Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Taskforce ruimt 500.000 wietplanten, maar heeft dat nut?

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Taskforce ruimt 500.000 wietplanten, maar heeft dat nut?

  Korting op 420shop
  Laatst gewijzigd: zaterdag 9 juli 2011 - 21:53 | Auteur: Twan Spierts

  De taskforce aan het werk

  EINDHOVEN/TILBURG - De Taskforce georganiseerde criminaliteit heeft het afgelopen halfjaar 500.000 hennepplanten in beslag genomen. Die waren in totaal zo'n zestig miljoen euro waard. Dat blijkt uit een reportage van tv-programma EenVandaag. Volgens justitie is de massale wietteelt over tien jaar afgelopen. Maar een onderzoeker betwijfelt dat.
  In Brabant is de afgelopen maanden beslag gelegd op zo'n drie miljoen euro en 3,5 miljoen aan aandelen van criminelen uit de drugswereld. Ook veel dure auto's zijn in beslag genomen.

  24 criminele netwerken
  "Bijna alle criminaliteit in Brabant hangt samen met wiet", concludeert onderzoeker Toine Spapens van de Universiteit van Tilburg. In onze provincie zijn 24 georganiseerde criminele netwerken, die geld verdienen met teelt en handel van hennep. Daarnaast houden ze zich ook bezig met mensenhandel, overvallen en wapenhandel.

  'Erger dan gedacht'
  Volgens korpschef Simone Steendijk van de politie Brabant Zuid-Oost is de situatie erger dan gedacht. "We hebben driehonderd zware criminelen geīdentificeerd, die zich bezig houden met drugs. Het is een lucratieve business."

  250 agenten
  De kosten voor de taskforce zijn enorm. 250 agenten zijn fulltime bezig met de opsporing van drugsnetwerken. Tijdens acties worden er nog eens honderden agenten ingezet. "Gemiddeld duurt het anderhalf jaar om een crimineel samenwerkingsverband op te rollen", aldus korpschef Steendijk in EenVandaag. Een simpele rekensom leert dat alleen al aan salariskosten de taskforce jaarlijks vele miljoenen kost.

  Niet slim bezig
  Niet iedereen is enthousiast over het werk van de taskforce. Advocaat Gitte Stevens vindt dat de overheid niet slim bezig is. "Aan de ene kant wordt met taskforces op de wietteelt ingesprongen, maar aan de andere kant mogen coffeeshops wel blijven." De advocaat denkt dat door de inzet van de taskforce de wietteelt meer verschuift van thuistelers naar 'zware jongens'.

  Wat blijft er over?
  Criminoloog Spapens is bang dat het heel lastig is om de drugscriminaliteit zo intensief aan te blijven pakken, omdat de politie zoveel prioriteiten heeft. "Het zou zomaar kunnen dat die prioriteiten over twee jaar anders liggen. Dan is de vraag wat er van de effecten overblijft." De korpschef denkt dat als het werk van de taskforce stopt, criminelen snel weer hun slag gaan slaan in de drugshandel. "We moeten de situatie goed blijven monitoren, want er blijft heel veel geld in te verdienen."

  Over tien jaar afgelopen
  Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen is positiever over de toekomt. Hij denkt dat politie en justitie zich blijven inzetten totdat het probleem uit de wereld is. "Over tien jaar zijn we er klaar mee, dan is het afgelopen. We hebben dat met XTC ook gehad. De produktie daarvan is heel veel minder geworden. Dat gaat met de hennepteelt ook gebeuren."

  Misdaadgolf in Zuidoost-Brabant
  De Taskforce georganiseerde criminaliteit ging in december van start, nadat drugsbendes eind vorig jaar voor een piek in de misdaad in Brabant zorgden. Zo werd een huis in Eindhoven met een mitrailleur beschoten, moest de burgemeester van Helmond onderduiken omdat hij bedreigd werd en werd Eindhovenaar Lesley Tunk vermoord teruggevonden in Esbeek.  Eerste publicatie: zaterdag 9 juli 2011 - 20:37

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/15...t+dat+nut.aspx
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Taskforce ruimt 500.000 wietplanten, maar heeft dat nut?

  hmz... XTC is toch nog altijd vrij simpel te krijgen denk ik dan zo..?
  En het duurt een anderhalf jaar om organisatie op te rollen, dus alle slimmerikken die dit gelezen hebben draaien 3 kweekjes en verhuizen dan?
  Alle criminaliteit (organisaties) hangt samen met weed? Dus een bankovervaller heeft ook een weedplantage? of een bende mensenhandelaars??...
  SJAGGERAARS!!!
  beetje eerlijkheid mag wederom weeral wel ..

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X