg klein is. Veel andere parlementsleden vrezen dat legalisering leidt tot miljoenen meer drugsverslaafden. "Dat zorgt voor hogere winsten voor de drugskartels die het geweld financieren bij de Mexicaanse grens", waarschuwt Lamar Smith, voorzitter van de juridische commissie in het Huis van Afgevaardigden. Circa 12 van 50 Amerikaanse staten, waaronder New York, malen niet langer om het bezit van een klein beetje marihuana. (svm)

  Bron : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenl...aliseren.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X